SOK - Suomen Osuuskauppojen Keskuskunta

Näyttävät ravintolat, suomalaista arvotaidetta ja alkuperäisiä yksityiskohtia – Hotelli Torni avaa ovensa 12.4.

Jaa

Helsingin keskustan maamerkki, Solo Sokos Hotel Torni avaa ovensa täysin uudistuneena 12.4. Yli kaksi vuotta kestäneessä hankkeessa hotelli ravintoloineen uudistettiin keittiöstä kattobaariin. Tallella ovat huikeat näköalat, historialliset yksityiskohdat sekä Tornin taidekokoelma, jota täydentämään on valittu teoksia SOK:n mittavasta kokoelmasta.

Ateljee Bar laajeni kaksikerroksiseksi. 12. kerroksesta saa nyt myös aamiaista ja iltapäiväteetä Tornin tapaan.
Ateljee Bar laajeni kaksikerroksiseksi. 12. kerroksesta saa nyt myös aamiaista ja iltapäiväteetä Tornin tapaan.

Loppuvuodesta 2019 alkanut Tornin uudistushanke on valmis, ja täysin uudistettu hotelli avaa ovensa vierailleen 12.4.2022 klo 12. Hotellin kaikki 154 huonetta, ravintolat ja aulatilat uudistettiin täysin ja samalla koko rakennus peruskorjattiin.

Erityisen suuren muutoksen kokivat ravintolat. Yrjönkadun ja Kalevankadun kulmaan avautuva ravintola OR on viinibaari ja moderni brasserie, ja sen näyttävästä raw barista voi nauttia mm. ostereita, alkupaloja ja jälkiruokia. Ravintolan sisustus on art deco -vaikutteineen ja väreineen suomalaisessa ravintolamaailmassa täysin ainutlaatuinen.

Tasokasta ruokaa saa Tornissa aamusta iltamyöhään. Tornin all day menulta voi tilata ruokaa niin huoneisiin kuin hotellin kaikkiin ravintoloihinkin. Tornin keittiöstä vastaa Matias Nitovuori, joka on aikaisemmin toiminut muun muassa Palacessa ja Careliassa. Aamiaisella Tornin vieraita hemmotellaan muun muassa Matiaksen omalla reseptillä valmistetulla hapanjuurileivällä. Ateljee Barissa voi nauttia aamiaista ja iltapäiväteetä Tornin tapaan.

Yksi näkyvimmistä muutoksista löytyy hotellin keskeltä, upean kupolin alta, jonne American Bar palaa takaisin Kalevankadulta, alkuperäiselle paikalleen. Kokonaisuuden kruunaavat Tornin varastoista uudistushankkeen yhteydessä löydetyt Paavo Tynellin seinävalaisimet, joiden tunnelmallisessa hämyssä voi pyöreän baaritiskin ympärillä nautiskella klassisia sekä Tornin omia cocktaileja. Myös kaksikerroksiseksi laajentunut Ateljee Bar Tornin huipulla sekä Suomen ensimmäinen irkkubaari O’Malleys avaavat ovensa samalla.

Taidetta kaikille aisteille

Yksi uudistetun Solo Sokos Hotel Tornin hienouksista on hotellin mittava taidekokoelma. Monipuoliseen kokoelmaan kuuluu maalauksia, grafiikkaa, veistoksia ja valokuvataidetta. Vastaanoton taideseinällä ihastuttaa pienoisversio Björn Weckströmin Viheltävästä helsinkiläisestä, jonka originaali löytyy Iso-Roobertinkadulta. Hissiaulassa vieraita tervehtii Kaarlo Haltian Aino-patsas, joka sijaitsi aiemmin yhdessä jugend-puolen huoneista. Taideteoksia on koottu hotellin kaikkiin tiloihin, myös huoneisiin.

Tornin omaa taidetta on täydennetty SOK:n taidekokoelmasta poimituilla teoksilla. SOK on kerännyt lähes 100 vuotta suomalaista taidetta, josta valikoituja helmiä voi nyt ihastella Tornin yleisissä tiloissa. Tornin käytävillä soiva musiikki on suomalaisen säveltäjän Petri Alangon käsialaa. Tornin musiikkiteos kuvaa hotellin yhtä vuorokautta – sitä, mitä Tornissa tapahtuu aamun viipyilevistä tunneista illan samppanjalasien kilistykseen.

Tornin uusissa hotellihuoneissa on seesteinen ja boheemin ylellinen tunnelma. Torniosan näköalahuoneista avautuvat henkeäsalpaavat näkymät Helsingin yli. Jugend-puolella upeat kaakeliuunit ja peiliovet entisöitiin, ja myös alkuperäinen porraskäytävä lasimaalauksineen ja näyttävine koristeluineen on säilynyt Tornin värikkäiden historiallisten vaiheiden läpi. Tornin puolella vanha veräjähissi sekä Yrjönkadun pääsisäänkäynti ovat alkuperäisiä ja osa Tornin uniikkia tunnelmaa.

– Hotellin vieraat tuhansine tarinoineen ja talon hieno arkkitehtuuri ovat luoneet vuosikymmenten aikana Torniin sen uniikin hengen. Hotellin taiteellisen, hieman boheeminkin tunnelman säilyttäminen ja kohentaminen on ollut yksi uudistuksen tavoitteista. Olen iloinen, että saamme vihdoin toivottaa vieraat kokemaan sen jälleen kanssamme, hotellinjohtaja Juha Maatala kertoo.

Solo Sokos Hotel Torni

 • Avautuu 12.4.2022
 • Osoite: Yrjönkatu 26, Helsinki
 • Huoneita: 154
 • Kiinteistön omistaja: Varma
 • Arkkitehtisuunnittelu: Arkkitehdit Soini & Horto
 • Ravintoloiden sisustussuunnittelu: Fyra Oy
 • Huoneiden sisustussuunnittelu: Studio Joanna Laajisto
 • Hotellioperaattori: Sokotel Oy
 • Lisätietoa: https://www.sokoshotels.fi/fi/helsinki/solo-sokos-hotel-torni

Tornin ravintolat

 • OR Restaurant & Bar: moderni kala- ja kasvispainotteinen brasserie, raw bar ja viinibaari
 • Ateljee Bar: samppanjaa, aamiaista ja iltapäiväteetä Tornin huipulla
 • American Bar: klassisia ja moderneja cocktaileja, yhteistyössä Son of a Punchin kanssa
 • O’Malleys: Viskejä ja oluita Suomen ensimmäisessä irkkupubissa
 • Tornin Piha: Tunnelmallinen kesäkeidas Tornin sisäpihalla. Avataan toukokuussa 2022.

Hotelli Torni on kaupunkikuvallisesti ja kulttuurihistoriallisesti merkittävä rakennus, joka koostuu kahdesta kiinteistöstä: Vuonna 1931 valmistuneesta Tornista, jonka ovat suunnitelleet toimisto Jung & Jung ja 1903 valmistuneesta Kyllikistä, joka alun perin toimi asuinrakennuksena. Kyllikin ovat suunnitelleet arkkitehtitoimisto Polón & Georg Wasastjernan, ja se liitettiin osaksi Tornia edellisen peruskorjauksen aikana 1980-luvulla. Lisätietoa Tornin historiasta: Hotelli Tornin historiaa - sokoshotels.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Juha Maatala
Hotellinjohtaja
Solo Sokos Hotel Torni & Solo Sokos Hotel Helsinki
p. 050 477 8394
juha.maatala@sok.fi

Kuvat

Ateljee Bar laajeni kaksikerroksiseksi. 12. kerroksesta saa nyt myös aamiaista ja iltapäiväteetä Tornin tapaan.
Ateljee Bar laajeni kaksikerroksiseksi. 12. kerroksesta saa nyt myös aamiaista ja iltapäiväteetä Tornin tapaan.
Lataa
American Bar on palannut alkuperäiselle paikalleen hotellin kupolikaton alle.
American Bar on palannut alkuperäiselle paikalleen hotellin kupolikaton alle.
Lataa
Tornin ravintoloiden sisustuksen on suunnitellut Fyra Oy.
Tornin ravintoloiden sisustuksen on suunnitellut Fyra Oy.
Lataa
Jugend-puolen huoneissa on kauniita alkuperäisiä yksityiskohtia.
Jugend-puolen huoneissa on kauniita alkuperäisiä yksityiskohtia.
Lataa
Tornissa on paljon erilaisia huoneita, tässä Solo Supreme King -huoneessa on oma parveke.
Tornissa on paljon erilaisia huoneita, tässä Solo Supreme King -huoneessa on oma parveke.
Lataa
Tornin huipulla näköalahuoneista aukeaa panoraamanäkymät yli Helsingin.
Tornin huipulla näköalahuoneista aukeaa panoraamanäkymät yli Helsingin.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

SOK - Suomen Osuuskauppojen Keskuskunta
SOK - Suomen Osuuskauppojen Keskuskunta
Fleminginkatu 34
00510 Helsinki

http://www.s-ryhma.fi
​S-ryhmä on suomalaisten kotitalouksien omistama kaupparyhmä. S-ryhmän muodostavat 19 alueosuuskauppaa, SOK sekä niiden tytäryhtiöt. ​
 
Tarjoamme arjen palveluita päivittäistavarakaupassa, hotelleissa & ravintoloissa, tavarataloissa, liikennemyymälöissä, rautakaupassa ja oman pankkimme kautta. ​
 
Olemme suurin yksityinen työllistäjä Suomessa - meitä s-ryhmäläisiä on lähes 40 000. Ilmastotavoitteemme ovat maan kunnianhimoisimmat, ja olemme Suomen suurin kotimaisen ja lähiruoan myyjä. Verojalanjälkemme on lähes 1,8 miljardia euroa, ja investoimme Suomeen vuosittain noin 500 miljoonaa euroa. ​​
 
#parempipaikkaelää

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SOK - Suomen Osuuskauppojen Keskuskunta

Myymäläverkoston ja verkkokaupan kehittäminen vahvistivat S-ryhmän päivittäistavarakaupan markkinaosuuden kasvua19.5.2022 09:02:00 EEST | Tiedote

S-ryhmän investoinnit myymäläverkostoon ja verkkokauppaan jatkuivat vahvoina, mikä näkyi markkinaosuuden kasvuna ja asiakastyytyväisyyden paranemisena. S-ryhmän päivittäistavarakaupan myynti kasvoi 3,2 prosenttia vuonna 2021. Nielsenin myymälärekisterin mukaan S-ryhmän päivittäistavarakaupan markkinaosuus oli viime vuonna 46,1 prosenttia (+0,1 %-yks.). S-ryhmä on selkeästi Suomen suurin päivittäistavarakaupan toimija ja sekä Prisma että S-market vahvistivat asemiaan Suomen suurimpina päivittäistavarakaupan ketjuina. Myös S-ryhmän pienmyymälöissä nähtiin hyvää myynninkasvua. Ruoan verkkokauppaa tarjoavien myymälöiden määrä kasvoi viime vuonna lähes sadalla myymälällä.

Korona-aika koetellut ihmisten jaksamista: "Takana on kaksi kuormittavaa vuotta. S-ryhmässä halutaan puhua avoimesti mielen hyvinvoinnista."18.5.2022 07:50:00 EEST | Tiedote

Mielenterveyden oireet ovat tunnistettu haaste suomalaiselle työelämälle. S-ryhmässä on edistetty mielen hyvinvointia pitkäjänteisesti, ja mielialahäiriöistä ja masennuksesta johtuvat sairauspoissaolot saatiin kääntymään laskuun vuonna 2019. Korona-aikana ahdistuneisuus ja työuupumus on lisääntynyt Suomessa, ja mielenterveyden haasteista johtuvat poissaolot kasvoivat vuonna 2021 myös S-ryhmässä. Osuuskauppa HOK-Elannolla on päätetty tarttua erityisesti luottamuksen kulttuurin vahvistamiseen ja nuorten mielen hyvinvointiin: ”Kampanjasta tai yhden vuoden kehitysalueesta ei ole kyse. Mielenterveydestä on tullut koko Suomen yhteinen asia ja pysyvä painopiste.”

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme