Espoon kaupunki - Esbo stad

Nämnden Svenska rum föreslår en höjning av inkomstgränser för klientavgifterna inom småbarnspedagogik

Dela

På torsdagens möte beslutade nämnden Svenska rum att föreslå för stadsstyrelsen att inkomstgränserna för klientavgifterna inom småbarnspedagogiken ändras fr.o.m. 1.3.2023.

Enligt nämndens förslag skulle bruttoinkomstgränserna för fastställande av klientavgift för småbarnspedagogik höjas med 33 procent. Genom att höja minimi-bruttoinkomsten med 33 procent ökar bruttoinkomstgränsen för den högsta avgiften med 20 procent i genomsnitt. I övrigt förblir kriterierna för småbarnspedagogik oförändrade.

Regeringen har i budgetförhandlingarna i september 2022 beslutat att klientavgifterna för småbarnspedagogik ska sänkas genom att inkomstgränserna höjs med 33 procent. Målet med att sänka avgifterna för småbarnspedagogik är att förbättra köpkraften för barnfamiljer och stödja barnfamiljer med låg och medelinkomst på grund av den kraftiga ökningen av levnadskostnader och el.

Stadsstyrelsen fattar det slutliga beslutet gällande klientavgifterna inom småbarnspedagogiken.

Övrigt på nämndens möte

  • Nämnden beslutade om ändringar i delegeringsbeslut för tjänsteinnehavare inom resultatenheten Svenska bildningstjänster och staben för sektorn för fostran och lärande.

Föredragningslistor och möteshandlingar
Mer information om nämnden Svenska rum

Nyckelord

Kontakter

Om

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Följ Espoon kaupunki - Esbo stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Espoon kaupunki - Esbo stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum