Kustannusosakeyhtiö Otava

Nettirikokset ovat arkipäivää Anu Ojalan uudessa nuortendekkarisarjassa

Jaa

Somesta ja netistä on lapsille ja nuorille paljon iloa, mutta uudet teknologiat sisältävät myös riskejä. Vauhdikas dekkarisarja neljästä nettirikoksia ratkovasta nuoresta alkaa.

Liljan paras ystävä, Sara, on hakkerinörtti ja digiteknologiassa jopa opettajaa taitavampi. Tästä eivät kaikki opettajat pidä, ja niin Sara passitetaan taas kerran jälki-istuntoon. Tällä kertaa sinne joutuu Liljakin. Samaa rangaistusta kärsii urheiluliikkeen somemainoksia kuvaava Aamos – varsinainen moottoriturpa. Kun Saran rakentama drone karkaa yllättäen käsistä, kuvioon sotkeutuu myös Riku, Aamoksen kaveri ja poliisin poika.

Dronen tallenteista löytyy hyvin oudon kuuloista keskustelua. Ihan kuin Liljan isoveli, Nooa, olisi joutunut pahaan pulaan. Nuorten on pakko ottaa ohjat omiin käsiinsä, ja syntyy nettirikoksia ratkaiseva Ryhmä Error.

Anu Ojala sai idean uuteen nuortenkirjasarjaansa seuratessaan omien lastensa ja heidän kavereidensa älypuhelinten ja netin käyttöä. Kun hän lisäksi seuraa oikeusinformatiikkaan erikoistuneena juristina digitaaliteknologioiden kehitystä ja yhteiskuntavaikutuksia, syntyi kouluikäisille suunnattu dekkarisarja Ryhmä Error.

Nykyajan lapset ja nuoret kasvavat digitaaliteknologian ja somen ympäröiminä ja älykännykät avaavat heille koko maailman. Pahimmillaan he jäävät selviytymään hyvinkin vakavista rikoksista yksin.

Anu Ojala (s. 1972) on kirjailija ja oikeusinformatiikkaan erikoistunut juristi. Hän on kirjoittanut aiemmin lukuisia nuortenromaaneja ja kaksi nuorten ekotrilleriä. Ojalan esikoisdekkari Jääsilkkitie (2021) sai ilmestyessään paljon kiitosta.

Ryhmä Error – Kiristäjä ilmestyy 28. huhtikuuta.

Haastattelupyynnöt, lisätiedot ja pdf-vedokset: anni.gullichsen@otava.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Kustannusosakeyhtiö Otava
Kustannusosakeyhtiö Otava
Uudenmaankatu 10
00120 HELSINKI

Puhelinvaihde 09 15661https://otava.fi/

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kustannusosakeyhtiö Otava

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme