Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus

Näyttelyn avajaiset: Jussi Niva ja Juri Markkula Hanasaaressa

Jaa

Torstaina 12.4.2018 Hanasaaren kulttuurikeskuksessa järjestetään taiteilijoiden Jussi Nivan ja Juri Markkulan ensimmäisen yhteisnäyttelyn avajaiset.

Juri Markkula
Juri Markkula

”Näyttelyn nimi on Two-Way Ahead. Käsittelemme molemmat maalauksen pintaa konkreettisena tilana. Etenemme kuitenkin eri suuntiin. Nimi viittaa myös siihen, että näyttely ei koostu yhteisistä töistä, vaan teoksista, jotka olemme luoneet itsenäisesti ja sen jälkeen saattaneet yhteen näyttelyn muodossa”, Jussi Niva kertoo. 

Näyttely on avoimen haun tulos. Haussa Hanasaari kutsui taiteilijoita Ruotsista ja Suomesta järjestämään näyttelyn yhdessä naapurimaan kollegansa kanssa. Jussi Niva asuu Suomessa, kun taas Juri Markkulan koti on Gotlannissa, Ruotsissa.

”Tämä on ensimmäinen kerta, kun järjestämme avoimen haun, joten emme oikein tienneet, mitä voisimme odottaa. Tulos kuitenkin ylitti kaikki odotukset. Lisäksi hakemusten taso oli todella korkea”, kertoo Hanasaaren taideasiantuntija Aino Kostiainen.

Voittajaehdotuksen valitsi ruotsalainen taiteilija Astrid Sylwan.

”Näyttely Two-Way Ahead on kiinnostava kohtaaminen. Katsojina pääsemme häikäisevän kauniiseen taidenäyttelyyn, jossa keksimisen ilosta tulee johtotähti. Mieli täyttyy pian kysymyksistä, jotka haastavat välittömästi sen puhtaan yksinkertaisuuden, jonka katsoja ensi silmäyksellä kohtaa”, Astrid Sylwan sanoo.

Aika: 12.4.2018, klo 17.30

Paikka: Hanasaaren kulttuurikeskus, Hanasaarenranta 5, Espoo

Molemmat taiteilijat ovat paikalla. Tervetuloa!

Liitteet: Jussi Nivan ja Juri Markkulan CV:t

Lisätietoa Håkan Forsgårdilta, hakan.forsgard(at)hanaholmen.fi, puh. 040 767 7373.

www.hanaholmen.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Viestintäpäällikkö Håkan Forsgård
Puh: 040 767 7373
hakan.forsgard(at)hanaholmen.fi

Kuvat

Juri Markkula
Juri Markkula
Lataa
Juri Markkulan teos Blue to Red
Juri Markkulan teos Blue to Red
Lataa
Jussi Niva
Jussi Niva
Lataa
Gold to Green (Juri Markkula)
Gold to Green (Juri Markkula)
Lataa

Liitteet

Tietoja julkaisijasta

Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus
Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus
Hanasaarenranta 5
02100 ESPOO

+358 40 767 7373http://www.hanaholmen.fi

Hanasaaren ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus edistää ja kehittää Suomen ja Ruotsin välistä vuorovaikutusta ja yhteistyötä kaikilla yhteiskunnan alueilla. Toteutamme yhteistyönä erilaisia tapahtumia, kursseja, seminaareja ja projekteja, selvitämme kehittämistarpeita sekä teemme aloitteita maiden välisen yhteistyön kehittämiseksi. Hanasaaren kiinteistön omistaa Suomen valtio ja Suomalais-ruotsalainen kulttuurirahasto on sen hallinnollinen päämies. 

Hanaholmen är ett kulturcentrum för Sverige och Finland samt ett konferenshotell och mötescentrum i Esbo, strax utanför Helsingfors. Hanaholmen arrangerar högaktuella seminarier och evenemang där viktiga samhälleliga frågor diskuteras och debatteras. Kulturfonden för Sverige och Finland är Hanaholmens huvudman, dvs. har det yttersta ansvaret för Hanaholmens verksamhet. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme