Osuuskauppa Hämeenmaa

Nelipyörä Oy - kolme isoa on nyt yksi ketju

Jaa

Kolme perinteikästä autoliikettä fuusioituivat yhdeksi suureksi autoliikeketjuksi, kun Kymen Seudun Osuuskaupan (KSO:n) Etelä-Kymen Auto Oy ja Ympäristön Auto Oy sekä Osuuskauppa Hämeenmaan Vesijärven Auto Oy yhdistivät voimansa. Uuden autoketjun, Nelipyörä Oy:n toiminta käynnistyi 1.1.2021 alkaen.

Kaksi alueosuuskauppaa, Hämeenmaa sekä KSO ovat yhdistäneet autokauppojensa liiketoiminnot. Uudeksi yhtiöksi 1.1. alkaen on nimetty Nelipyörä Oy, jolla on toimipisteet Kotkassa, Kouvolassa, Lahdessa, Hämeenlinnassa sekä Hyvinkäällä.

Nelipyörä Oy:n omistussuhteet jakautuvat Osuuskauppa Hämeenmaan omistamaan 80 prosenttiin sekä KSO:n omistamaan 20 prosenttiin.

Fuusion myötä muodostuneen ketjun koko mahdollistaa liiketoiminnan suuret volyymit, ja varmistaa kehittyvät ja kaiken kattavat autoilupalvelut asiakkaille jatkossakin. Ketjun autoliikkeiden yhteenlaskettu liikevaihto on noin 140 miljoonaa euroa. Toimipisteet myyvät vuosittain noin 2500 uutta autoa ja käytettyjen autojen myynti liikkuu 5000 kappaleen vuositasolla.

Nelipyörä kokoaa yhteen mittavan ammattiosaajien joukon: noin 220 työntekijästä koostuvan henkilöstön, joka siirtyy uuteen yhtiöön ns. vanhoina työntekijöinä.

­– Fuusiolla saavutetaan lisää tehokkuutta ja isompi koko yrityksenä mahdollistaa entistä kilpailukykyisemmän aseman alueen autokaupan markkinassa niin palveluiden laajuuden kuin laadun osalta. Fuusiolla turvataan myös pitkälle tulevaisuuteen autokauppapalvelut ja niiden kehittäminen, kertoo uuden Nelipyörä Oy:n toimitusjohtaja Jari Anttila.

Nelipyörä Oy:n merkkiedustukset ja valtuutetut merkkihuollot pysyvät jatkossa samoina kaikissa kaupungeissa: Ford (Lah­ti, Hy­vin­kää, Hä­meen­lin­na, Kot­ka ja Kou­vo­la), To­yo­ta (Lah­ti, Hy­vin­kää, Hä­meen­lin­na ja Kot­ka), Škoda (Hy­vin­kää ja Hä­meen­lin­na), Kia (Hy­vin­kää ja Kou­vo­la), Mit­su­bis­hi (Hy­vin­kää ja Kou­vo­la) sekä Peu­ge­ot (Kot­ka ja Kou­vo­la). Lisäksi Nissan merkkihuolto toimii jatkossa myös Kouvolassa sekä Mazda merkkihuolto Hyvinkäällä ja Hämeenlinnassa.

Osuuskauppojen omistaman ketjun tarjoamista palveluista, kuten huolloista, varaosista ja tarvikkeista kertyy S-Etukortilla Bonusta ja maksutapaetua.

Nelipyörä Oy:n liikkeiden toiminta rakentuu paikallisuuden ja ammattitaitoisen autoliiketoiminnan ympärille. Perinteikkäistä autoliikkeistä rakentuvalla täyden palvelun Nelipyörä-ketjulla on paikalliset juuret ja pitkä historia.

– Uuden Nelipyörä Oy:n juuret juontavat 1960-luvulle asti. Kyseessä on vahvasti paikallinen yhtiö, sillä fuusioituvat yhtiöt ovat toimineet pitkään Kotkassa, Kouvolassa, Lahdessa, Hämeenlinnassa ja Hyvinkäällä, tarkentaa Nelipyörä Oy:n toimitusjohtaja Jari Anttila. 

 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot:
Nelipyörä Oy, toimitusjohtaja Jari Anttila, 050 388 4920

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Osuuskauppa Hämeenmaa
Osuuskauppa Hämeenmaa
Apilakatu 2, PL 41
15610 Lahti

03-8130 11http://www.hameenmaa.fi

Hämeenmaa – 166 000 asiakasomistajan omistama paikallinen yritys

Osuuskauppa Hämeenmaa toimii Kanta- ja Päijät-Hämeessä, 21 kunnan alueella. Hämeenmaa on alueensa suurin yritys, joka työllistää noin 2 950 kanta- ja päijäthämäläistä. Osuuskaupan omistavat sen asiakasomistajat, ja Hämeenmaalla omistajia on jo yli 166 000. Edullisten ja luotettavien kauppapalvelujen lisäksi omistajuus palkitsee muun muassa kuukausittaisena Bonuksena. Tuloksensa Hämeenmaa käyttää jäsentensä palveluiden ja verkostonsa kehittämiseen.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Osuuskauppa Hämeenmaa

Lahden Seurahuoneelle kestävän matkailun Sustainable Travel Finland -merkki20.11.2020 15:15:00 EETTiedote

Visit Finland on myöntänyt Solo Sokos Hotel Lahden Seurahuoneelle Sustainable Travel Finland -merkin. Tunnustuksen saaneet yritykset täyttävät matkailua edistävän Visit Finlandin luoman kriteeristön, joka huomioi niin taloudellisen, ekologisen, sosiaalisen kuin kulttuurisenkin kestävyyden. Seurahuone on ensimmäinen Lahden seudulla Sustainable Travel Finland -merkin saanut toimija.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme