Espoon kaupunki - Esbo stad

Nämnden Svenska rum behandlade Välfärdsberättelsen 2017-2021

Jaa

Nämnden behandlade också uppföljningen per 31.10.2017 samt klientavgifter inom småbarnspedagogik. Ärendet om principer för anordnande av eftermiddagsverksamhet bordlades.

Välfärdsberättelse 2017–2021 och välfärdsplaner (ärende i stadsfullmäktige)

Nämnden Svenska rum antecknade för kännedom Välfärdsberättelsen 2017-2021 samt godkände Välfärdsplanen för barn och unga 2017-2021, dock så att ungdomsfullmäktiges och handikapprådets utlåtanden ännu ska beaktas. Dessutom godkände nämnden Välfärdsplanen för befolkningen i arbetsför ålder 2017-2021, och även i denna ska handikapprådets utlåtanden ännu beaktas.

Främjande av kommuninvånarnas hälsa och välfärd kommer fortsättningsvis att vara en av kommunens centrala uppgifter, också i samband med social- och hälsovårdsreformen. Enligt hälso- och sjukvårdslagen ska en rapport om kommuninvånarnas välfärd varje år lämnas till kommunfullmäktige. Dessutom ska en mer omfattande välfärdsberättelse utarbetas en gång per fullmäktigeperiod.

Välfärdsberättelsen 2017-2021 är den berättelse som krävs enligt lag. Utöver den finns det också välfärdsplaner för olika åldersgrupper. Planerna är centrala verktyg för ledningen och utvecklingen av välfärdsarbetet för olika åldersgrupper i Esbo.

Berättelsen och planerna finns i möteskallelsen. 

Småbarnspedagogikens klientavgifter från 1.1.2018

Nämnden beslöt att föreslå för stadsstyrelsen att stadsstyrelsen ska besluta om ändring av småbarnspedagogikens avgifter, förutsatt att riksdagen antar regeringens proposition om ändring av lagen om klientavgifter inom småbarnspedagogiken.

I regeringens proposition om ändringar till lagen om klientavgifter inom småbarnspedagogik föreslås att avgifterna skulle sänkas för låg- och medelinkomsttagare. Dessutom föreslås att avgifter som uppbärs av syskon skulle sänkas. Lagen är avsedd att träda i kraft från och med 1.1.2018.

Ändringarna som föreslås kan du bekanta dig med i möteskallelsen. 

Övrigt på nämndens möte

  • Nämnden antecknade för kännedom uppföljningen per 31.10.2017
  • Nämnden bordlade ärendet om principer för anordnande av eftermiddagsverksamhet

Ytterligare information

Nämndens ordförande Bo Lönnqvist, tfn 045 112 4090

Undervisningschef Outi Saloranta-Eriksson, tfn 050 363 2937

Föredragningslistan och möteshandlingarna hittar du här.

Mer information om nämnden Svenska rum finns på Esbo stads webbsidor.

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Esbo blir medlem i FCAI: forskare ska utveckla artificiell intelligens för stadens tjänster23.5.2018 15:39Tiedote

Esbo stad har blivit medlem i Centret för artificiell intelligens, FCAI (Finnish Center for Artificial Intelligence). FCAI är ett forskningscenter som grundats av Aalto-universitetet och Helsingfors universitet och som för samman Finlands bästa forskare i artificiell intelligens. FCAI har som mål att de mest utvecklade metoderna inom artificiell intelligens ska kunna tas i bruk i företag, offentliga organisationer och samhället.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme