Espoon kaupunki - Esbo stad

Nämnden Svenska rum godkände allmänna principer för bildningssektorns servicenät

Jaa

Principerna för bildningssektorns servicenät för åren 2020-2030 återremitterades under nämndens möte i december, men godkändes nu efter förändringar och tillägg. Under nämndens möte behandlade ledamöterna också utredningen av verksamheten i Mattby Sporteftis och en begäran om omprövning av anställning.

Godkännande av de allmänna principerna för bildningssektorns servicenät

Nämnden beslöt att föreslå att principerna för bildningssektorns servicenät 2020-2030 framställs till fullmäktige för godkännande. Nämnden reviderade principerna med förändringar och tillägg.

Bildningssektorn föreslår att de allmänna principerna för servicenätet uppdateras att svara på stadens utvecklingsbehov. Servicenätet är en helhet av tjänster som produceras av både Esbo stad och samarbetspartners. Servicebehovet påverkas av populationsutvecklingen och förändringar i efterfrågan.

Principerna baserar sig på lagar samt stadens allmänna program, såsom Berättelsen om Esbo, berättelsen om bildningssektorn, KulturEsbo2030 och programmet för produktivitet och balansering av ekonomin (TATU2).

Utredning av verksamheten i Mattby Sporteftis

Nämnden återremitterade ärendet för ny beredning.

Svenska rum bad i november 2017 att Sporteftis verksamhet i Mattby ishalls utrymmen utreds på grund av eventuella inneluftsproblem. I regel ordnas eftisverksamheten i skolornas lokaler, men Mattlidens och Storängens skolor utgör ett undantag där privata producenter ordnar verksamhet i egna lokaler.

Eftisverksamheten i Mattby Sporteftis har fram till oktober i fjol fungerat i den gamla ishallsbyggnaden, men eftersom gamla byggnaden ska rivas har verksamheten fått lokaler i den nyare hallen bredvid. Enligt ärendets redogörelse är nuvarande lokalerna något slitna men uppfyller de krav som ställs på verksamheten.

Övrigt på nämndens möte

  • Nämnden förkastade begäran om omprövning gällande anställning av visstidsanställd förvaltningschef

Ytterligare information

Nämndens ordförande Bo Lönnqvist, tfn 045 112 4090

Direktör Barbro Högström, tfn 050 351 1497

Föredragningslistan och möteshandlingarna

Mer information om nämnden Svenska rum

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme