Espoon kaupunki - Esbo stad

Noin 800 espoolaisen alakoululaisen lajimaistiaiset Laaksolahdessa

Jaa

Espoolaiset Auroran ja Karamzinin alakoulut sekä alueen lähiseurat yhdistävät voimansa jo neljäntenä vuotena peräkkäin ja järjestävät oppilaille liikuntapäivät Laaksolahden urheilupuistossa 7.-9.5.2018. Kolmen päivän aikana koulujen lähes 800 oppilasta pääsevät tutustumaan seuraohjaajien johdolla viiteentoista eri liikuntalajiin.

Koulujen yhteisen liikuntapäivän tavoitteena on tuoda koulujen toimijat ja urheiluseurat lähemmäksi toisiaan. Samalla oppilaille tarjoutuu mahdollisuus tutustua uusiin liikuntamuotoihin ja toivottavasti mahdollisimman moni lapsi löytää kipinän liikunnalliseen harrastukseen.

 - Haluamme tarjota lapsille mahdollisuuden liikunnan riemuun ilman tulostavoitteita. Koulujen ja koulun ulkopuolisten toimijoiden yhteistyötä tarvitaan tulevaisuudessa yhä enemmän ja tämä toimii hyvänä avauksena, jatkaa Auroran koulun rehtori Ulriika Huima.

- Tapahtumasta on tullut jo perinne ja urheiluseurat ovat ottaneet tapahtuman omakseen. Yhteistyö seurojen kanssa on toimivaa. Osa seuroista on ollut mukana ensimmäisestä vuodesta lähtien. Samaan aikaan joka vuosi mukaan lähtee uusia lajeja ja seuroja, hehkuttavat koulujen Liikkuva koulu -hankkeesta vastaavat opettajat.

Idea Auroran ja Karamzinin koulujen yhteisten liikuntapäivien järjestämiseen syntyi Liikkuva koulu -hankkeen kautta. Espoossa Liikkuva koulu -hankkeessa on mukana jo lähes 80 koulua. Hankkeen tavoitteena on lisätä lasten fyysistä aktiivisuutta sekä antaa koulusta eväitä aktiivisempaan elämäntapaan. Tutkimusten mukaan liikunnan on havaittu vaikuttavan myönteisesti lasten koulumenestykseen, tiedollisiin toimintoihin ja oppimiseen. Tutkimuksissa erityisesti koulupäivän aikainen liikunta, fyysisen aktiivisuuden määrä sekä hyvä kestävyyskunto ovat olleet yhteydessä hyviin kouluarvosanoihin ja oppiainekohtaisiin testituloksiin. Lisäksi osallistuminen urheiluseurojen harjoituksiin ja liikuntakerhoihin on huomattu olevan yhteydessä hyvään koulumenestykseen.  

Lisätietoja:

Ulriika Huima, Auroran koulun rehtori, p.+358438257292, ulriika.huima@espoo.fi

Liikkuva koulu-tiimi: Raija Herrala, p. 0440 670033, raija.herrala@kolumbus.fi

Liikkuva koulu: www.liikkuvakoulu.fi

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Kuusi suurinta kaupunkia: tulevaisuuden kestävää kaupunkipolitiikkaa tulee tehdä kuntien ja kaupunkien väliset erot tunnistaen21.2.2019 09:00:00Tiedote

Suomen kuusi suurinta kaupunkia ovat laatineet yhteiset hallitusohjelmatavoitteet. Tulevalla hallituskaudella kaupunkien erityiset haasteet ja mahdollisuudet, joiden ratkaisemisessa suuret kaupungit ovat avainasemassa, tulee nostaa kansallisen kaupunkipolitiikan keskiöön. Kaupunkipolitiikassa tarvitaan kuuden suurimman kaupungin ja valtion tasavertaista kumppanuutta ja vuorovaikutusta.

Finlands finaste bussterminal och Havsvindsvägen öppnas i Hagalund15.2.2019 16:00:59Tiedote

Kommunikationerna och uträttandet av ärenden blir avsevärt lättare i Hagalund från och med den 4 mars, när bussterminalen för anslutningstrafik tas i bruk och Havsvindsvägen som löper genom Hagalund öppnas för trafiken. Bussterminalen och Havsvindsvägen öppnar många flaskhalsar i trafiken och gör kommunikationerna smidigare. Havsvindsvägen har varit stängd för trafiken sedan våren 2013.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme