Duunitori Oy

Nämä 15 toimialaa kiinnostavat työnhakijoita eniten

Jaa

Töitä haetaan nyt erityisesti myynnin ja kaupan, asiakaspalvelun sekä ravintola- ja matkailualan tehtävistä, selviää Suomen suurimman työnhakupalvelun Duunitorin kävijätiedoista.

Duunitori haluaa kannustaa suomalaisia unelmoimaan uusista työmahdollisuuksista. Sivustolta löytyy tälläkin hetkellä kymmeniä tuhansia avoimia työpaikkailmoituksia.
Duunitori haluaa kannustaa suomalaisia unelmoimaan uusista työmahdollisuuksista. Sivustolta löytyy tälläkin hetkellä kymmeniä tuhansia avoimia työpaikkailmoituksia.

Suomen suosituimman työnhakupalvelun Duunitorin sivuilla vierailee viikoittain noin puoli miljoonaa kävijää, ja sivustolla on tällä hetkellä yli 38 000 avointa työpaikkailmoitusta.

Työpaikkoja on todellisuudessa auki huomattavasti enemmän kuin sivustolla on ilmoituksia, sillä moni työnantaja hakee yhdellä ilmoituksella kymmeniä tai jopa satoja työntekijöitä.

Duunitori selvitti hiljattain toimialat, joilla on tällä hetkellä eniten avoimia työpaikkoja. Nyt työnhakupalvelu listaa alat, jotka kiinnostavat työnhakijoita eniten. 

Seuraavien toimialojen avoimia työpaikkoja on haettu* Duunitorilla eniten viimeisen 30 päivän aikana:

15 alaa, joilta haetaan eniten työpaikkoja

 1. Myynti ja kaupan ala
 2. Asiakaspalvelu
 3. Opiskelijoiden työpaikat
 4. Kesätyö
 5. Ravintola- ja matkailuala
 6. Asennus, huolto ja puhtaanapito
 7. Kuljetus, logistiikka ja liikenne
 8. Teollisuus ja teknologia
 9. Rakennusala
 10. Terveydenhuoltoala
 11. Asiantuntijatyöt ja konsultointi
 12. Julkinen sektori ja järjestöt
 13. Sosiaali- ja hoiva-ala
 14. Hallinto ja yleiset toimistotyöt
 15. Tieto- ja tietoliikennetekniikka

Alojen hakumääriin vaikuttavat myös muut tekijät kuin hakijoiden kiinnostus, kuten työpaikkailmoitusten määrä, alojen rekrytointikäytännöt tai sesonkiluontoisuus sekä työllisyystilanne.

Duunitori listasi toimialat myös sen perusteella, minkä alojen ilmoitukset ovat keränneet eniten hakuja suhteutettuna ilmoitusten määrään:

15 alaa, jotka keräävät eniten hakijoita ilmoitusta kohden

 1. Myynti- ja kaupan ala
 2. Henkilöstöala
 3. Ravintola- ja matkailuala
 4. Markkinointi, mainonta, media ja viestintä
 5. Asiakaspalvelu
 6. Kuljetus, logistiikka ja liikenne
 7. Opiskelijoiden työpaikat
 8. Taloushallinto ja pankkiala
 9. Hallinto ja yleiset toimistotyöt
 10. Kesätyö
 11. Osto- ja hankinta-ala
 12. Lakiala
 13. Tieto- ja tietoliikennetekniikka
 14. Kulttuuri-, viihde- ja taidealat
 15. Asiantuntijatyöt ja konsultointi

Korona heijastuu työpaikkojen kysyntään

Miksi juuri nämä alat houkuttelevat työnhakijoita?

 • Monilla listoilla nousseilla aloilla, kuten henkilöstö- ja markkinointi-, viestintä- ja media-aloilla, on runsaasti tarjontaa työntekijöistä.
 • Listoilla sijoittuvat alat, joilla työskentely ei usein vaadi pitkää koulutusta.
 • Ravintola- ja matkailuala sekä kulttuuriala näkyvät listoilla, koska niiden ammattilaiset ovat kärsineet koronakriisistä erityisen paljon.
 • Vilkkain kesätyönhakusesonki on jo takana, mutta kesätyöt ja opiskelijoiden työpaikat kiinnostavat edelleen.

Monen nuoren mahdollisuudet päästä kiinni työelämään ovat heikentyneet entisestään koronan vuoksi, joten suuri kiinnostus heille soveltuvia työpaikkoja kohtaan ei yllätä. Onneksi kesälle 2021 on ollut läpi kevään ja on edelleen tarjolla mukavasti kesätyömahdollisuuksia nuorille.

*Duunitorin tilastoissa työn hakemiseksi ei lasketa sivustolla vierailua tai työpaikkahaun käyttämistä. Kävijän lasketaan hakeneen työtä, kun hän klikkaa Hae työpaikkaa -linkkiä, joka löytyy jokaisesta Duunitorilla julkaistusta työpaikkailmoituksesta.

Kaipaatko lisätietoa?

Haluatko tietää lisää työmarkkinoista tai tarvitsetko asiantuntijan haastatteluun? Ole yhteydessä! Tutustu myös Duunitorin kaikille avoimeen työmarkkinapalveluun, joka kertoo esimerkiksi, mitkä alat kiinnostavat hakijoita ja millä aloilla on eniten avoimia työpaikkoja.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Duunitori haluaa kannustaa suomalaisia unelmoimaan uusista työmahdollisuuksista. Sivustolta löytyy tälläkin hetkellä kymmeniä tuhansia avoimia työpaikkailmoituksia.
Duunitori haluaa kannustaa suomalaisia unelmoimaan uusista työmahdollisuuksista. Sivustolta löytyy tälläkin hetkellä kymmeniä tuhansia avoimia työpaikkailmoituksia.
Lataa
Duunitorin toimitusjohtaja Thomas Grönholm
Duunitorin toimitusjohtaja Thomas Grönholm
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Duunitori Oy
Hämeentie 15
00500 Helsinki

Duunitori.fi on Suomen suurin työnhakupalvelu. Vuonna 2009 perustettu yritys kokoaa avoimet työpaikkailmoitukset ja ohjaa ne alustansa lisäksi sadoille ylläpitämilleen sosiaalisen median sivuille. Duunitorin työelämämedia julkaisee uutisia, vinkkejä ja tarinoita työnhausta, rekrytoinnista ja työelämästä. Työnantajille Duunitori tarjoaa rekrytointimarkkinoinnin ja työnantajakuvan kehittämisen palveluita. Duunitorin kaikille avoimiin ilmaisiin palveluihin kuuluvat muun muassa työpaikkavahti Duunivahti, ammatinvalintatesti Duunitesti, palkkavertailu ja työmarkkinaseuranta, josta näkee avoimien työpaikkojen kysynnän ja tarjonnan. Vuonna 2019 Duunitori laajeni Ruotsiin ja perusti Jobbland-työnhakupalvelun.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Duunitori Oy

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme