Vaasan kaupunki - Vasa stad

Nationella veterandagen firas 27.4 i Vasa med kransnedläggning

Dela

På grund av coronavirusepidemin är man tvungen att avstå från det traditionella firandet av veterandagen både nationellt och lokalt. Den riksomfattande huvudfesten har ställts in i Tammerfors och i Vasa avstår man från allt annat än kransnedläggningen.

Vasa stad, församlingarna, Österbottens regionalbyrå och veteranorganisationerna, som årligen i samarbete ansvarat för olika arrangemang på veterandagen, har i år till följd av det rådande undantagsläget och anvisningarna i anslutning till detta beslutat att fira veterandagen med kransnedläggning vid Finlands Frihetsstaty.

Stadsdirektör Tomas Häyry och Mauri Etelämäki, chef för Österbottens regionalbyrå, lägger ned en gemensam krans från försvarsmakten, Vasa stad, församlingarna och veteran- och försvarsorganisationerna vid Finlands Frihetsstaty på måndag 27.4 kl. 12.00. Allt annat program i anslutning till dagen har ställts in.

Nationella veterandagen har sedan 1987 firats varje år den 27 april för att respektera och värdesätta det arbete som krigsveteranerna har gjort för vårt land. Historiskt sett infaller dagen på samma datum som Lapplandskriget tog slut, 27.4.1945.

Kontakter

Specialsakkunnig Anna-Maija Iitola
tfn 040 590 5219, 06 325 1140
anna-maija.iitola@vasa.fi

Länkar

Om

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vasa stad

Alltid soliga Vasa är Nordens energihuvudstad som förenar innovativitet, teknologi, högklassiga tjänster, mångsidigt utbildnings- och kulturutbud och positiv energi.

Följ Vaasan kaupunki - Vasa stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vaasan kaupunki - Vasa stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum