Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Noin 400 Helsingin lukion opettajaa jakaa osaamistaan kehittämispäivässä 28. lokakuuta

Jaa

Päivän teemana on arvioinnin uudistaminen ja monipuolistaminen sekä toisilta oppiminen ja osaamisen jakaminen. Tilaisuuteen osallistuu opettajia kaupungin kaikista 12 suomenkielisestä lukiosta, jotka ovat Alppilan lukio, Etu-Töölön lukio, Helsingin aikuislukio, Helsingin kielilukio, Helsingin kuvataidelukio, Helsingin luonnontiedelukio, Helsingin medialukio, Kallion lukio, Mäkelänrinteen lukio, Ressun lukio, Sibelius-lukio ja Vuosaaren lukio.

Asiantuntijaopettajat aktiivisesti suunnittelemassa päivän ohjelmaa              

Arviointi-aiheesta tilaisuudessa alustaa tutkija ja kasvatustieteen tohtori Najat Ouakrim-Soivio. Koulujen hyviä käytänteitä esitellään posterein ja videoin. Lukioiden opettajien vetämiä työpajoja on noin 60, ja kuhunkin pajaan osallistuu 15−20 opettajaa. Tilaisuuteen osallistuu myös muutamia ulkopuolisia toimijoita sekä näytteilleasettajina että pajojen vetäjinä.

Kyseessä on veso-päivä eli opettajien virkaehtosopimuksen mukainen tilaisuus. ”Opettajat ovat toivoneet teemoiksi nimenomaan toisilta oppimista ja hyvien käytänteiden jakamista. Suunnittelu aloitettiin jo keväällä ja mukana on ollut muun muassa lukion asiantuntijaopettajia. Osallistuminen on ollut aktiivista ja pajojen vetäjiä oli helppo löytää”, kertoo lukiokoulutuksen päällikkö Mervi Willman Helsingin kasvatuksen ja koulutuksen toimialalta.

Uusi opetussuunnitelma jalkautuu

Lukioiden opetussuunnitelmat (ops) uudistuivat 2016. Veso-päivän keskeisenä tavoitteena onkin jalkauttaa uutta opsia lukioiden arkeen. Mervi Willmanin mukaan uusi opetussuunnitelma on lähtenyt jalkautumaan hyvin.

”Helsingin lukioissa arvioinnin uudistaminen ja monipuolistaminen on painopistealueena koko lukuvuoden, ja lukiot ovat jo hienosti lähteneet toteuttamaan näitä.”

Toisena lukuvuoden painopistealueena on uuden opetussuunnitelman ydintaidot. Ydintaitoja ovat kriittinen ajattelu, tiimityötaidot, viestintä, globaali kansalaisuus, luovuus, itseohjautuvuus ja oppimaan oppiminen.

Helsingin lukioiden opetussuunnitelma https://www.hel.fi/static/liitteet/opev/helsinki-lukiot-ops2016.pdf

Median edustajat ovat tervetulleita tilaisuuteen

Helsingin lukioiden veso-päivä järjestetään lauantaina 28. lokakuuta klo 8.30−15.00 Alppilan lukion väliaikaisissa tiloissa, osoitteessa Mäkipellontie 19, Helsinki. Median edustajat ovat tervetulleita mukaan. Ohjelma liitteenä.

Lisätietoja:
lukiokoulutuksen päällikkö Mervi Willman
kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
puh. 09 310 86342
mervi.willman@hel.fi

Yhteyshenkilöt

Mediaa palvelee

viestintäpäällikkö Essi Eranka
puh. 09 310 74342, 040 568 1369, essi.eranka@hel.fi

tiedottaja Raili Tanhuanpää
puh. 09 310 86239, 050 590 1223, raili.tanhuanpaa@hel.fi

Liitteet

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala


Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala huolehtii Helsingin kaupungin varhaiskasvatuksesta, esiopetuksesta, perusopetuksesta ja lukiokoulutuksesta, suomenkielisestä ammatillisesta koulutuksesta sekä vapaasta sivistystyöstä. Toimialaan kuuluu neljä palvelukokonaisuutta: varhaiskasvatus ja esiopetus, perusopetus, lukio- ja ammatillinen koulutus ja vapaa sivistystyö, ruotsinkieliset palvelut sekä hallinto. Seuraa meitä #HelsinkiOppii ja #LastenHelsinki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme tältä julkaisijalta, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Inom Helsingfors fostrans- och utbildningssektor utförs det kontinuerligt arbete för att förebygga osakligt bemötande10.1.2018 09:51Tiedote

Helsingfors skolor och läroanstalter ska omedelbart ingripa i eventuellt osakligt beteende, sexuella trakasserier eller mobbning. Detta gäller alla arbetstagare, elever och studerande. Fostrans- och utbildningssektorn har anvisningar för ingripande i osakligt beteende och personalen utbildas oavbrutet. Skolornas och läroanstalternas elev- och studentvård främjar såväl inlärningen för som hälsan och välbefinnandet hos elever och studerande samt hjälper när det gäller att ingripa i osakligt beteende. Varje skola och läroanstalt har en jämställdhetsplan, och sektorn har utfört klientenkäter om trakasserier och osakligt bemötande.

Helsingin kasvatuksen ja koulutuksen toimialla tehdään jatkuvasti työtä epäasiallisen kohtelun ehkäisemiseksi10.1.2018 09:33Tiedote

Helsingin kouluissa ja oppilaitoksissa on puututtava välittömästi mahdolliseen epäasialliseen käyttäytymiseen, seksuaaliseen häirintään tai kiusaamiseen. Tämä koskee kaikkia työntekijöitä, oppilaita ja opiskelijoita. Kasvatuksen ja koulutuksen toimialalla on ohjeistus epäasialliseen käyttäytymiseen puuttumisesta, ja henkilökuntaa koulutetaan jatkuvasti. Koulujen ja oppilaitoksien oppilas- ja opiskelijahuolto edistää oppilaiden ja opiskelijoiden oppimista, terveyttä ja hyvinvointia sekä auttaa epäasialliseen käyttäytymiseen puuttumisessa. Jokaisessa koulussa ja oppilaitoksessa on tasa-arvo-suunnitelma, ja toimialalla on tehty asiakaskyselyjä häirinnästä ja epäasiallisesta kohtelusta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme