Espoon kaupunki - Esbo stad

Nämnden Svenska rum behandlade uppföljningen av ekonomin och valde direktionsledamöter

Jaa

Nämnden samlades för första gången med ny uppsättning efter kommunalvalet. Under mötet behandlades bland annat uppföljningen av ekonomin, skolornas direktioner och ändring av riktlinjer för beviljande av skolskjuts och reseförmån.

Bo Lönnqvist (Sfp) kommer att fungera som ordförande och Kristian Meurman (Saml.) som viceordförande under perioden som sträcker sig till år 2021. En komplett lista på nämndens medlemmar finns att se på nämndens webbsida.

Uppföljning av ekonomin och strategin

Nämnden antecknade för kännedom nämndens och bildningssektorns uppföljning av ekonomin och strategin per 31.7.2017.

De budgeterade inkomsterna för Svenska bildningstjänster för år 2017 är 4,6 miljoner euro, varav cirka 61 % erhållits fram till sista juli. Detta motsvarar situationen året innan vid samma tidpunkt. Inkomstmålet för småbarnspedagogiken förväntas underskrida med cirka 0,1 miljoner euro, medan de understöd som undervisningen erhållit överskrider det budgeterade. Inkomstmålet som helhet kommer därför troligtvis att uppnås.

Av budgeterade verksamhetsutgifterna har 34,7 miljoner euro (cirka 56 %) använts per sista juli. Lokalhyrorna förväntas visa ett överskott på 0,1 miljoner euro vid årets slut, främst på grund av att användningen i den grundläggande utbildningen är lägre än vad som ursprungligen budgeterades.

Som helhet uppskattas att verksamhetsutgifterna i slutet av året visar ett överskott på 0,2 miljoner euro på grund av inbesparingar i lokalhyrorna, men också på grund av understöden.

Ändring av riktlinjer för beviljande av skolskjuts och reseförmån

Nämnden godkände ändringar i riktlinjerna för beviljande av skolskjuts och reseförmån.

I diskrimineringslagen, som trädde i kraft i januari 2015, bestäms om rimliga anpassningar för att likabehandling av personer med funktionsnedsättning ska uppnås. Denna bestämmelse ska också beaktas i riktlinjerna för skolskjuts, vilket också leder till behov i att ändra i de tidigare fastställda riktlinjerna. Enligt de nya, nu godkända ändringarna kan en funktionsförhindrad elev, som studerar i annan än närskola, beviljas skolreseförmån om det är motiverat utgående från en utredning och med tanke på rådande omständigheter. Med de tidigare riktlinjerna kunde inte sådana rimliga anpassningar göras.

Övrigt på nämndens möte

  • Nämnden valde ledamöter och ersättare till direktionerna för alla svenskspråkiga grundskolor och Mattlidens gymnasium för perioden 2017-2021
  • Nämnden fastställde mötesdatum för höstterminen 2017 och vårterminen 2018

Ytterligare information

Nämndens ordförande Bo Lönnqvist, tfn 045 112 4090
Direktör för Svenska bildningstjänster Barbro Högström, tfn 09 816 52344

Möteshandlingar

Mera information om nämnden Svenska rum

Nämnden Svenska rum svarar för ärenden som gäller svenskspråkig dagvård, utbildning, arbetarinstitutet, kultur och ungdom i Esbo. 

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme