Suomen Punainen Risti SPR

Nälkäpäivän lipaskeräys tuotti 1 250 000 euroa

Jaa

Lahjoittaminen onnistuu verkossa ja puhelimella lokakuun loppuun saakka.

Kuvaaja: Maria Santto/Suomen Punainen Risti
Kuvaaja: Maria Santto/Suomen Punainen Risti

Nälkäpäivän lipaskeräys tuotti noin 1 250 000 euroa. Nälkäpäivän lipaskeräys järjestettiin eri puolilla Suomea 14.–16.9. Keräys sujui hyvin ja innosti tuhansia kerääjiä auttamaan. Keräyksen lopullinen yhteenlaskettu tulos selviää marraskuussa. Lopulliseen tulokseen lasketaan mukaan muut lahjoitustavat, kuten tekstiviesti-, netti- ja MobilePay-mobiilisovelluslahjoitukset.

- Haluamme kiittää kaikkia Nälkäpäivään osallistuneita vapaaehtoisia ja lahjoittajia, joiden avulla Punainen Risti voi auttaa katastrofien uhreja Suomessa ja maailmalla. Kiitos välittämisestä, tiivistää Nälkäpäivä-kampanjan koordinaattori Raisa Heinämäki.

Kampanja jatkuu lokakuun loppuun saakka

Nälkäpäivä on Punaisen Ristin suurin vuosittainen keräys, joka jatkuu vielä reilun kuukauden.

- Kampanja jatkuu lokakuun loppuun asti, joten mukaan auttamaan ehtii vielä hyvin. Kuka tahansa voi osallistua Nälkäpäivään perustamalla oman nettilippaan tai tekemällä lahjoituksen esimerkiksi tekstiviestillä tai netissä, muistuttaa Heinämäki.

Nälkäpäivänä kerätään sitomattomia varoja Suomen Punaisen Ristin katastrofirahastoon. Varoilla autetaan konfliktien ja onnettomuuksien uhreja sekä Suomessa että maailmalla. Tänä vuonna kerätyillä varoilla autetaan muun muassa Jemenissä konfliktin ja kuivuuden keskellä eläviä ihmisiä. Suomessa katastrofirahasto tukee esimerkiksi henkisen tuen vapaaehtoisten kouluttamista.

Nälkäpäivä järjestetään tänä vuonna 37. kerran.

Nälkäpäivään voi osallistua:

  • Perustamalla nettilippaan ja keräämällä sillä lahjoituksia: oma.punainenristi.fi/nalkapaiva
  • Lähettämällä tekstiviestin SPR numeroon 16499 (15 €/viesti)
  • Netissä osoitteessa nälkäpäivä.fi
  • Soittamalla numeroon 0600 12220 (20,12 €/puhelu + pvm)
  • MobilePay:lla ja Pivolla numeroon 1001
  • Tilisiirrolla tilille FI06 2219 1800 0680 00, viite 5173

#nälkäpäivä

Keräyslupa: POL-2015-8798 & ÅLR 2016/8243

Lisätietoa:
Nälkäpäivä-koordinaattori Raisa Heinämäki p. 020 701 2202
Tiedottaja Mari Mäkinen p. 020 701 2223

Avainsanat

Kuvat

Kuvaaja: Maria Santto/Suomen Punainen Risti
Kuvaaja: Maria Santto/Suomen Punainen Risti
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Suomen Punainen Risti SPR
Suomen Punainen Risti SPR
Tehtaankatu 1 a
00140 HELSINKI

https://www.punainenristi.fi/

Suomen Punainen Risti on yksi Suomen suurimmista kansalaisjärjestöistä. Punaisen Ristin tehtävänä on auttaa apua eniten tarvitsevia kotimaassa ja ulkomailla.

Punainen Risti auttaa ihmisiä katastrofien ja onnettomuuksien sattuessa ja kouluttaa heitä varautumaan niihin. Järjestö kannustaa ihmisiä hoitamaan terveyttään ja pitämään huolta toisistaan. Inhimillisyyden puolustaminen on yksi järjestön päätavoitteista.

Finlands Röda Kors är en av de största frivilligorganisationerna i Finland. Röda Korset har i uppgift att hjälpa dem som mest är i behov av hjälp såväl i hemlandet som utomlands.

Röda Korset hjälper människor i samband med katastrofer och olyckor och ger utbildning i beredskap. Organisationen uppmuntrar människor att sköta sin hälsa och ta hand om varandra. Att försvara humanitet är en av Röda Korsets huvudmål.

 

 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen Punainen Risti SPR

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme