Suomen Lontoon instituutti

Nordic Season tuo pohjoismaisen esitystaiteen parhaat palat Brighton Fringe -festivaalille

Jaa

Suomesta nähdään Samira Elagozin Cock Cock... Who's there? ja Todellisuuden tutkimuskeskuksen kohua herättänyt Sleeping Beauty.

Viime vuonna huippusuosion saanut Brighton Fringe-festivaalin Suomi-teemakokonaisuus Finnish Season laajenee pohjoismaiseksi. Nordic Seasonin ohjelma tarjoaa monipuolisen läpileikkauksen pohjoismaiseen esittävään taiteeseen.

Nordic Seasonin avaa suomalaisen Samira Elagozin teos Cock Cock…. Who’s there?, joka on kriitikoiden ylistämä esitys raiskauksesta, online-deittailusta, sekä miesten ja naisten välisten suhteiden raakuudesta ja intiimiydestä. Suomesta nähdään myös Baltic Circle -festivaaleilla yleisöä provosoinut Todellisuuden tutkimuskeskuksen teos Sleeping Beauty, joka käsittelee seksuaalisuutta valtasuhteen ja roolipelin kautta. Suomalaistaustaisten, Ruotsissa asuvien Pia Pohjakallion ja Anna Fältin ¡RÅ! puolestaan johdattaa katsojat läpi naisen elämän yhdistämällä flamencotanssin suomalaisiin kansanlauluihin.

Lisäksi tarjolla muun muassa tiukkaa islantilaisen Jonathan Duffyn äijästandup-komiikkaa sekä ruotsalainen Mosaik Teaternin esitys Imago, jossa kehitysvammaiset teatterintekijät tarkastelevat yksinäisyyttä ja yhteyttä toisiin.

"On hienoa nähdä, miten viime vuonna menestynyt Finnish Season laajenee nyt pohjoismaiseksi yhteistyöksi. Olen ylpeä festivaaliohjelmasta, joka on paras osoitus siitä, mitä yhteistyöllä voi saavuttaa", sanoo taide- ja kulttuuriohjelman päällikkö Jaakko Nousiainen.

Suomen Lontoon-instituutti järjestää Nordic Seasonin yhteistyössä pohjoismaisten Fringe-festivaalien ja Pohjoismaiden Britannian-suurlähetystöjen kanssa. Brighton Fringe on Englannin suurin, avoin taidefestivaali joka pidetään vuosittain touko-kesäkuussa samaan aikaan korkeakulttuurisemman Brighton Festivalin kanssa.

Tapahtuman ohjelmaan voi tutustua täällä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Jaakko Nousiainen, Suomen Lontoon instituutin taide- ja kulttuuriohjelman päällikkö
jaakko.nousiainen@fininst.uk +44 (0)20 3764 5090

Emilie Gardberg, Suomen Lontoon instituutin johtaja
emilie.gardberg@fininst.uk +44 (0) 7714 768 932

Tietoja julkaisijasta

Suomen Lontoon instituutti
Suomen Lontoon instituutti
Unit 1, 3 York Way
N1C 4AE London

(+44) 020 3764 5090http://www.fininst.uk/

Suomen Lontoon-instituutti on suomalaisen kulttuurin ja yhteiskunnan asiantuntija Britanniassa ja Irlannissa. Instituutti tukee suomalaisten taiteilijoiden ja asiantuntijoiden liikkuvuutta, tuottaa tapahtumia ja antaa asiantuntija-apua. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen Lontoon instituutti

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme