Kustannusosakeyhtiö Aula & Co

Navalnyin avustajalta Kira Jarmyshiltä kirja suomeksi syksyllä – Navalnyin tuomio tänään, Venäjä etsintäkuuluttanut Jarmyshin

Jaa

Venäjän oppositiojohtaja Aleksei Navalnyin avustaja ja lehdistösihteeri Kira Jarmysh julkaisee kokemuksistaan romaanin, jonka Aula & Co julkaisee suomeksi syksyllä nimellä Naisten selli nro 3.

Kira Jarmysh (Kuva kotialbumi)
Kira Jarmysh (Kuva kotialbumi)


Kira Jarmysh (Кира Ярмыш) on 32-vuotias Aleksei Navalnyin lehdistösihteeri, jonka esikoisromaani Naisten selli nro 3 on. Putinin hallinto etsintäkuulutti Jarmyshin viime viikolla. Hän pakeni sitä ennen kotiarestista Suomen kautta ulkomaille, olinpaikka on tuntematon.

Romaani ilmestyy suomeksi syyskuun lopussa, ja Jarmysh saapuu myös vierailulle Suomeen, mikäli se on mahdollista. Romaanin on suomentanut Arja Pikkupeura ja se ilmestyy myös äänikirjana.

Anja pidätetään Moskovassa korruptionvastaiseen mielenosoitukseen osallistumisesta ja tuomitaan kymmeneksi päiväksi vankilaan. Anjan sellitoverit ovat saaneet tuomion vähäisistä rikoksista kuten ajokortitta ajamisesta, seksin myymisestä ja huumeidenkäytöstä. Anjalla sellitovereineen ei ole muuta tekemistä kuin puhua, joten he puhuvat kaikesta: Venäjän nykyisestä poliittisesta järjestelmästä ja hallituksesta, feminismistä, LGBTQ-ihmisten oikeuksista, perhesuhteista, avioliitosta.

Vähitellen arkinen rauha paljastuu kulissiksi. Käsittämättömät ilmiöt alkavat vainota Anjaa ja hän ryhtyy epäilemään, ovatko hänen sellitoverinsa niin tavallisia kuin miltä he vaikuttavat. Ovatko he edes ihmisiä? Anjalla on kymmenen päivää aikaa selvittää, mistä oikein on kysymys.

Jarmysh osallistuu kirjan suomennoksen markkinointiin, mutta maailmantilanteen vuoksi on epäselvää, vieraileeko hän Helsingissä itse vaiko vain virtuaalisesti.

Aleksei Navalnyi saa tänään tuomion. Hänen odotetaan saavan 13 vuoden vankilatuomion. Jarmysh twiittaa oikeudenkäynnistä Twitter-tilillään.


Lisätiedot

Kira Jarmysh: Naisten selli nro 3
Suomentanut Arja Pikkupeura.
Kirja ilmestyy syyskuussa 2022.

Tiedustelut: Aula & Co, Nora Varjama, nora.varjama@aulakustannus.fi


Alexei Navalnyin lausunto kirjasta: "Kira Jarmyshin kirja on loistava. Olin itse naapurisellissä."

Boris Akuninin lausunto kirjasta: ”Vuosisadat ja sukupolvet vaihtuvat, mutta Venäjällä julkaistaan yhäkin romaaneja vankiloista, vankeudesta, vapaudesta ja sen menetyksestä. Naisten selli nro 3 on yhtä ajankohtainen kuin Maxim Gorkin Vankilapäiväkirjat, mutta paljon elävämmin kirjoitettu!"

Jarmyschin Twitter-lanka aiheesta Alexei Navalnyin oikeudenkäynti: https://twitter.com/Kira_Yarmysh/status/1505915866587803655

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kira Jarmysh (Kuva kotialbumi)
Kira Jarmysh (Kuva kotialbumi)
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Kustannusosakeyhtiö Aula & Co
Kustannusosakeyhtiö Aula & Co
Eerikinkatu 36
00180 HELSINKI

info@aulakustannus.fihttps://aulakustannus.fi/

Aula & Co on kasvava keskisuuri kirjankustantamo. Viisivuotiaan kustantamon hittikirjoja ovat muun muassa Heather Morrisin Auschwitzin tatuoija, maailman tunnetuimman tähtitieteilijän Neil DeGrasse Tysonin Tähtitiedettä kiireisille sekä kulttimaineeseen noussut Lucia Berlinin Siivoojan käsikirja.

Aula & Co siirtyy elokuun 2021 lopussa Storytel Booksin omistukseen, mutta jatkaa toimintaansa täysin itsenäisenä yhtiönä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kustannusosakeyhtiö Aula & Co

Markus Leikola kirjoittaa kirjaa Ukrainan ja Venäjän suhteista – mesenaattikampanja käyntiin ennätysvauhdilla16.5.2022 12:26:41 EEST | Tiedote

Markus Leikola on seurannut Ukrainan ja Venäjän suhteita jo 40 vuotta. Kun sota syttyi, Markus Leikola alkoi kirjoittaa. Nyt hän viimeistelee elokuussa julkaistavaa kirjaa Sodan ja rauhan kronikka. Oivaltavassa tekstissä kietoutuvat yhteen sotatoimet, diplomatia, kulttuuri, talous ja viestintä. Kirjan kustantaa Aula & Co. Kirjasta käynnistettiin Mesenaatti-kampanja, jonka tuotoista puolet lahjoitetaan SPR:n kautta Ukrainalle. Parhaillaan käynnissä oleva kampanja saavutti minimitavoitteensa ennätysvauhtia, alle kahdessa vuorokaudessa.

Tähtitieteen pimennossa olleet naiset esiin – Markus Hotakaisen uutuuskirja Tähtitieteen naiset14.4.2022 09:00:00 EEST | Tiedote

Tähtitieteen parissa on työskennellyt paljon naisia, jotka ovat tehneet merkittävää tutkimusta, mutta joiden saavutukset ovat jääneet vähälle huomiolle. Markus Hotakaisen uutuustietokirja Tähtitieteen naiset nostaa heitä esiin. Kirjan julkistamistilaisuus on tiistaina 10.5. klo 18 Kaivopuiston tähtitornissa. Lisäksi Hotakainen esitelmöi kirjansa pohjalta Ursan illassa 19.4.

Kolme siskoa vannoo toisilleen selviytyvänsä – megahitti Auschwitzin tatuoijan jatko-osa suomeksi20.1.2022 11:48:22 EET | Tiedote

Heather Morrisin maailmanlaajuiset hittikirjat Auschwitzin tatuoija ja Cilkan tarina ovat myyneet maailmanlaajuisesti yli kahdeksan miljoonaa kappaletta ja Suomessakin yli 200 000 kappaletta. Holokaustin muistopäivänä julkaistava trilogian päätösosa Kolme sisarta kertoo teini-ikäisten Cibin, Magdan ja Livian tarinan Auschwitzin-Birkenaun keskitysleirillä ja kuolemanmarssilla. Cibi seurasi 15-vuotiaana leirille lähetettyä Liviaa vapaaehtoisesti, ja myöhemmin myös Magda vangittiin. Kohdatessaan jälleen keskitysleirillä he vannoivat toisilleen selviävänsä painajaisesta hengissä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme