Tradenomiliitto TRAL ry

Nordean tarjottava irtisanottaville riittävä muutosturva

Jaa

Nordea Oyj ilmoitti tänään irtisanovansa noin 420 henkilöä. Aiemmin pankkikonserni on ilmoittanut pitkällä aikavälillä sopeuttavansa toimintaansa, mikä yhtiön tarkoittaa vähintäään 6000 työtehtävän vähennystä. Jo tuolloin Tradenomiliitto TRAL piti Nordean reagointia muuttuvaan rahoitusalan tilanteeseen ylireagointina.

- Finanssiala on ollut pitkään murroksessa muun muassa digitalisaation myötä, mikä on kaikkien tiedossa, sanoo yksikönjohtaja Ville-Veikko Rantamaula. - Mutta valitettavasti Nordea näyttäytyy alan toimijana, jolla ei ole halua syvällisesti pohtia tulevaisuuden osaamistarpeita, saati keskustella niistä osaavan henkilöstönsä kanssa ja nyt on viimeinen hetki aloittaa tämä vuoropuhelu, jatkaa Rantamaula.

- Arvelemme tämän ilmoituksen olevan lähtölaukaus jatkuville yt-neuvotteluille Nordeassa, Rantamaula huomauttaa. - Tässä tilanteessa yhtiön on kannettava vastuunsa ja tarjottava riittävää muutosturvaa irtisanottaville sekä huolehdittava taloon jäävien osaajien ammatillisesta kehittämisestä ja jaksamisesta, muistuttaa Rantamaula.

Lisätiedot:

Ville-Veikko Rantamaula, yksikönjohtaja
p. 040 832 6682

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Tradenomiliitto TRAL ry
Tradenomiliitto TRAL ry
Ratavartijankatu 2 (A-porras, 6.krs)
00520 HELSINKI

020 155 8800 (vaihde)http://www.tral.fi

Tradenomiliitto TRAL on tradenomi- ja tradenomi (ylempi AMK)- tutkinnon suorittaneiden oma ammattijärjestö. Palvelemme ja edustamme tradenomeja työelämään ja koulutukseen liittyvissä kysymyksissä. TRAL on lähes 33 000 jäsenellään Akavan viidenneksi suurin liitto.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Tradenomiliitto TRAL ry

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme