Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Next Level -tapahtumaviikko rohkaisi 1700 Helsingin ysiluokkalaista luottamaan omiin vahvuuksiinsa

Jaa

Next Level on Helsingin kasvatuksen ja koulutuksen toimialan pilotoima tapahtuma- ja viestintäkonsepti, jolla aktivoidaan ysiluokkalaisia pohtimaan peruskoulun jälkeisiä jatkosuunnitelmia sekä tarjotaan tukea kouluissa tehtävään ohjaustyöhön.

Helsingin peruskoulujen ysiluokkalaiset osallistuivat ensimmäistä kertaa järjestettyyn alueelliseen Next Level -tapahtumaan viikolla 39 (25.-29.9.). Tapahtuma rohkaisi nuoria luottamaan omiin vahvuuksiinsa ja osaamiseensa, sillä ysiluokkalaiset miettivät parhaillaan mitä he haluavat tehdä ”isona”. Viikon aikana noin 1700 Helsingin ysiluokkalaista, lähes 60 % Helsingin kaupungin ysiluokkalaisista, osallistuivat viidessä paikassa järjestettyyn tapahtumaan.

Next Level -verkkosivu auttaa nuoria siirtymään seuraavalle levelille peruskoulun jälkeen
Yhteishausta informoivalta, uunituoreelta verkkosivulta http://nextlevel.hel.fi löytyy nuorille tietoa ja tukea mitä tehdä peruskoulun jälkeen, mikä voisi olla nuoren next level. Onko se ammatillinen koulutus, lukio, kaksoistutkintoa tai vaikkapa kansanopisto? Next Levelin tavoitteena on valaa uskoa nuoriin ja että kun oppivelvollisuus on paketissa, vaihtoehtoja Helsingistä kyllä löytyy.
 
Kaikille helsinkiläisille peruskoulunsa päättäneille nuorille taataan koulutus tai työharjoittelupaikka
”Ajatusten suuntaaminen yhteishakuun on hyvä aloittaa ajoissa. Seuraavaa askelta miettiessä kannattaa hyödyntää muun muassa oppilaitosten avoimien ovien päiviä sekä TET-harjoitteluja, joista nuori saa hyvää kokemusta ja käsitystä työelämästä”, kertoo Helsingin kasvatuksen ja koulutuksen toimialan opetuskonsultti Tuulia Tikkanen. Lukuvuoden aikana ysiluokkalaisille ja heidän vanhemmilleen järjestetään yhteishakuiltoja ja nuorilla on myös mahdollisuus tutustua oppilaitoksiin avoimien ovien päivissä. Yhteishaun tulokset selviävät kesäkuussa opetushallituksen aikataulun mukaisesti ja opinnot käynnistyvät elokuussa.

Next level -tapahtumaviikon juonsi tunnettu tubettaja Zone VD
”Oma kutsumus löytyy varmasti, kun mahdollisuuksia alkaa kartoittamaan ajoissa. Tällaiset tapahtumat tarjoavatkin matalan kynnyksen eri vaihtoehtojen vertailuun. Rohkeasti vaan eteenpäin omalla fiiliksellä!", kannustaa Zone VD. Katso tästä nuorten fiiliksiä tulevaisuudesta: http://nextlevel.hel.fi/artikkeli/next-level-mita-peruskoulun-jalkeen

Lisätietoja
Tuulia Tikkanen, Helsingin kasvatus ja koulutus, opetuskonsultti, puh. 09 310 88047, tuulia.tikkanen@hel.fi

Ulla Juhanko, Helsingin kasvatus ja koulutus, koulutussuunnittelija, puh. 09 310 86469, ulla.juhanko@hel.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Mediaa palvelee

viestintäpäällikkö Essi Eranka
puh. 09 310 74342, 040 568 1369, essi.eranka@hel.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala


Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala huolehtii Helsingin kaupungin varhaiskasvatuksesta, esiopetuksesta, perusopetuksesta ja lukiokoulutuksesta, suomenkielisestä ammatillisesta koulutuksesta sekä vapaasta sivistystyöstä. Toimialaan kuuluu neljä palvelukokonaisuutta: varhaiskasvatus ja esiopetus, perusopetus, lukio- ja ammatillinen koulutus ja vapaa sivistystyö, ruotsinkieliset palvelut sekä hallinto. Seuraa meitä #HelsinkiOppii ja #LastenHelsinki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme tältä julkaisijalta, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Ennakkotiedote: Helsingin kasvatus- ja koulutuslautakunta kokoontuu tiistaina 13.2.20188.2.2018 15:48Tiedote

Kasvatus- ja koulutuslautakunta kokoontuu ensi viikon tiistaina 13. helmikuuta klo 16.00. Kokouksen esityslista on julkaistu kasvatus ja koulutus -toimialan verkkosivuilla: https://www.hel.fi/helsinki/fi/kaupunki-ja-hallinto/paatoksenteko/lautakunnat-ja-johtokunnat/kasvatus-ja-koulutus-poytakirjat Esityslistalla on muun muassa alla olevat esitykset: Ruotsin kielen kielikylvyn valintakriteerit Helsingin varhaiskasvatuksessa ja esiopetuksessa Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala esittää, että kasvatus- ja koulutuslautakunta päättää, että varhaiskasvatuksen ruotsin kielen kielikylpyyn valinnan periaatteet ovat seuraavat: - Samassa kielikylpypäiväkodissa olevien lasten sisarukset asetetaan valinnassa etusijalle - Mikäli sisaruksia on enemmän kuin ryhmään voidaan ottaa, suoritetaan valinta arvonnalla - Mikäli ensisijaisen valinnan jälkeen on muita edellytykset täyttäviä hakijoita enemmän kuin vapaita paikkoja, suoritetaan valinta arvonnalla Kielikylvyn pedagogiset periaatteet ja siten valinn

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme