Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala

Neuvolan sähköiset palvelut – Asioi silloin, kun sinulle parhaiten sopii

Jaa

Äitiys- ja lastenneuvola palvelee monipuolisesti myös sähköisesti.

Perheentuki-sivusto www.hel.fi/perheentuki 

NeRo-Neuvolarobotti 24/7 + terveydenhoitajan live chat arkisin klo 12–14
NeRo-neuvolarobotilta voi kysyä lapsen kasvuun tai kehitykseen sekä raskauteen liittyvien pulmien lisäksi myös hampaiden hoitoon, puheen kehitykseen ja ravitsemukseen liittyviä kysymyksiä. Halutessaan asiakas voi kertoa NeRolle että haluaa keskustella terveydenhoitajan kanssa (paikalla arkisin klo 12–14).

Asiakas voi varata ajan neuvolaan raskauden ensikäynnille chatin kautta terveydenhoitajan ollessa paikalla. Äitiysneuvolan asiakas voi varata chatin kautta ajat neuvolaan.

Neuvontaa ja tietoa raskaudesta, lapsuusajasta nuoruuteen, vanhemmuudesta ja parisuhteesta

Ohjevideoita teemoittain

Linkkejä ja ohjausta muihin lapsiperheiden palveluihin

Sähköinen asiointi www.hel.fi/asiointi

Ajanvaraus neuvolaan
-Lähes kaikki neuvolakäynnit ovat sähköisesti varattavissa.
-Asiakas voi tehdä varaukset kotona kalenterinsa äärellä ja muuttaa sekä perua omia ajanvarauksiaan.
-Perhe saa ajanvarausmuistutteet.

Äitiysneuvolan esitietolomake
-Asiakas voi täyttää lomakkeen kotona ennen neuvolakäyntiä rauhassa ajan kanssa.
-Täytettyään esitietolomakkeen etukäteen, asiakas saa yksilöllistä ohjausta tarpeensa ja toiveensa mukaan heti ensikäynniltä lähtien.

Viestit sähköisen asioinnin kautta
-Tietoturvallinen viestintäkanava. Asiakkaalle voidaan lähettää hänen omia terveystietojaan kuten laboratoriotuloksia ja hoito-ohjeita.
-Omaan terveydenhoitajaan suora yhteys, jonka kautta voi kysyä mieltä askarruttavista kysymyksistä.
-Sairausasioissa ja akuuteissa tilanteissa on hyvä olla yhteydessä suoraan terveysasemalle tai Päivystysavun numeroon 116117.


Lisätietoja:
Monica Lindberg,
neuvola- ja perhetyön päällikkö,
monica.lindberg@hel.fi Puh. 09 310 58352

Yhteyshenkilöt

Jaana Juutilainen-Saari
viestintäpäällikkö
jaana.juutilainen-saari@hel.fi
p. 09 310 42240

Markus Snellman
tiedottaja
markus.snellman@hel.fi
p. 09 310 42619

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala
Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala
Toinen linja 4A
PL 6000 00099 Helsingin kaupunki

09 310 5015 (vaihde)http://www.hel.fi/sote

Sosiaali- ja terveystoimi - hyvinvointia, terveyttä ja sosiaalista turvallisuutta helsinkiläisille.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala

Sosiaali- ja terveyslautakunta kokoontuu 21.1.17.1.2020 12:29:38 EETTiedote

Helsingin sosiaali- ja terveyslautakunnan vuoden ensimmäinen kokous on tiistaina 21. tammikuuta klo 16.15. alkaen. Kokouksen esityslista liitteineen on sosiaali- ja terveystoimialan verkkosivuilla. Kokouksen päätöstiedote julkaistaan verkkosivuilla heti kokouksen jälkeen. Kevätkauden 2020 kokoukset Sosiaali- ja terveyslautakunta kokoontuu kevätkaudella pääsääntöisesti joka toinen tiistai klo 16.15 alkaen verkkosivuilla olevan listauksen mukaisesti.

Tukihenkilöksi lapselle tai nuorelle?16.1.2020 11:40:56 EETTiedote

Helsingin sosiaali- ja terveystoimialan lasten ja nuorten tukihenkilötoiminta järjestää kiinnostuneille infotilaisuuden tiistaina 21.1. klo 17–18.30 Oodissa (os. Töölönlahdenkatu 4) tilassa Kuutio, 2. krs. Olisiko sinusta tukihenkilöksi? Tarjoamme mahdollisuuden, joka ilahduttaa itsesi lisäksi myös tukihenkilöä toivovaa lasta tai nuorta. Lupautumalla turvalliseksi aikuiseksi voit olla mukana luomassa ikimuistoisia hetkiä. Helsingin kaupunki on järjestänyt tukihenkilötoimintaa vuosikymmenien ajan. Tukihenkilötoiminta on tärkeä ja arvostettu vapaaehtoistoiminta. Ryhtymällä tukihenkilöksi saat kulkea lapsen tai nuoren rinnalla ja mahdollistaa iloa hänen arkeensa tarjoten hänelle samalla turvallisen aikuisen läsnäoloa. Tukihenkilöt tapaavat tuettaviaan noin kahdesti kuukaudessa. Sinun ei tarvitse osata mitään erityistä – riittää että olet oma itsesi. Toimintaan voivat lähteä mukaan avarakatseiset aikuiset, joilla on tasapainoinen elämäntilanne ja oma elämänhallinta kunnossa. Toimintaan muk

#olentukena -kampanja nostaa esiin lasten ja nuorten parissa tehtävästä vapaaehtoistyöstä kumpuavaa iloa10.1.2020 09:15:51 EETTiedote

Ajalla 13.–19.1. tehdään näkyväksi lasten ja nuorten parissa tehtävää vapaaehtoistyötä sosiaalisessa mediassa aihetunnisteella #olentukena / #jagstöder. Lasten ja nuorten parissa tehtävä vapaaehtoistoiminta tarjoaa apua kuormittavassa arjessa. Vapaaehtoinen aikuinen voi toimia perheelle tärkeänä voimavarana. Esimerkiksi nuoren tukena oleva vapaaehtoinen antaa tuettavalle mahdollisuuden pohtia itselle tärkeitä asioita ja viettää aikaa luotettavan aikuisen kanssa. Tuen tarpeessa oleville lapsille tukihenkilöt tai tukiperheet tarjoavat mukavaa yhdessäoloa tai esimerkiksi mahdollisuuksia harrastaa yhdessä. Toiminta antaa paljon myös tekijälleen. YK:n onnellisuusraportin, World Happiness Report 2019 mukaan vapaaehtoistyötä tekemällä saavutetaan onnellisuutta arkeen ja omaan elämään. Raportista ilmenee, että vapaaehtoistyötä tekemällä voi parantaa omia voimavaroja arjessa. Erityisen merkityksellistä vapaaehtoiselle on huomata, mitä osallistumisella saa annettua. ”On ollut silmiä avaavaa, mit

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme