Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Neljälle paloasemahankkeelle Palosuojelurahaston avustusta

Jaa

Palosuojelurahasto on myöntänyt avustusta neljän paloaseman rakennushankkeisiin Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston alueella. Tällä hakemuskierroksella alueelta tehtiin kaikkiaan seitsemän hakemusta. Rakennushankeavustusta voivat saada kunnat, pelastuslaitokset ja sopimuspalokunnat.

Avustusta saivat seuraavat hakijat ja hankkeet:

  • Närpiön kaupunki, Närpiön Ylimarkun paloasemarakennuksen uudisrakentamishanke 210 000 euroa
  • Karstulan kunta, Karstulan paloasemarakennuksen uudisrakentamishanke 210 000 euroa
  • Vesilahden VPK ry, paloasemarakennuksen laajennusrakentamishanke 108 177 euroa
  • Äänekosken VPK ry, paloasemarakennuksen vesikaton uusimishanke 12 251 euroa

Kalustohankkeiden avustuspäätökset Palosuojelurahasto tekee toukokuussa.

Aluehallintovirasto koordinoi ja neuvoo hakemisprosessissa

Aluehallintovirasto lähettää Palosuojelurahaston kyseisen hakukierroksen hakuohjeet toimialueensa pelastuslaitoksille. Pelastuslaitos toimittaa hakemusasiakirjat puoltojärjestyksineen aluehallintovirastolle. Aluehallintovirasto asettaa kaikki hakemukset perusteltuun tärkeysjärjestykseen ja lähettää ne Palosuojelurahastolle. Hakemukset käsitellään kahdessa eri ryhmässä: sopimuspalokuntien hakemukset sekä kuntien ja pelastuslaitosten hakemukset.

Avustusta haetaan Palosuojelurahaston määrääminä aikoina yleensä kerran vuodessa. 

Tietoa palosuojelurahastosta löytyy osoitteesta https://www.palosuojelurahasto.fi/avustukset

Lisätietoa:

25.4.2022 alkaen pelastusylitarkastaja Jussi Herranen, p. 0295 018 505

lisäksi 2.5.2022 alkaen pelastustarkastaja Arto Laine, p. 0295 018 516

etunimi.sukunimi@avi.fi
Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket
Aluehallintovirasto/RegionförvaltningsverketAluehallintovirastossa edistämme perusoikeuksien ja oikeusturvan toteutumista, peruspalvelujen saatavuutta, ympäristönsuojelua, ympäristön kestävää käyttöä, sisäistä turvallisuutta sekä terveellistä ja turvallista elin- ja työympäristöä alueilla. Hoidamme myös lainsäädännön toimeenpano-, ohjaus- ja valvontatehtäviä alueillamme. Toimintaamme ohjaa kahdeksan ministeriötä.

Aluehallintoviraston verkkosivut

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Regionförvaltningsverket rekommenderar strängare villkor än vad lagen kräver för införsel av rescuehundar från den inre marknaden - betydligt större rabiesrisk på grund av kriget i Ukraina19.5.2022 12:00:00 EEST | Tiedote

På grund av kriget i Ukraina har många ukrainska hemlösa hundar förts till ett EU-grannland. Hundarna har kunnat id-märkas med dessa länders mikrochip. Det här gör det svårare att på ett tillförlitligt sätt säkerställa hundens ursprung. Rabiesläget i Ukraina är dåligt, och hemlösa hundar är förknippade med en stor rabiesrisk. När man inte med säkerhet känner till en rescuehunds ursprung finns det en ökad risk för rabiesspridning vid införsel av dessa hundar.

Aluehallintovirasto suosittelee lakia tiukempia vaatimuksia rescuekoirien sisämarkkinatuontiin – rabiesriski merkittävästi kasvanut Ukrainan sodan vuoksi19.5.2022 12:00:00 EEST | Tiedote

Ukrainan sodan vuoksi ukrainalaisia kulkukoiria on tuotu runsaasti EU-alueella oleviin naapurimaihin, ja koirat on voitu tunnistusmerkitä näiden maiden mikrosiruilla. Toiminta vaikeuttaa koiran alkuperän luotettavaa varmistamista. Ukrainassa rabiestilanne on huono, ja kulkukoirissa rabiesriski on suuri. Kun rescuekoiran alkuperä ei ole luotettavasti tiedossa, niiden maahantuonti aiheuttaa kohonneen riskin rabieksen leviämiselle.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme