Espoon kaupunki - Esbo stadEspoon kaupunki - Esbo stad

Näyttävä valoinstallaatioiden sarja loistaa metroreitin varrella Tapiolassa lauantaina 18.11.

Jaa

Tapiolan keskustan valtaa marraskuisena iltana kuvataiteilija Anne Roinisen valoteoskokonaisuus Autot, talot ja pimeä, joka puhuu kaupunkitilan toisenlaisen näkemisen puolesta. Visuaalisen elämyksen pariin kutsuvat valoteokset sijaitsevat lyhyen kävelymatkan päässä toisistaan ja Tapiolan metroasemasta. Kokonaisuus sisältää väriä sykkivän asuintalon, Espoon viidennen valolinnan, sen takana olevassa metsikössä pimeyttä kaipailevan polun sekä henkilöautoista muokattuja teoksia Tapiolan Keskustornin läheisyydessä.

Kuva Jussi Hellsten
Kuva Jussi Hellsten

Tapiolan keskustan valtaa marraskuisena iltana kuvataiteilija Anne Roinisen valoteoskokonaisuus Autot, talot ja pimeä, joka puhuu kaupunkitilan toisenlaisen näkemisen puolesta. Visuaalisen elämyksen pariin kutsuvat valoteokset sijaitsevat lyhyen kävelymatkan päässä toisistaan. Kokonaisuus sisältää väriä sykkivän asuintalon, Espoon viidennen valolinnan, sen takana olevassa metsikössä pimeyttä kaipailevan polun sekä henkilöautoista muokattuja teoksia Tapiolan Keskustornin läheisyydessä.

Kokonaisuuden tuottaa Espoon kaupunkitapahtumat. Valolinnat toteutetaan osana Valovuosi-projektia, joka on Espoon tapahtuma- ja kulttuuripalveluiden ja kaupunkitekniikan keskuksen yhteishanke. Tapahtumasarja on osa Espoon Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmaa.

TEOKSET:

ANNE ROININEN CAR SHOW klo 18-20, paikka Tapiolan kävelykeskusta
Metsäpolku, lehmäjuntu, hevonen, peltilehmä, fordismi, tiestö, parkkipaikat, öljy, ympäristö, status, vapaus, Espoo, road movie.
= Kuusi valoinstallaatiota autoista.

TAPIOLAN VALOTEOS klo 18-20, paikka Kaupinkalliontien ja Pohjantien liikenneympyrä
Kohtaamisten ja keskusteluiden kautta syntyvä valoteos, jonka lopputulos on aina yllätys. Varmuudella siinä on väriä. Asukkaat päättävät.
= Kolmesta kerrostalosta koostuva valoinstallaatio.

KAIPAAN (LAADUKASTA) PIMEÄÄ Kaupinkallio 1 B:n ja C:n takaa lähtevä metsäpolku
Valosaaste estää meitä näkemästä linnunrataa. Pimeys on välttämättömyys ekosysteemille.
= Polku pimeälle, teksti ja hukkavalokokoelma ympäristössä.

* * * * * * * * *

ANNE ROININEN, kuvataiteilija

Anne Roininen on Helsingissä asuva kuvataiteilija, jonka tausta on kuvanveistossa ja juuret Etelä-Pohjanmaalla. Hänen teoksensa syntyvät useimmiten taiteen perinteisen kentän ulkopuolella vuorovaikutuksessa muiden kanssa, jolloin taiteellisen tekemisen roolit jakautuvat useammalle henkilölle.

Tekotapa valikoituu sisällön mukaan, ja usein mukana on performanssia, valokuvia, yhteisötaidetta, valotaidetta ja installaatioita. Roininen sijoittaa teoksensa mielellään kaupunkitilaan tai maaseudulle, ulos gallerioista.

Nyt hänellä on tekeillä valoteosten sarja, joka muokkaa henkilöautoista installaatioita ja valoteoksia kaupungin keskustaan, sekä mm. maatalouskoneista koostuva teossarja Ylistaroon Asemanseudulle.

Roininen tunnetaan parhaiten kerrostaloihin tekemistään valoteoksista, joissa asukkaiden kodit valaistaan eri värein. Näitä somehitiksikin levinneitä teoksia hän on tehnyt eri puolella Suomea vuodesta 2012, niistä viimeisimpänä Leppävaaran valoteos Espoossa.

* * * * * * * * *

VALOTEOKSIA TAPIOLASSA
Tapiolan keskus
La 18.11.2017 klo 18-20

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kulttuurituottaja Laura Läntinen, laura.lantinen@espoo.fi, 043 824 6337
Kuvataiteilija Anne Roininen, anne@anneroininen.com, 050 403 9008

Kuvat

Kuva Jussi Hellsten
Kuva Jussi Hellsten
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Kuusi suurinta kaupunkia: tulevaisuuden kestävää kaupunkipolitiikkaa tulee tehdä kuntien ja kaupunkien väliset erot tunnistaen21.2.2019 09:00:00Tiedote

Suomen kuusi suurinta kaupunkia ovat laatineet yhteiset hallitusohjelmatavoitteet. Tulevalla hallituskaudella kaupunkien erityiset haasteet ja mahdollisuudet, joiden ratkaisemisessa suuret kaupungit ovat avainasemassa, tulee nostaa kansallisen kaupunkipolitiikan keskiöön. Kaupunkipolitiikassa tarvitaan kuuden suurimman kaupungin ja valtion tasavertaista kumppanuutta ja vuorovaikutusta.

Finlands finaste bussterminal och Havsvindsvägen öppnas i Hagalund15.2.2019 16:00:59Tiedote

Kommunikationerna och uträttandet av ärenden blir avsevärt lättare i Hagalund från och med den 4 mars, när bussterminalen för anslutningstrafik tas i bruk och Havsvindsvägen som löper genom Hagalund öppnas för trafiken. Bussterminalen och Havsvindsvägen öppnar många flaskhalsar i trafiken och gör kommunikationerna smidigare. Havsvindsvägen har varit stängd för trafiken sedan våren 2013.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme