Espoon kaupunki - Esbo stadEspoon kaupunki - Esbo stad

Näyttelykeskus WeeGeellä on avautunut palkittua muotoilua esittelevä näyttely

Jaa

Ensimmäinen Design Forum Finland Awards -näyttely esittelee kahden palkitun muotoilijan töitä sekä syventyy viidentoista yrityksen ja organisaation tapaan käyttää muotoilua strategisesti hyväksi toiminnassaan.

Näyttelykeskus WeeGee. Kuva: Emma Suominen
Näyttelykeskus WeeGee. Kuva: Emma Suominen

Näyttelykeskus WeeGeellä on avautunut torstaina 20.8. palkittua muotoilua esittelevä DFF Awards -näyttely, jossa muotoilun tekijät – suunnittelijat ja valmistajat – saavat näkyvyyttä ponnistuksilleen ja osaamiselleen, sekä toimivat esimerkkeinä ja kannustajina toisille.

Näyttelyyn on koottu Design Forum Finlandin vuonna 2020 jakamien muotoilupalkintojen voittajat. Esillä ovat Fennia Prize 20 -kilpailussa palkitut yritykset ja organisaatiot, Kaj Franck -muotoilupalkinnon saanut Ilkka Suppanen sekä Vuoden nuori muotoilija Matias Liimatainen.

Hyvin tehty muotoilu ansaitsee tulla huomatuksi ja palkituksi

Design Forum Finlandin toimintaan kuuluvat muotoilupalkinnot ja niiden kautta muotoilun esitteleminen suurelle yleisölle. WeeGee-talon Wirkkala-tilassa on esillä kahden hyvin erilaisen muotoilijan töitä.

Sisustusarkkitehti, muotoilija Ilkka Suppanen (s. 1968) sai Kaj Franck -muotoilupalkinnon elämäntyöstään. Suppasen kädenjälki on pelkistettyä, eleganttia ja ilmavaa. Näyttelyssä on esillä huonekaluja, valaisimia, lasiesineitä ja lasitaidetta Suppasen pitkän ja monipuolisen uran varrelta.

Vuoden nuori muotoilija keraamikko Matias Liimatainen (s. 1989) puolestaan tekee runsaita ja persoonallisia töitä, jotka ovat osin taidetta, osin muotoilua, omaperäisiä ja yllättäviä veistoksellisia hahmoja, koruja ja valaisimia.

Muotoilupalkinnot:

– Fennia Prize on yksi Suomen merkittävimmistä muotoilukilpailuista. Sen järjestävät Design Forum Finland, Fennia-konserni, Elo ja Patentti- ja rekisterihallitus. Palkintosumman lahjoittaa Fennia-konserni ja Patentti- ja rekisterihallitus jakaa kilpailussa IPR-palkinnon.

– Kaj Franck -muotoilupalkinto on tunnustuspalkinto, jonka saaja tuo näkyväksi muotoilija Kaj Franckin työn henkeä ja periaatteita korkeatasoisesta, demokraattisesta ja funktionaalisesta muotoilusta. Palkintosumman lahjoittaa Suomen Messusäätiö.

– Vuoden nuori muotoilija on kannustuspalkinto, jonka tarkoituksena on tukea nuoria muotoilijoita tinkimättömässä ja omaleimaisessa työskentelyssä. Palkintosumman lahjoittaa Design Forum Finland.

Tapahtuma on osa Helsinki Design Weekin (3.-13.9.2020) ja Espoo-päivän (28.-29.8.2020) ohjelmaa.

Design Forum Finland Awards -näyttely on avoinna Näyttelykeskus WeeGeen aulassa ja Wirkkala-tilassa 20.8.–6.9.2020. Näyttelyyn on vapaa pääsy.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Design Forum Finland
Viestintäasiantuntija Anne Veinola
anne.veinola@designforum.fi, 040 548 6407

Näyttelykeskus WeeGee
Tuotantoassistentti Raija Kuisma
raija.kuisma@espoo.fi, 043 827 2400

Kuvat

Näyttelykeskus WeeGee. Kuva: Emma Suominen
Näyttelykeskus WeeGee. Kuva: Emma Suominen
Lataa
Vuoden nuori muotoilija 2020 Matias Liimatainen. Kuva Paavo Lehtonen
Vuoden nuori muotoilija 2020 Matias Liimatainen. Kuva Paavo Lehtonen
Lataa
Kaj Franck -muotoilupalkinto 2020: Ilkka Suppanen. Kuva Paavo Lehtonen
Kaj Franck -muotoilupalkinto 2020: Ilkka Suppanen. Kuva Paavo Lehtonen
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Espoon valtuusto hyväksyi kriittisen sote-lausunnon15.9.2020 08:19:37 EESTTiedote

Valtuusto päätti 14.9. lausunnosta, jonka mukaan esitetyn sote-uudistuksen taloudelliset vaikutukset Espoon kaupungille ovat kestämättömiä. Esitys leikkaa suoraan ja perusteettomasti kaupungin rahoitusta ja muuttaa rahoituksen rakennetta vahingollisesti. Tulojen puolitus, velkojen jääminen kaupungille, omaisuuden vastikkeeton siirto ja verorahoituksen korvautuminen valtionosuuksilla heikentävät kaupungin investointikykyä. Investointitarve ei sen sijaan juurikaan vähene.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme