Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

New Spanish Cinema haastaa elokuvan konventioita ja raja-aitoja ja näyttää elokuvia marginaalista

Jaa

Caisassa esitettävä espanjalaisten elokuvien sarja muokkaa elokuvataiteen totuttuja kaavoja ja esittelee espanjalaisen nykyelokuvan mielenkiintoisimpia tekijöitä ja taiteilijoita.

Kuvitus: Marina Freijomil Seoane
Kuvitus: Marina Freijomil Seoane

New Spanish Cinema näyttää elokuvia valtavirran ulkopuolelta ja esittelee ainutlaatuisia, kokeellisia elokuvia haastaen elokuvan käytäntöjä ja raja-aitoja. Se tutustuttaa katsojat espanjalaisen nykyelokuvan mielenkiintoisimpia tekijöihin ja keskittyy ohjaajiin, jotka ovat onnistuneet luomaan merkityksellisiä ja uniikkeja elokuvia. Tavoitteena on myös edistää keskustelua elokuvakulttuurista ja elokuvataiteen mahdollisuuksista. Elokuvasarjan ja konseptin on luonut Diego Ginartes yhdessä Amulio Espinosan kanssa. 

Näytösten yhteydessä kuullaan taustoittavia puheenvuoroja ja yleisökeskusteluja. Elokuvat ovat espanjankielisiä ja niissä on englanninkielinen tekstitys. 

New Spanish Cinema - espanjalaisten elokuvien sarja
ke 15.11., 22.11. & 29.11. klo 18, vapaa pääsy
Kulttuurikeskus Caisa/Sali Mikonkatu 17 C, 00100 Helsinki

Ohjelma

15.11.2017 18:00 Gente en sitios (People in Places) ES 2013 | Juan Cavestany | Fiktio/komedia | espanjankielinen | englanninkielinen tekstitys | 78 min. 
Näemme joukon toisistaan riippumattomia surrealistisia ja luonnoksenomaisia otoksia. Esityksen jälkeen keskustellaan nähdystä elokuvasta englanniksi. Paikalla Diego Ginartes.

22.11.2017 18:00 La mano invisible (Invisible Hand) ES 2016 | David Macián | Fiktio/draama | espanjankielinen | englanninkielinen tekstitys | 83 min. 
Omaperäinen kuvaus työstä ja sen tekijöistä. Yksitoista eri alan ammattilaista suorittavat työtehtäviänsä yleisön edessä, joka tarkkaillee ja arvio työntekijöiden työsuoritusta ja heidän jokaista liikettään ja elettään. Esityksen jälkeen keskustellaan nähdystä elokuvasta englanniksi Diego Ginartesin kanssa.

29.11.2017 18:00 Análisis de sangre azul (Blue Blood Analysis) | Blanca Torres, Gabriel Velázquez | Fiktio/draama/mysteeri | espanjankielinen | englanninkielinen tekstitys | 70 min. 
Muistinsa menettänyt brittiläinen aristokraatti tekee aikamatkan viime vuosisadan Pyreneiden vuoristoon ja päätyy siellä potilaaksi mielisairaalaan. Esityksen jälkeen keskustellaan nähdystä elokuvasta englanniksi Diego Ginartesin kanssa ja elokuvan käsikirjoittajan Orencio Boixin kanssa.  Englanninkielinen keskustelu.

29.11.2017 18:00 Archipiélago fantasma (Phantom Archipielago) ES 2017 | Dailo Barco | kokeellinen dokumentti | espanjankielinen | englanninkielinen tekstitys | 16 min. 
Lyhytelokuva Kanarian saarten ensimmäisen elokuvan pääroolin vuonna 1926 esittäneestä Gueton Rodriguezista. Elokuvassa hänen roolihenkilönsä pidätetään rikoksesta jota hän ei ollut tehnyt. Monen vuoden jälkeen Rodriguez pidätettiin todellisessa elämässä Espanjan sisällissodan aikaisesta poliittisesta aktivismista.  Esityksen jälkeen keskustellaan nähdystä elokuvasta englanniksi Diego Ginartesin kanssa.

Tapahtuman tuottavat Caisa ja Cinemaissí elokuvafestivaalin taiteellisena johtajanakin toimiva Diego Ginartes Espanjan suurlähetystön tuella.   

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot: New Spanish Cinema Diego Ginartes 045 3311225, diego.ginartes@cinemaissi.com
Caisa: tuottaja Johanna Rissanen, johanna.rissanen@hel.fi, 040 351 3797

Kuvat

Kuvitus: Marina Freijomil Seoane
Kuvitus: Marina Freijomil Seoane
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala ylläpitää ja parantaa eri-ikäisten helsinkiläisten mahdollisuuksia henkiseen ja fyysiseen hyvinvointiin, sivistymiseen sekä aktiiviseen kansalaisuuteen ja tukee Helsingin elinvoimaisuutta. Toimiala jakautuu kolmeen palvelukokonaisuuteen, jotka ovat kulttuuri, liikunta ja nuoriso.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Tiedote/kutsu: Pitäjänmäen nuorisotalo remontoitiin nuoria osallistaen uudenlaisella yritysyhteistyöllä13.8.2018 09:25Tiedote

Mukana Pitäjänmäen nuorisotalon remontissa ovat olleet Helsingin kaupungin lisäksi Finlayson Oy, Sisustusarkkitehtitoimisto dSign Vertti Kivi & Co. ja Huonekaluliike Vepsäläinen Oy. Nämä kolme hankkeessa mukana ollutta yritysyhteistyötahoa ovat mahdollistaneet nuorisotalon uuden ilmeen suunnittelutyön ja tarjonneet tarvittavat sisustustuotteet. Tällainen yritysyhteistyömalli on aivan uudenlainen toimintatapa Nuorisopalveluille ja sen tulos näyttää erinomaiselta. Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala toivoo vastaavia hankkeita toteutuvan jatkossakin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme