Espoon kaupunki - Esbo stad

Näyttely kestävästä matkailusta Villa Elfvikin luontotalossa

Jaa

"Kestävä matkailu – kohti parempaa maailmaa" on tiedettä ja taidetta yhdistelevä näyttely, jossa Rauni ja Helena Varkian luontoaiheiset öljyvärimaalaukset ja Hämeen Ammattikorkeakoulun kestävän kehityksen opiskelijoiden posterit johdattavat vastuullisen matkailun maailmaan. Näyttely on esillä Villa Elfvikin luontotalossa 6.12.2018 – 3.2.2019.

Punaperätukaani on Etelä-Amerikan luoteisosan metsissä elävä lintulaji. Maalaus: Rauni Varkia.
Punaperätukaani on Etelä-Amerikan luoteisosan metsissä elävä lintulaji. Maalaus: Rauni Varkia.

Oletko yksi meistä monista, joka tuntee syyllisyyttä lentomatkustamisesta? Onko kaukomatkailu ylipäätään enää tulevaisuudessa mahdollista, kun tavoitteena on ilmaston lämpenemisen rajoittaminen alle 1,5 asteeseen?

Voisiko matkustaminen toisaalta olla yksi keino kaikille tasavertaisen maailman rakentumisessa ja toimintamme sopeuttamisessa luonnon kestokykyyn? Mitä tarkoitetaan kestävällä matkailulla?

Kestävän kehityksen opiskelijat ovat pohtineet vastuulliseen matkailuun liittyviä kysymyksiä ja työstäneet näyttelyyn posterit kulttuuri- ja luontomatkailusta, matkailun ilmastovaikutuksista, matkailuun liittyvästä vapaaehtoistyöstä ja logistiikasta, sekä kestävän matkailun taloudellisesta merkityksestä.

Rauni ja Helena Varkian maalaukset visualisoivat matkailun tuottamia elämyksiä. Öljyväritöissä nähdään eläimiä, luonnon yksityiskohtia sekä luonto- ja kulttuurimaisemia. Luontomatkailu voi toimia myös luonnon säilyttämisen hyväksi, jos matkailijoiden tuomilla tuloilla mahdollistetaan alueiden suojelu.

Villa Elfvikin luontotalo on avoinna ma-pe klo 9-15 ja su klo 10–16, Itsenäisyyspäivänä to 6.12. ja uudenvuoden päivänä ti 1.1. klo 10–16. Suljettu joulunpyhinä 24.–26.12.2018. Café Elfvik on avoinna sunnuntaisin ja arkipyhinä talon aukioloaikoina. Luontotaloon ja näyttelyyn on vapaa pääsy.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Rauni Varkia, lehtori, Hämeen ammattikorkeakoulu, puh. puh.046 856 7696, rauni.varkia@hamk.fi
Katri Luukkonen, suunnittelija, Villa Elfvikin luontotalo p. 043 8265 253, katri.luukkonen@espoo.fi

Kuvat

Punaperätukaani on Etelä-Amerikan luoteisosan metsissä elävä lintulaji. Maalaus: Rauni Varkia.
Punaperätukaani on Etelä-Amerikan luoteisosan metsissä elävä lintulaji. Maalaus: Rauni Varkia.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Ympäristökeskus edistää ympäristövastuullisuutta Espoossa vaalimalla ja parantamalla luonnon monimuotoisuutta ja toimintakykyä, ennaltaehkäisemällä ja korjaamalla ympäristöhaittoja sekä lisäämällä ympäristötietoisuutta ja kannustamalla vaikuttamaan. Villa Elfvikin luontotalo on osa Espoon ympäristökeskusta.

 

Seuraa meitä somessa:
www.instagram.com/villaelfvik
www.facebook.com/espoonympäristökeskus

 

 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Kuusi suurinta kaupunkia: tulevaisuuden kestävää kaupunkipolitiikkaa tulee tehdä kuntien ja kaupunkien väliset erot tunnistaen21.2.2019 09:00:00Tiedote

Suomen kuusi suurinta kaupunkia ovat laatineet yhteiset hallitusohjelmatavoitteet. Tulevalla hallituskaudella kaupunkien erityiset haasteet ja mahdollisuudet, joiden ratkaisemisessa suuret kaupungit ovat avainasemassa, tulee nostaa kansallisen kaupunkipolitiikan keskiöön. Kaupunkipolitiikassa tarvitaan kuuden suurimman kaupungin ja valtion tasavertaista kumppanuutta ja vuorovaikutusta.

Finlands finaste bussterminal och Havsvindsvägen öppnas i Hagalund15.2.2019 16:00:59Tiedote

Kommunikationerna och uträttandet av ärenden blir avsevärt lättare i Hagalund från och med den 4 mars, när bussterminalen för anslutningstrafik tas i bruk och Havsvindsvägen som löper genom Hagalund öppnas för trafiken. Bussterminalen och Havsvindsvägen öppnar många flaskhalsar i trafiken och gör kommunikationerna smidigare. Havsvindsvägen har varit stängd för trafiken sedan våren 2013.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme