Luonnonvarakeskus

Neuvonta- ja tuottajajärjestöt ovat tärkein maatalous- ja puutarhayritysten tiedon lähde

Jaa

Nyt julkaistavien ennakkotietojen mukaan neuvonta- ja tuottajajärjestöt, alan ammattilehdet ja internetsivustot sekä toiset viljelijät ja alan yrittäjät ovat kolme tärkeintä tahoa, jolta saadaan tilan toimintaan liittyvää ammatillista tietoa.

Neuvonta- ja tuottajajärjestöt tärkeimmäksi tietolähteeksi ilmoitti 37 prosenttia maatalous- ja puutarhayrityksistä.  Joka kolmannelle tilalle alan ammattilehdet ja internetsivustot ovat tärkein ammatillisen tiedon lähde.  Tiloista 15 prosenttia nimesi tärkeimmäksi tietolähteeksi toiset viljelijät ja muut alan yrittäjät.  Viljelijä valitsi tärkeysjärjestyksessä kolme tärkeintä kahdeksasta vaihtoehdosta.

Tuotantomenetelmistä tarvitaan uutta tietoa

Tiloilta kysyttiin myös millä tilan toiminnan osa-alueella on suurin uuden tiedon tarve. Neljän vaihtoehdon joukosta selvästi tärkein oli tuotantomenetelmät ja -tekniikka, jonka valitsi yli 40 prosenttia vastanneista. Noin neljännekselle tiloista talouden suunnittelussa on suurin uuden tiedon tarve ja reilulle viidennekselle liiketoiminnan kehittämisessä.  Myynnin ja markkinoinnin valitsi tärkeimmäksi osa-alueeksi reilut kymmenen prosenttia tiloista.

Mobiili internetyhteys yleisempi kuin kiinteä

Kiinteää internetyhteyttä käyttää 56 prosenttia maatalous- ja puutarhayrityksistä, liikkuvaa eli mobiilia internetyhteyttä käyttää 76 prosenttia tiloista. Kiinteän verkon käyttäjät ovat selvästi tyytyväisempiä verkon toimivuuteen kuin liikkuvan internetyhteyden käyttäjät. Liikkuvan internetyhteyden käyttäjistä noin yksi viidestä ilmoitti, että yhteyden nopeus ja varmuus eivät ole riittävät. Kiinteän internetyhteyden toimivuuteen tyytymättömiä oli vain vajaat kymmenen prosenttia.

Lähes 80 prosentilla tiloista on käytössään riittävä nopea ja luotettava internetyhteys (kiinteä ja/tai liikkuva). 16 prosenttia tiloista joutuu käyttämään internetiä riittämättömällä yhteydellä. Tiloista seitsemän prosenttia ei käytä lainkaan internetiä tilan hoidossa.

Tilaston taustaa

Tiedot maatalous- ja puutarhayritysten tiedonsaannista ja internetyhteyksistä kerättiin maatalouden rakennetutkimuksen tiedonkeruun yhteydessä talvella 2016–2017. Tutkimukseen osallistui noin 16 000 maatalous- ja puutarhayritystä. Rakennetutkimuksen tuloksia julkaistaan useassa eri tilastossa.

Nyt julkistetut tulokset ovat ennakollisia. Lopulliset tiedot julkaistaan keväällä 2018.

Yhteyshenkilöt

Yliaktuaari Jaana Kyyrä, p. 029 532 6796
jaana.kyyra@luke.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Luonnonvarakeskus
Luonnonvarakeskus
Viikinkaari 9
00790 Helsinki, Finland

0295 32 6000 / +358 295 32 6000http://www.luke.fi

Luonnonvarakeskus (Luke) on 1.1.2015 toimintansa aloittanut tutkimus- ja asiantuntijaorganisaatio, joka tekee työtä luonnonvarojen kestävän käytön ja biotalouden edistämiseksi. www.luke.fi www.luke.fi/en

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Luonnonvarakeskus

Uusi tiedotetilauksesi vuoden loppuun mennessä/ Förnya dina pressmeddelandeprenumerationer före årsskiftet20.12.2017 14:13Tiedote

Luonnonvarakeskus (Luke) vaihtaa vuoden 2018 alusta alkaen mediatiedotteiden lähetysjärjestelmää. Muutoksen yhteydessä pyydämme teitä uusimaan tiedotetilauksenne. Tiedotteita voi tilata aihealueittain tai halutessaan voi tilata myös kaikki Luken tiedotteet. Tilaa Luken tiedotteet lomakkeella >> -- Från och med början av 2018 skickas Naturresursinstitutets (Luke) pressmeddelanden från ett nytt system. I samma veva ber vi er att förnya era prenumerationer på Lukes pressmeddelanden. Lukes pressmeddelanden kan beställas enligt ämne eller man kan också prenumerera på alla Lukes pressmeddelanden. Fyll i blanketten och prenumerera på Lukes pressmeddelanden >>