Kasvu Open

Nordea Growth -ohjelma: Joukko Kasvu Openissa menestyneitä yrityksiä saa kokeneiden neuvonantajien osaamisen tuekseen

Jaa

Nordea palkitsee Nordea Growth -ohjelmassa kymmenen tämän vuoden Kasvu Open -kasvuohjelmassa menestynyttä yritystä neuvonantajista koostuvilla valmennustiimeillä. Yritykset saavat valmennustiimit käyttöönsä vuoden ajaksi.

Nordea on Kasvu Openin yksi pääkumppaneista, ja Nordea ja Innovestor toteuttavat Nordea Growth -ohjelman nyt viidettä kertaa yhdessä. Sen tavoitteena on parantaa Kasvu Openissa mukana olleiden kasvuyritysten rahoitus- ja kasvuvalmiuksia. Ohjelmaan osallistuville yrityksille rakennetaan kolmen hengen valmennustiimit (advisory board), joiden neuvonantajat auttavat yritystä ulkopuolisina asiantuntijoina kasvun haasteissa.

Jokainen valmennustiimi koostuu Nordean edustajasta sekä kahdesta muusta yrityksen ulkopuolisesta neuvonantajasta, jotka valitaan ohjelmassa mukana olevien yritysten tarpeiden mukaan. Neuvonantajat ovat liike-elämän eri osa-alueiden, kuten kansainvälistymisen, johtamisen ja strategian ammattilaisia. Vuoden aikana yritys ja valmennustiimi tapaavat neljä kertaa, minkä lisäksi yritys ja neuvonantajat voivat halutessaan tehdä yhteistyötä myös tapaamisten ulkopuolella. 

Nordean liiketoimintajohtaja Iiro Korander kertoo Nordean motiiveista mahdollistaa Nordea Growth -ohjelma:  

– Nordealle on tärkeää, että suomalaiset yritykset menestyvät ja kasvavat. Kasvu luo arvoa koko yhteiskunnalle synnyttämällä muun muassa uusia työpaikkoja. Haluamme auttaa omalta osaltamme yrityksiä menestymään, ja Nordea Growth -ohjelma on siihen oiva työkalu.

MUKANA ERI ALOJEN YRITYKSIÄ YMPÄRI SUOMEN

Nordea Growth – ohjelmassa on ollut mukana jo 50 yritystä, ja tulokset työskentelystä ovat erittäin positiivisia. 

Vuoden 2020 valmennustiimit rakennetaan seuraaville yrityksille:

  • kaasualan asiantuntijayritys GasSol Oy, Husula
  • biohajoavia pillejä valmistava Dolea Oy, Helsinki
  • ohjelmistopalveluita tuottava Arter Oy, Helsinki
  • skandinaavisia puutuotteita jalostava Lunawood Oy, Lahti
  • verkkokaupan logistiikkaan erikoistunut Enexus Oy, Vantaa
  • tasoitus – ja maalaustöihin erikoistunut Tasoitetalo Oy, Jyväskylä
  • teollisuuteen energiatehokkaita levitointiteknologioita valmistava SpinDrive Oy, Joutseno
  • sähköverkkojen turvallisuutta kehittävä Arcteq Relays Oy, Vaasa
  • Suomen suurin käytettyjen tietokoneiden kauppa Taitonetti Oy, Oulu 
  • tienhoitoautojen ja tienhoitolaitteiden valmistaja Arctic Machine Oy, Suonenjoki.  

Arctic Machinen toimitusjohtaja Juha Jääskö on asettanut tiiminsä kanssa tavoitteet Nordea Growth -ohjelmalle ja valmennustiimin kanssa työskentelyyn jo hyvissä ajoin.

– Lähdemme hakemaan ohjelmasta kasvua ja kasvun edellytyksiä kahdesta näkökulmasta. Varsinaista kasvua lähdemme tarkastelemaan pohjoismaista, missä meillä on pitkä historia, ja niin yritys kuin tuotteetkin on tunnettuja ja arvostettuja. Näemme markkinoilla merkittävän kasvupotentiaalin, joka edellyttää perinteisen toimintatavan haastamista ja uuden mallin arviointia. Toinen näkökulma on oman roolimme määrittäminen koko arvoketjussa. Toimimme tällä hetkellä valmistavana organisaationa ja digitaalisten palveluiden tuottajana ja kaikessa siltä väliltä. Tämä asettaa korkeat vaatimukset osaamiselle ja pääoman käytölle. Tavoitteemme on kehittää toimintaamme vahvistamalla ydinosaamisiamme ja etsimällä kumppaneita tärkeille, mutta omien ydinosaamisten ulkopuolisille tekijöille. Ohjelman ja neuvonantajien odotamme tuovan uutta, rohkeaakin näkökulmaa näihin haasteisiin niin strategisesta kuin toteuttamisen näkökulmasta.

Lisätietoa Nordea Growth –ohjelmasta

Lassi Starck
Innovestor
040 052 8408
lassi.starck@innovestor.fi

Nordean viestintä, p. 09 4245 1006

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Kasvu Open
Kasvu Open
Kauppakatu 39
40100 Jyväskylä

0503046794http://www.kasvuopen.fi
Kasvu Open on Suomen suurin, kaikille pk-yrityksille avoin ja maksuton kasvun sparrausohjelma. Mukaan sparraukseen voi hakea yrityksen liikevaihdosta, toimialasta, sijainnista tai iästä riippumatta.
 
Olemme kasvaneet pienestä pilottihankkeesta koko Suomen kattavaksi ja koko kasvuyrityskentän läpäiseväksi toimijaksi. Tavoitteemme on sytyttää kasvukipinä sellaisissakin yrityksissä, joissa sitä ei vielä ole.
 
Vuonna 2018 Kasvu Openille myönnettiin Tasavallan presidentin kansainvälistymispalkinto sekä European Enterprise Promotion Award, joka on Euroopan komission jakama tunnustus menestyksekkäimmille yritystoiminnan ja yrittäjyyden edistäjille.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kasvu Open

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme