Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Noin 400 Helsingin lukion opettajaa jakaa osaamistaan kehittämispäivässä 28. lokakuuta

Jaa

Päivän teemana on arvioinnin uudistaminen ja monipuolistaminen sekä toisilta oppiminen ja osaamisen jakaminen. Tilaisuuteen osallistuu opettajia kaupungin kaikista 12 suomenkielisestä lukiosta, jotka ovat Alppilan lukio, Etu-Töölön lukio, Helsingin aikuislukio, Helsingin kielilukio, Helsingin kuvataidelukio, Helsingin luonnontiedelukio, Helsingin medialukio, Kallion lukio, Mäkelänrinteen lukio, Ressun lukio, Sibelius-lukio ja Vuosaaren lukio.

Asiantuntijaopettajat aktiivisesti suunnittelemassa päivän ohjelmaa              

Arviointi-aiheesta tilaisuudessa alustaa tutkija ja kasvatustieteen tohtori Najat Ouakrim-Soivio. Koulujen hyviä käytänteitä esitellään posterein ja videoin. Lukioiden opettajien vetämiä työpajoja on noin 60, ja kuhunkin pajaan osallistuu 15−20 opettajaa. Tilaisuuteen osallistuu myös muutamia ulkopuolisia toimijoita sekä näytteilleasettajina että pajojen vetäjinä.

Kyseessä on veso-päivä eli opettajien virkaehtosopimuksen mukainen tilaisuus. ”Opettajat ovat toivoneet teemoiksi nimenomaan toisilta oppimista ja hyvien käytänteiden jakamista. Suunnittelu aloitettiin jo keväällä ja mukana on ollut muun muassa lukion asiantuntijaopettajia. Osallistuminen on ollut aktiivista ja pajojen vetäjiä oli helppo löytää”, kertoo lukiokoulutuksen päällikkö Mervi Willman Helsingin kasvatuksen ja koulutuksen toimialalta.

Uusi opetussuunnitelma jalkautuu

Lukioiden opetussuunnitelmat (ops) uudistuivat 2016. Veso-päivän keskeisenä tavoitteena onkin jalkauttaa uutta opsia lukioiden arkeen. Mervi Willmanin mukaan uusi opetussuunnitelma on lähtenyt jalkautumaan hyvin.

”Helsingin lukioissa arvioinnin uudistaminen ja monipuolistaminen on painopistealueena koko lukuvuoden, ja lukiot ovat jo hienosti lähteneet toteuttamaan näitä.”

Toisena lukuvuoden painopistealueena on uuden opetussuunnitelman ydintaidot. Ydintaitoja ovat kriittinen ajattelu, tiimityötaidot, viestintä, globaali kansalaisuus, luovuus, itseohjautuvuus ja oppimaan oppiminen.

Helsingin lukioiden opetussuunnitelma https://www.hel.fi/static/liitteet/opev/helsinki-lukiot-ops2016.pdf

Median edustajat ovat tervetulleita tilaisuuteen

Helsingin lukioiden veso-päivä järjestetään lauantaina 28. lokakuuta klo 8.30−15.00 Alppilan lukion väliaikaisissa tiloissa, osoitteessa Mäkipellontie 19, Helsinki. Median edustajat ovat tervetulleita mukaan. Ohjelma liitteenä.

Lisätietoja:
lukiokoulutuksen päällikkö Mervi Willman
kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
puh. 09 310 86342
mervi.willman@hel.fi

Yhteyshenkilöt

Mediaa palvelee

viestintäpäällikkö Essi Eranka
puh. 09 310 74342, 040 568 1369, essi.eranka@hel.fi

tiedottaja Raili Tanhuanpää
puh. 09 310 86239, 050 590 1223, raili.tanhuanpaa@hel.fi

Liitteet

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
00510 Helsinki

09 310 44986https://www.hel.fi/kasvatuksen-ja-koulutuksen-toimiala/fi

Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala huolehtii Helsingin kaupungin varhaiskasvatuksesta, esiopetuksesta, perusopetuksesta ja lukiokoulutuksesta, suomenkielisestä ammatillisesta koulutuksesta sekä vapaasta sivistystyöstä. Toimialaan kuuluu neljä palvelukokonaisuutta: varhaiskasvatus ja esiopetus, perusopetus, lukio- ja ammatillinen koulutus ja vapaa sivistystyö, ruotsinkieliset palvelut sekä hallinto. Seuraa meitä #HelsinkiOppii ja #LastenHelsinki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Helsinki Education Week valtaa pääkaupungin marraskuussa – mukana yli 100 tapahtumaa16.10.2018 13:00Tiedote

Kaikkien aikojen ensimmäinen Helsinki Education Week järjestetään 5.–9.11. Tapahtumakokonaisuus tekee näkyväksi helsinkiläisissä päiväkodeissa, kouluissa ja oppilaitoksissa tehtävää työtä. Viikon aikana eri puolilla Helsinkiä järjestetään yli 100 oppimiseen liittyvää tapahtumaa. Suuri osa ohjelmasta järjestetään yhdessä kansainvälisten oppimisen asiantuntijoiden ja kehittäjien kanssa.

Utvecklingsprojektet för enkäter om inomhusluften bland eleverna är slutförd - Eleverna bidrog med omfattande information om kvaliteten på inomhusluften i Helsingfors skolor9.10.2018 15:44Tiedote

I februari och mars utreddes elevernas upplevelser av inomhusluftens kvalitet i de finskspråkiga grundskolorna i östra och sydöstra Helsingfors samt i alla stadens svenskspråkiga grundskolor. Totalt omkring 16 000 elever nåddes av enkäten. Utredningen är den sista delen i ett samarbetsprojekt mellan Institutet för hälsa och välfärd och Helsingfors universitet, som inleddes år 2016. Enkäter har nu genomförts i alla finsk- och svenskspråkiga grundskolor i Helsingfors.

Oppilaiden sisäilmakyselyn kehittämishanke päättyi - Helsingin koulujen sisäilman laadusta saatiin kattavasti tietoa oppilailta9.10.2018 15:39Tiedote

Helsingin itäisen ja kaakkoisen alueen suomenkielisissä peruskouluissa sekä kaikissa Helsingin kaupungin ruotsinkielisissä peruskouluissa selvitettiin helmi-maaliskuussa oppilaiden kokemuksia sisäilman laadusta. Kyselyn piirissä oli nyt kaikkiaan noin 16 000 oppilasta. Selvitys on viimeinen osa Helsingin kaupungin, Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ja Helsingin yliopiston yhteistyöhanketta, joka käynnistyi vuonna 2016. Kyselyt on nyt tehty kaikissa Helsingin suomen- ja ruotsinkielisissä peruskouluissa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme