Espoon kaupunki - Esbo stad

Nämnden Svenska rum avstod från att justera Esbo Arbis kursavgifter

Dela
På torsdagens möte beslutade nämnden att avstå från att justera prissättningen för Esbo Arbetarinstitutets kurser från 1.8.2023 och att fastställa prissättningen av Arbis kursavgifter från och med 1.8.2023 enligt pristabellen som trädde i kraft 1.8.2021. Nämnden beslutade också höja kommuntillägget för stöd för privat vård.

Senast justerades prissättningen för Esbo Arbis år 2021. För år 2022 beslutade nämnden Svenska rum att inte justera priset 1.8.2022 och fastställde att prissättningen är enligt pristabellen som trädde i kraft 1.8.2021. Prissättning ska årligen ses över för de icke lagstadgade avgiftsbelagda serviceformerna i förhållande till produktionskostnaderna.

I diskussioner med Omnia i år har Esbo Arbetarinstitut kommit fram till att institutet även detta år följer Espoon työväenopistos beslut gällande prissättning för år 2023. Prisförhöjningen år 2021 var tillräckligt hög för att även täcka ökningarna i produktionskostnaderna år 2023. 

Höjning av kommuntillägget för stöd för privat vård 

Nämnden Svenska rum beslutade att höja kommuntillägget för privat vård enligt följande:  
 
1. kommuntillägget i anslutning till vårdpenningen för stöd för privat vård av barn under 3 år för småbarnspedagogik i daghem och gruppfamiljedaghem är 730 euro i månaden, 

2.kommuntillägget i anslutning till vårdpenningen för stöd för privat vård av barn som fyllt 3 år för småbarnspedagogik i daghem och gruppfamiljedagvård är 482 euro i månaden, 
 
3. kommuntillägget i anslutning till vårdpenningen för stöd för privat vård av barn under 3 år för småbarnspedagogik i familjedagvård i vårdarens hem är 350 euro i månaden, 
 
4. kommuntillägget i anslutning till vårdpenningen för stöd för privat vård av barn som fyllt 3 år för småbarnspedagogik vid familjedagvård i vårdarens hem är 210 euro i månaden, 
 
5. kommuntillägget i anslutning till vårdpenningen för stöd för privat vård av barn för småbarnspedagogik i anslutning till förskoleundervisning är 120 euro i månaden. 

Höjningen av kommuntillägget gäller från 1.8.2023. 

 

Övrigt på nämndens möte 

  • Nämnden föreslog att fullmäktige antecknar redogörelsen för kännedom som svar på Sofia Tuiskus och 16 andra ledamöters fråga 20.3.2023 om resurserna för S2-undervisningen i Esbo. 

Mera information om nämnden Svenska rum

Föredragningslistor och möteshandlingar
Mer information om nämnden Svenska rum

 

Nyckelord

Kontakter

Om

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Följ Espoon kaupunki - Esbo stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Espoon kaupunki - Esbo stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum