Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala

Neljättä koronarokotetta tarjotaan nyt 60–69-vuotiaille

Jaa

Rokotukseen varataan aika. Rokotteen saa, kun kolmannesta rokotteesta on kulunut vähintään kolme kuukautta.

Ajan varaa nopeimmin osoitteessa koronarokotusaika.fi. Ajan voi myös varata soittamalla p. 09 310 46300 (arkisin klo 8-16). Jätkäsaaren ja Malmin rokotuspisteiden tarkat sijainnit ja aukioloajat löytyvät osoitteesta hel.fi/rokotukseen.

”Suosittelemme, että mahdollisimman moni 60-täyttäneistä ottaisi myös neljännen rokotteen. Rokotukset ovat paras tapa suojautua koronan vakavilta tautimuodoilta”, terveysasemien johtajalääkäri Timo Lukkarinen kertoo. 

”Välttääksemme jonoja rokotuspaikoilla, toivomme, että rokotukseen ei saavuttaisi runsaasti ennen omaa aikaa", Lukkarinen jatkaa.

Rokotuksen saa todistamalla henkilöllisyytensä esimerkiksi henkilö- tai Kela-kortilla. Neljäntenä rokoteannoksena annetaan Pfizerin mRNA-rokote. Lisätietoa rokotteesta on THL:n verkkosivuilla. Rokotteen ottaminen on vapaaehtoista ja maksutonta.

Koronataudin sairastaneelle ja kolme rokoteannosta saaneelle ei anneta neljättä rokoteannosta, sillä sairastettu tauti vastaa yhtä rokoteannosta.

Viime viikolla ajanvaraus neljänsiin rokotuksiin aukesi 18–69-vuotiaille riskiryhmiin kuuluville. Nämä rokotukset jatkuvat edelleen.

Lisätietoja

Yhteyshenkilöt

Jaana Juutilainen-Saari
viestintäpäällikkö
jaana.juutilainen-saari@hel.fi
p. 09 310 42240

Outi Huida
yksikön päällikkö
outi.huida@hel.fi
p. 09 310 27929

Markus Snellman
viestintäasiantuntija
markus.snellman@hel.fi
p. 09 310 42619

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala
Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala
Toinen linja 4A
PL 6000 00099 Helsingin kaupunki

09 310 5015 (vaihde)http://www.hel.fi/sote

Sosiaali- ja terveystoimi - hyvinvointia, terveyttä ja sosiaalista turvallisuutta helsinkiläisille.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme