Espoon kaupunki - Esbo stad

Nämnden Svenska rum behandlade ekonomi samt utredning om skolskjuts

Jaa

Torsdagens nämndmöte präglades också av utlåtanden om fullmäktigemotioner, principer för halvering eller befrielse av eftisavgifter samt alternativ i privat småbarnspedagogik.

Uppföljning av ekonomi och strategi

Nämnden antecknade för kännedom uppföljningen av det ekonomiska läget och strategin per 30.4.2018.

De budgeterade inkomsterna för detta år är 4,1 miljoner euro. Inkomsterna är till stor del från småbarnspedagogikens klientavgifter, grundläggande utbildningens understöd och klientavgifter från eftermiddagsverksamhet och Arbis. 

Av de budgeterade verksamhetsutgifterna på 62,2 miljoner euro har 19,4 miljoner använts, vilket motsvarar 31,2 %. Användningsgraden är något högre än vid motsvarande tidpunkt år 2017, vilket beror främst på lokalhyror.

Som helhet uppskattas att både verksamhetsinkomsterna och -utgifterna motsvarar det budgeterade i slutet av år 2018.

Här kan du bekanta dig närmare med de aktuella siffrorna. 

Utredning om ändring av riktlinjerna för beviljande av skolskjuts och reseunderstöd

Nämnden återremitterade ärendet för ny beredning. 

I återremitteringen konstaterade nämnden att den presenterade beredningen inte tar fasta på det behov av positiv särbehandling av personer med funktionsnedsättning för att uppnå praktisk jämlikhet som diskrimineringslagen stipulerar. Detta bör ligga i centrum för den nya beredningen, inte problemen för transportföretagen eller förvaltningen. Beredningen bör reda ut om det inom ramen för rimlig anpassning enligt diskrimineringslagen finns en möjlighet att införa sådana kriterier som medför positiv särbehandling av elever med funktionsnedsättning.

Här kan du läsa mer om utredningen. 

Övrigt

- Nämnden gav utlåtanden om fullmäktigemotioner: gällande sänkning av kostnader för studier på andra stadiet, om avgiftsbelagd engelskspråkig skola och gymnasieutbildning samt gällande förverkligande av grundskoleelevers likabehandling i en digital verksamhetsmiljö

- Nämnden förhöll sig positiv till en fullmäktigemotion om servering av vegankost i skolorna, förutsatt att det ges tillräckliga anslag 

- Nämnden antecknade utredning för kännedom om alternativ för att ordna privat småbarnspedagogik

- Nämnden beslöt att föreslå för stadsstyrelsen att inkomstgränserna och principerna för halvering eller befrielse från eftisavgifter ändras 

Ytterligare information 

Nämndens ordförande Bo Lönnqvist, tfn 045 112 4090
Direktör för Svenska bildningstjänster Barbro Högström, tfn 050 351 1497

Föredragningslista och möteshandlingar 
Mer information om nämnden Svenska rum

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Finlands finaste bussterminal och Havsvindsvägen öppnas i Hagalund15.2.2019 16:00:59Tiedote

Kommunikationerna och uträttandet av ärenden blir avsevärt lättare i Hagalund från och med den 4 mars, när bussterminalen för anslutningstrafik tas i bruk och Havsvindsvägen som löper genom Hagalund öppnas för trafiken. Bussterminalen och Havsvindsvägen öppnar många flaskhalsar i trafiken och gör kommunikationerna smidigare. Havsvindsvägen har varit stängd för trafiken sedan våren 2013.

Nämnden Svenska rum godkände behovsutredningen för utveckling av Mattlidens skolcentrums område14.2.2019 21:14:52Tiedote

Nämnden Svenska rum godkände på sitt möte torsdagen 14.2 behovsutredningen för utveckling av Mattlidens skolcentrums område samt de allmänna principerna för invånaranvändning av skollokaler och småbarnspedagogikens lokaler. Nämnden behandlade även åtgärdsprogrammet för att minska fattigdom bland barnfamiljer och fastställde antalet förskoleplatser och elevplatser i årskurs 1 för läsåret 2019-2020.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme