Elinkeinoelämän tutkimuslaitos ETLA

Nimityksiä Etlassa: Terhi Maczulskij Palkansaajista Etlan tutkimuspäälliköksi

Jaa

Elinkeinoelämän tutkimuslaitoksen tutkijakaarti vahvistuu kahdella uudella tutkijalla. Terhi Maczulskij aloittaa Etlan tutkimuspäällikkönä kansainvälisen kaupan ja globalisaation tutkimuksen parissa. Tutkijaksi Etlaan on nimitetty Otto Kässi Oxfordin yliopistosta. Hänen tutkimuksensa keskittyy digitalisaation ja työmarkkinoiden kysymyksiin. Molemmat aloittavat työskentelyn Etlassa syyskuussa.

Terhi Maczulskij. ©Maarit Kytöharju.
Terhi Maczulskij. ©Maarit Kytöharju.

Taloustieteen tohtori Terhi Maczulskij (s.1980) siirtyy Etlaan Palkansaajien tutkimuslaitoksesta, jossa hän on työskennellyt erikoistutkijana vuodesta 2014 lähtien. Hän toimii lisäksi Yrjö Jahnssonin säätiön tutkimusjohtajana ja Jyväskylän yliopiston kauppakorkeakoulun dosenttina. Aiemmin Maczulskij on työskennellyt muun muassa post-doc -tutkijana ja yliopistonopettajana Jyväskylän yliopiston kauppakorkeakoulussa.

Terhi Maczulskij’n tutkimusteemat liittyvät kansainvälisen kaupan, globalisaation ja robotisaation vaikutuksiin yritys- ja yksilötasolla. Etlassa hän aloittaa syyskuun alussa tutkimuspäällikkönä.

Otto Kässi mukaan Etlan digitalisaatiotutkimukseen

Taloustieteen tohtori Otto Kässi (s.1981) on työskennellyt digitalisaatioon ja internetiin keskittyvän Oxford Internet Institute -laitoksen tutkijana vuodesta 2015. Työssään Kässi on perehtynyt erityisesti digitaalisiin alustatyömarkkinoihin sekä työmarkkinoiden muutokseen. Hän toimii lisäksi OECD:n Future of Work fellow’na.

Kässin tutkimuksissa on yhdistetty koneoppimis- ja datamenetelmiä politiikka- ja teoriarelevantteihin kysymyksiin. Etlassa Kässi tulee keskittymään digitalisaation ja työmarkkinoiden tutkimuskysymyksiin.

 

Lisätietoja:

Toimitusjohtaja Aki Kangasharju, ETLA, aki.kangasharju@etla.fi, 050-5838573

Terhi Maczulskij, teanmacz@gmail.com, 050-3230180

Otto Kässi, otto.kassi@iki.fi, +44 7715640428

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Terhi Maczulskij. ©Maarit Kytöharju.
Terhi Maczulskij. ©Maarit Kytöharju.
Lataa
Otto Kässi.
Otto Kässi.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Elinkeinoelämän tutkimuslaitos ETLA
Elinkeinoelämän tutkimuslaitos ETLA
Arkadiankatu 23 B
00100 HELSINKI

09 609 900http://www.etla.fi

ETLA eli Elinkeinoelämän tutkimuslaitos tutkii, ennustaa ja arvioi. Etla on yksityinen, voittoa tavoittelematon asiantuntijaorganisaatio.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Elinkeinoelämän tutkimuslaitos ETLA

Kiky-sopimuksen työllisyysvaikutus oli merkittävä – suomalaisten työviikko jää yhä EU-keskiarvoa lyhyemmäksi12.8.2019 10:00:00 EESTTiedote

Kilpailukykysopimus nosti työllisyyttä ja paransi Suomen kilpailukykyä, käy ilmi tänään julkaistusta Etlan tutkimuksesta. Työajan pidennyksen osuus työllisyyden parantumisesta oli noin 40 prosenttia, loput kikyn työllisyysvaikutuksista selittyvät sosiaaliturvamaksujen ja verotuksen keventämisellä. Tutkimus tarkasteli myös työaikaa työllisyyden ja kilpailukyvyn näkökulmasta. Sen mukaan suomalaisten tekemät viikkotyötunnit ovat hieman alle tunnin EU-maiden keskiarvoa lyhyemmät.

Muistutuskutsu medialle: Kiky-sopimuksen ja työajan vaikutus Suomen kilpailukykyyn ja työllisyyteen 12.8. klo 109.8.2019 10:00:00 EESTTiedote

Elinkeinoelämän tutkimuslaitos julkistaa tuoreen tutkimusraportin työajan ja kilpailukykysopimuksen merkityksestä Suomen kilpailukykyyn ja työllisyyteen. Tutkimusjohtaja Antti Kauhasen ja ennustepäällikkö Markku Lehmuksen raportti käy läpi viime hallituskaudella sovitun kiky-sopimuksen vaikutuksia hyödyntäen Etlan makromallia sekä esittää tuoreen työaikavertailun Suomen ja muiden EU-maiden välillä.

Kutsu medialle: Kiky-sopimuksen ja työajan vaikutus Suomen kilpailukykyyn ja työllisyyteen 12.8. klo 106.8.2019 14:30:00 EESTTiedote

Elinkeinoelämän tutkimuslaitos julkistaa tuoreen tutkimusraportin työajan ja kilpailukykysopimuksen merkityksestä Suomen kilpailukykyyn ja työllisyyteen. Tutkimusjohtaja Antti Kauhasen ja ennustepäällikkö Markku Lehmuksen raportti käy läpi viime hallituskaudella sovitun kiky-sopimuksen vaikutuksia hyödyntäen Etlan makromallia sekä esittää tuoreen työaikavertailun Suomen ja muiden EU-maiden välillä.

Ammattikouluilla turhan huono maine - ammatillinen koulutus lisää ansioita ja sillä on kysyntää myös työn murroksessa6.8.2019 06:30:00 EESTTiedote

Ammatillinen koulutus on ensiarvoisen tärkeä koulutusvaihtoehto erityisesti peruskoulussa heikommin menestyville nuorille, ilmenee tuoreesta Etlan tutkimuksesta. Ammatillinen koulutus johtaa monien nuorten kohdalla lukiota parempaan palkka- ja työllisyyskehitykseen. Viime vuosina ammatilliseen koulutukseen on kuitenkin kohdistunut mittavia säästötoimenpiteitä ja uudistuksia. Etla suosittaa huolehtimaan niin ammatillisen koulutuksen tarjonnasta kuin laadustakin.

Etla arvioi: Tekoälyä hyödyntävien yritysten määrä kaksinkertaistunut1.8.2019 08:00:00 EESTTiedote

Tekoälyä kehittävien tai sitä liiketoiminnassaan hyödyntävien yritysten määrä on kasvanut Suomessa voimakkaasti. Etlan tekemän kartoituksen mukaan tekoälyä hyödyntää nyt liki tuhat yritystä eli yritysten määrä yli kaksinkertaistui vuodesta 2017. Tekoälyn käyttö kasvoi erityisesti ohjelmistoyrityksissä sekä liikkeenjohdon konsultoinnissa. Kasvusta huolimatta tekoäly-yritysten määrä Suomessa on vielä varsin maltillinen.

Suomalainen koulutustaso ja osaaminen ovat laskeneet - nykyinen kehityssuunta uhkaa jo Suomen tulevaa talouskasvua25.7.2019 09:03:00 EESTTiedote

Elinkeinoelämän tutkimuslaitoksen mukaan Suomen tulee panostaa osaamiseen ja koulutukseen sekä työmarkkinoiden dynamiikan kiihdyttämiseen, jotta työllisyys ja tuottavuuskehitys vahvistuisivat. Sekä suomalainen koulutustaso että osaaminen ovat laskeneet ja nykyinen kehityssuunta uhkaa jo Suomen talouskasvua tulevaisuudessa. Työmarkkinoiden dynaamisuudesta tulee huolehtia myös poliittisin päätöksin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme