Haaga-Helia ammattikorkeakoulu

Nordiska turismkonferensens 30-årsjubileum lockar över 100 forskare till Borgå

Dela

Haaga-Helia Borgå Campus i Finland står i September värd för det årliga nordiska symposiet för turismforskning. Symposiets tema anknyter till aktuella teman inom turismen som hållbar utveckling, upplevelser och hur turismen kan bli tillgänglig för alla.

Nordisk turismforskning har långa traditioner. Till årliga konferenser har forskare samlats sedan början av 1990 och mellan 27 och 29:e September förväntas c. 100 forskare huvudsakligen från de nordiska länderna till Borgå för att presentera forskningsprojekt relaterade till aktuella teman som hållbar turismutveckling, turismen som upplevelseindustri och branschens digitalisering.

Forskning kring resande och turistbranschen är speciellt viktigt i en tid då turismnäringen både i Finland och globalt påverkats av många kriser, först COVID pandemin som begränsade det internationella fritidsresande nästan helt och hållet och sedan kriget i Ukraina som skapat allmän oro kring resandet, speciellt i Nordeuropa. Samtidigt diskuteras turistbranschens och resandets hållbarhet intensivt, den stora frågan är huruvida de senaste årens omvälvningar kommer att medföra att turisternas efterfrågan på gröna, hållbara alternativ ökar?

Finlands mest kända forskare inom hållbar turism, Jarkko Saarinen från Uleåborgs universitet, är en av konferensens huvudtalare. De övriga huvudtalarna är Nina K. Brit Prebensen från Norge som är expert på turismupplevelser och Iis Tussyadia från Storbritannien som i sin forskning fokuserar på turistbranschens digitalisering.

Från Yrkeshögskolan Haaga-Helia är överläraren Jarmo Ritalahti ansvarig för genomförandet av konferensen. Den vetenskapliga kommittén leds av professor Raija Komppula, från Östra Finlands Universitet. Flera lärare och studenter från Haaga-Helia Borgå campus har under ett års tid varit involverade i planeringen av evenemanget.

Nyckelord

Kontakter

Överlärare Jarmo Ritalahti, Haaga-Helia Yrkeshögskola, e-post jarmo.ritalahti@haaga-helia.fi, tel. 050 5166 410

Bilder

Länkar

Om

Haaga-Helia ammattikorkeakoulu
Haaga-Helia ammattikorkeakoulu
Ratapihantie 13
00520 HELSINKI

09 229 611http://www.haaga-helia.fi/fi

Följ Haaga-Helia ammattikorkeakoulu

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Haaga-Helia ammattikorkeakoulu

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum