Oulun yliopisto

Nokialta 100 000 euron lisälahjoitus Oulun yliopiston tekniikan alan tutkimukseen

12.6.2017 15:22 | Oulun yliopisto

Jaa

Nokia Oyj on päättänyt osallistua Oulun yliopiston meneillään olevaa varainhankintakampanjaan uudella 100 000 euron lahjoituksella. Yhtiö teki Oulun yliopistolle samansuuruisen lahjoituksen myös edellisvuonna. Nokia on ollut viime vuosina yksi yliopiston suurimpia tukijoita.

Nokia ja Oulun yliopisto ovat tehneet tiivistä yhteistyötä siitä saakka, kun yhtiö aloitti toimintansa Oulussa. Tämän päivän yhteistyö liittyy 5G-radioteknologiaan ja tulevaisuuden langattomien palveluiden kehittämiseen. Yhteistyötä tehdään koulutuksessa ja yhdessä rahoitettujen tutkimushankkeiden kautta. Viimeisin yhteistyön avaus on Nokian Bell Labsin ja Oulun yliopiston uusi yhteinen tutkimuskeskus tulevaisuuden langattomien teknologioiden kehittämiseksi. Tähän liittyvä yhteistyösopimus allekirjoitettiin tänä keväänä.

Nyt tehty lahjoitus kohdentuu tekniikan alalle. Valtio tukee vastinrahoituksella yksityisten säätiöiden, yritysten ja henkilöiden yliopistoille tekemiä lahjoituksia. Lahjoittaja voi ohjata vähintään 10 000 euron lahjoituksen haluamansa koulutusalan kehittämiseen. Valtion vastinrahoituskausi jatkuu kesäkuun 2017 loppuun asti.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Minna Aila, Nokian yhteiskuntasuhteista vastaava johtaja, +358 40 5131470
Erja Sankari, Nokian Oulun tehtaan johtaja, +358 40 7316539.

Tietoja julkaisijasta

Oulun yliopisto
Oulun yliopisto
Pentti Kaiteran katu 1
90570 Oulu

0294 480 000http://www.oulu.fi/yliopisto/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme tältä julkaisijalta, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Oulun yliopisto

Väitös: Tietotekniset työkalut ennustamassa proteiinien toimintaa molekyylirakenteeseen perustuen15.8.2017 14:58Tiedote

Proteiinit muodostavat molekyylirakenteen, joka ohjaa jokaista elävää solua. Niiden monimutkainen rakenne edesauttaa kemiallisia reaktioita, jotka ovat tarpeen sekä solujen selviytymisessä että lisääntymisessä. Proteiinien kemiallisen koostumuksen, rakenteen ja toimintatarkoituksen ymmärtäminen on yksi perimmäisistä kysymyksistä molekyylibiologiassa ja biokemiassa.

Väitös: Orgaanisten valoa emittoivien komponenttien värinsäätö15.8.2017 14:48Tiedote

Väitöskirjatyössä kehitettiin orgaanisten valoa emittoivien transistoreiden (OLET) ja diodien (OLED) värinsäätöä. Työssä tehtiin kolmikerrosrakenteisia OLETeja, jotka kykenevät emittoimaan valoa kahdella värillä ja joiden emittointiväri on jännitesäädettävissä. OLEDien osalta toteutettiin kaksi erilaista värinsäätömenetelmää, joissa molemmissa hyödynnettiin kuumennusta pysyvän värinvaihdon aikaansaamiseksi.

Oulun yliopistossa kehitetään öljy- ja metallipäästöjen monitorointia ja hallintaa4.7.2017 10:54Tiedote

Kaivosteollisuuden päästöt aiheuttavat ympäristöön joutuessaan merkittävää vahinkoa. Jotta näihin ympäristövahinkoihin voidaan reagoida mahdollisimman nopeasti, tulee kaivos- ja satama-alueiden vesiä monitoroida jatkuvatoimisesti. Oulun yliopistossa on meneillään tutkimushanke, jossa kehitetään öljyn ja metallien jatkuvatoimista mittausmenetelmää ja mallinnetaan satama-alueiden öljypäästöjen leviämistä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme