Kustannusosakeyhtiö Otava

Neulo näyttävät asusteet talven tuiskuihin Moreenin uutuuskirjojen ohjeilla

Jaa

Moreenin neljän uutuuskirjan ohjeilla neulot näyttäviä asusteita talven tuiskuun ja tuuleen. Tyylikkäisiin sukkiin, huiveihin, pipoihin ja lapasiin pukeutuvaa ei räntäsadekaan harmita!

Lumi Karmitsa: Muhkeat sukat 

Mitä tapahtuu, kun leikkisistä kirjoneuleistaan tunnettu suunnittelija poistuu mukavuusalueeltaan? Syntyy 21 muhkeaa sukkamallia, joissa palmikot ja kolmiulotteinen pintaneule muodostavat aivan uudenlaisia kuvioita, rakenteita ja yksityiskohtia. Lämpimät sukat syntyvät nopeasti paksuista langoista, yhdellä langalla kerrallaan. 

Lumi Karmitsa on huippusuosittujen Villit vanttuut & vallattomat villasukat -kirjojen tekijä. Suunnittelijana hän on perfektionisti, joka kokeilee uteliaasti uutta, mutta pyrkii pitämään ohjeet niin helppolukuisina, että aloittelijakin pystyy niitä seuraamalla ylittämään itsensä. 

 

Sanna Vatanen ja Sami Repo: BÄÄ! Neulo & kirjo kuvioita 

Sanna Vatasen toisessa BÄÄ!-kirjassa herkutellaan väreillä ja kotimaisella villalla. Kuviollisia sukkia, lapasia, myssyjä ja huiveja tehdään perinteisesti kirjoneuleena, yhdellä värillä oikein ja nurin neuloen sekä kaksivärisinä pintaneuleina, joiden kuviot syntyvät silmukoita nostamalla.  

Kaikki kirjan työt on neulottu ja kirjottu kotimaisten alkuperäisrotujemme suomenlampaan, kainuunharmaan ja ahvenanmaanlampaan villasta.  

Kirja on taiteilija-muotoilija Sanna Vatasen ja valokuvaaja Sami Revon viides yhteinen teos. Vataselle keskeinen teema on ekologisuus, ja hän toimii myös mehiläistarhaajana. 

Janina Kallio: Lumoavat neulehuivit by Woolenberry 

Kansainvälisesti tunnetun suomalaisen neulemerkin Woolenberryn ihanat huiviohjeet ovat vihdoin saatavilla suomeksi! Kirjan 15 hienostunutta, minimalistisen kaunista huivimallia neulotaan ylellisistä, laadukkaista langoista. Huiveissa heijastuvat pohjoinen luonto ja vuodenaikojen vaihtelu. Yksinkertaisen kauniit huivit ovat helppoja ja rentouttavia neulottavia.  

Pirjo Iivonen: Unelmien neuleasusteet  

Taidokkaista pitsineulesukistaan ja -huiveistaan tunnetun suunnittelijan uudessa kirjassa neulotaan myssyjä, lapasia, kaulaliinoja ja muita eri vuodenaikoihin sopivia asusteita. 

Herkän, luonnonläheisen malliston kymmenen settiä koostuvat toisiinsa sopivista 2–3 asusteesta, jotka kruunaavat käyttäjänsä asukokonaisuuden. 

Pirjo Iivonen on suosittujen Unelmien silmukat- ja Unelmien huivit -kirjojen tekijä. Hänen neulemalleilleen ominaista ovat eri tekniikoiden yhdistely, värien monipuolinen käyttö ja yllättävät yksityiskohdat. 

 

Arvostelukappaleet: arvostelukappale@otava.fi 

Lisätiedot: adele.couavoux@otava.fi 

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Kustannusosakeyhtiö Otava
Kustannusosakeyhtiö Otava
Uudenmaankatu 10
00120 HELSINKI

Puhelinvaihde 09 15661https://otava.fi/

Moreeni on osa kustannusosakeyhtiö Otavaa. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kustannusosakeyhtiö Otava

Matematiikkako tylsää? Professori Samuli Siltasen uutuuskirja on huumorintäyteinen pläjäys arjen matemaattisista malleista20.6.2019 11:12:30 EESTTiedote

Helsingin yliopiston matematiikan professori Samuli Siltasen innostava ja yleistajuinen uutuuskirja Astu matematiikan maailmana johdattaa lukijan matematiikan saloihin. Miksi lapset kannattaa rokottaa? Korvaako tietokone taiteilijat? Kuinka tietokonepeleissä liikeradat saadaan realistisiksi? Nämä ja moni muu kysymys ratkeaa, kun astuu Samuli Siltasen mukana matemaattisten mallien mukaansatempaavaan maailmaan!

Otava julkaisee Björn Wahlroosin uuden kirjan18.6.2019 10:07:00 EESTTiedote

Otava julkaisee lokakuussa 2019 Björn Wahlroosin uuden kirjan, jossa hän tarkastelee Suomen kehitystä sodanjälkeisestä alhosta 2000-luvun vaihteen kärkimaaksi ja seurannutta vaipumista kitukasvun ikeeseen. Kirjassaan "Kuinkas tässä näin kävi? Miksi maallamme ei ole malttia vaurastua" Wahlroos varoittaa, että Suomea uhkaa juuttuminen nollakasvun noidankehään, etenkin kun ilmassa on merkkejä maailmantalouden kasvun ehtymisestä.

Maailman pakolaispäivä 20.6. nostaa esiin lapsipakolaiset17.6.2019 08:12:00 EESTTiedote

Torstaina 20.6. vietetään YK:n Maailman pakolaispäivää. Sen yhteydessä ilmestyy englantilaisen Steve Tasanen koskettava Lapsi I -romaani, joka on kaunis, kantaaottava tarina pakolaisleirin lapsista, selviytymisestä, ystävyydestä ja toivosta. Otava lahjoittaa jokaisesta kirjasta viisi euroa Pelastakaa Lapset ry:lle. Järjestön asiatuntijat ovat median haastateltavissa Maailman pakolaispäivän yhteydessä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme