Espoon kaupunki - Esbo stad

Naturutflykterna i huvudstadsregionen inleds i juni – förhandsanmälning krävs

Dela

Naturutflykterna kan göras trygga för alla genom att deltagarna anmäler sig i förväg. Vi begränsar antalet deltagare till 25–50 personer. På utflykterna håller vi säkerhetsavstånd till andra deltagare och fäster särskild vikt vid hygienen för att hindra coronasmitta.

Naturutflykterna ordnas av städerna i huvudstadsregionen och Finlands Naturcentrum Haltia. Alla utflykterna finns samlade i en gemensam utflyktskalender som i år delas ut endast i digitalt format. Kalendern och beskrivningarna av de olika utflykterna finns på arrangörernas webbplatser.

Sammanlagt ordnas 89 utflykter från juni till november. Bland dem ingår många olika slag av utflykter, från en timme långa barnutflykter till flera timmar långa fotvandringar på olika håll i huvudstadsregionens varierande natur. Parkpromenaderna i Helsingfors börjar först i augusti.

Hur anmäler jag mig?

Anmäl dig på webbformulären som finns på arrangörernas webbplatser. Undantaget är Helsingfors, där du ska ringa eller skicka e-post om din anmälan. Beskrivningen av varje utflykt har en länk till anmälningsblanketten.

Du ska anmäla dig minst två dagar före utflyktsdagen till utflykter som ordnas på vardagar och senast torsdagen innan till utflykter som ordnas på veckoslut. På det sättet hinner den som leder utflykten få en lista över deltagarna.

Anmälningar till naturutflykter:

Säkerheten beaktas

Vi ber deltagarna i utflykterna att hålla 1-2 meter säkerhetsavstånd under utflykten. Antalet deltagare per utflykt begränsas för att ge bättre möjlighet till säkerhetsavstånd. En guide leder högst 25 deltagare. Utflykter med två guider ger plats för fler deltagare. Då delas deltagarna i två grupper.

Ta gärna med eget handdesinfektionsmedel, åtminstone på fågelutflykterna och familjeutflykterna. Också guiderna har handdesinfektionsmedel med. Det är inte tillåtet att delta i en utflykt om man är sjuk.

Välkommen med på trevliga utflykter där du lär dig mer om naturen i huvudstadsregionen!

Nyckelord

Kontakter

Esbo: Virpi Mäenpää, tfn 09 8165 4400
Grankulla: Anna-Lena Granlund-Blomfelt, tfn 050 323 6259
Haltia: Anna Haukka, tfn 040 5712 180
Helsingfors: naturutflykterna Margit Jensen, tfn 0400 903 156; parkpromenaderna Elina Nummi, tfn 050 388 1410.
Vanda: Sinikka Rantalainen, tfn 050 318 0938

Bilder

Dokument

Om

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Naturens hus Villa Elfvik är Esbo stads centrum för miljöinformation. Naturens hus vill främja en hållbar livsstil och hjälpa besökarna att själva leva på ett hållbart sätt.

Följ oss!:

Instagram: www.instagram.com/villaelfvik
Facebook: www.facebook.com/espoonymparistokeskus

Följ Espoon kaupunki - Esbo stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Espoon kaupunki - Esbo stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum