Tradenomiliitto TRAL ry

Nordea johtaa pelolla

Jaa

Pankkikonserni Nordea ilmoitti tänään karsivansa vähintään 6000 työtehtävää. Irtisanomiset auttavat Nordean mukaan kulurakenteen muuttamisessa sekä asiakastyytyväisyyden nostossa. Tradenomiliitto TRAL pitää Nordean reagointia tilanteeseen ylimitoitettuna.

- Vaikka rahoitusalan työtehtävät ovat murroksessa, eivät massairtisanomiset ole mikään ratkaisu, huomauttaa yksikönjohtaja Ville-Veikko Rantamaula. - Tämä on Nordealta brutaali tapa laskea palkkoja, mikä on totaalisen tuomittavaa, Rantamaula jatkaa.

Henkilöstölle irtisanomisten laajuus ja ajankohta tuli täydellisenä yllätyksenä kesken rahoitusalan työehtosopimusneuvottelujen.

- Parhaillaan neuvotteluissa yritämme etsiä ratkaisuja alan muuttuneeseen tilanteeseen, mutta tällainen uutinen on omiaan latistamaan vuoropuhelun hyvää henkeä, Rantamaula muistuttaa.

Muutostilanne edellyttää keskustelua henkilöstöryhmien kanssa, mikä Nordealta on jäänyt tekemättä. Työhyvinvointi kärsii, kun henkilöstö joutuu elämään jatkuvassa epävarmuudessa.

- Johtamisesta ei saa kovin hyvää kuvaa, kun miljardivoittoja takonut yhtiö palkitsee henkilöstönsä irtisanomisilmoituksella, sanoo Rantamaula. - Konsernijohto voisi näyttää mallia kulurakenteen muuttamisessa vähentämällä omia tehtäviään ja digitalisoimalla niitä. Luultavasti henkilöstön kanssa käytävän vuoropuhelun laatu ja määrä samalla paranisi, kun konsernijohtoa edustaisi robotit, Rantamaula pohtii.

Lisätiedot:

Ville-Veikko Rantamaula, yksikönjohtaja
p. 040 832 6682

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Tradenomiliitto TRAL ry
Tradenomiliitto TRAL ry
Ratavartijankatu 2 (A-porras, 6.krs)
00520 HELSINKI

020 155 8800 (vaihde)http://www.tral.fi

Tradenomiliitto TRAL on tradenomi- ja tradenomi (ylempi AMK)- tutkinnon suorittaneiden oma ammattijärjestö. Palvelemme ja edustamme tradenomeja työelämään ja koulutukseen liittyvissä kysymyksissä. TRAL on lähes 33 000 jäsenellään Akavan viidenneksi suurin liitto.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Tradenomiliitto TRAL ry

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme