Kustannusosakeyhtiö Otava

Noora Kunnaksen Salmanterin Terttu ja minimerirosvot on voittanut sveitsiläisen lastenkirjapalkinnon!

Jaa
Monisukupolvinen Prix Chronos -kilpailu palkitsee vuosittain lasten- tai nuortenkirjan, joka käsittelee eri sukupolvien välisiä suhteita hauskalla ja kriittisellä tavalla. Salmanterin Terttu ja minimerirosvot on neliosaiseksi kasvaneen Salmanterin Terttu -sarjan ensimmäinen osa. Sarja ilmestyy jo kahdeksalla kielialueella.

Noora Kunnaksen kirjoittama ja Teemu Juhanin kuvittama Salmanterin Terttu ja minimerirosvot -kirja on voittanut sveitsiläisen Prix Chronos -lastenkirjapalkinnon. Prix Chronosin tarkoituksena on lisätä ikäihmisten ja heidän läheistensä yhteistä lukemista.

"Kaksi lasta, kaksi vanhusta, kukko ja minimerirosvojen lauma: Värikäs kimppu erilaisia ​​ihmisiä ja eläimiä tekee kirjasta ainutlaatuisen ja humoristisen lukuelämyksen", kuvaillaan Prix Chronos -raadin palkitsemisperusteissa.

Salmanterin Terttu ja minimerirosvot -kirjassa Mikon ja Lillin vierailu tiukkapipoisen sedän luona muuttuu hillittömän hauskaksi seikkailuksi, kun lapset tutustuvat naapurissa asuvaan Salmanterin Terttuun. Mahtimummo Terttu ystävineen valmistautuu pikkukaupungin suurtapahtumaan, kukka-asetelmakilpailuun.

Asetelma on jo viittä vaille valmis, kun Mikko ja Lilli herättävät koristeena olevat minimerirosvot vahingossa henkiin. Tarinassa riittää vauhdikasta menoa, hassuja käänteitä ja mielenkiintoisia hahmoja.

"Voitto tuntuu uskomattoman hienolta. On mahtavaa, kun kirjani huomioidaan kansainvälisesti", Noora Kunnas iloitsee.

Voitokas Salmanterin Terttu ja minimerirosvot käynnisti Salmanterin Terttu -lastendekkarisarjan vuonna 2019. Jo neliosaiseksi kasvanut sarja on löytänyt innokkaan lukijakunnan myös Suomen rajojen ulkopuolella, sillä Salmanterin Terttu -kirjoja on käännetty jo seitsemälle kielelle: saksaksi, tanskaksi, unkariksi, italiaksi, hollanniksi, puolaksi ja venäjäksi.

Noora Kunnaksen ja Teemu Juhanin kansainvälisistä oikeuksista vastaa Elina Ahlback Literary Agency.

Lue lisää kilpailusta täältä.

Lastenkirjailija Noora Kunnas (s. 1987) tunnetaan erityisesti hulvattomasta Salmanterin Terttu -lastendekkarisarjastaan, jonka neljäs osa, Salmanterin Terttu ja Sorkkarautagaala, ilmestyi keväällä 2022. Hän on kirjoittanut lisäksi Kaheli sakki -nimistä lastenkirjasarjaa ja Hämärävaarit-kuvakirjan. Teemu Juhani (s. 1987) on kuvittaja, sarjakuvataiteilija ja graafinen suunnittelija.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Lataa
Kuva: Dorit Salutskij.
Kuva: Dorit Salutskij.
Lataa
Kuva: Jonne Räsänen.
Kuva: Jonne Räsänen.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Kustannusosakeyhtiö Otava
Kustannusosakeyhtiö Otava
Uudenmaankatu 10
00120 HELSINKI

Puhelinvaihde 09 15661https://otava.fi/

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kustannusosakeyhtiö Otava

Shelley Readin menestysromaani Minne virta kuljettaa on rakkauskirje luonnolle ja ylistys äidinrakkaudelle – kirjailija haastateltavissa Helsingissä 7.–8.6.30.5.2023 13:58:29 EEST | Tiedote

Amerikkalaisen Shelley Readin Minne virta kuljettaa -esikoisromaanin oikeudet on myyty peräti 29 maahan. Teos on vavahduttava kuvaus naisten ja alkuperäiskansojen kaltoinkohtelusta ja sydämen särkevä, vangitseva kertomus nuoren naisen sinnikkyydestä – kaikista niistä suunnista, joita elämä voi ottaa. Shelley Readilla on ehkä hieman yllättäen Suomi-kontakti! Kirjailija saapuu tänne taas kesäkuun alussa ja on myös haastateltavissa Helsingissä 7.–8.6.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme