Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)

NordLab kehottaa asiakkaita saapumaan näytteenottoon vasta lähellä varattua aikaa

Jaa

Laboratoriotutkimuksia tarvitaan pitkäaikaissairauden seurantaan ja akuuttien sairauksien toteamiseen. Laboratorion näytteenotossa on turvallista käydä myös koronavirusepidemian aikana. NordLab kehottaa asiakkaita saapumaan näytteenottoon vasta lähellä varattua aikaa, jotta odotustilat eivät ruuhkaudu ja suositeltu 1-2 metrin turvaväli säilyy.

Omaa ja muiden turvallisuutta laboratoriossa asioitaessa voi parantaa vielä seuraavilla toimenpiteillä:

  1. Tule näytteenottopisteeseen lähellä omaa varattua aikaasi. Täten odotustilat eivät ruuhkaudu ja suositeltu 1-2 metrin turvaväli säilyy.
  2. Tule vain yhden saattajan kanssa, jos tarvitset saattajaa.
  3. Pidä 1-2 metrin etäisyys toisiin ihmisiin odotusauloissa ja muissa tiloissa.
  4. Noudata hyvää käsihygieniaa ja oikeaa yskimis- ja aivastamishygieniaa.
  5. Vältä asiointia näytteenottopisteessä, jos sinulla on hengitystieinfektio.

Näytteenottotapahtuma on yleensä lyhyt, kestäen harvoin yli 15 minuuttia. NordLabin henkilökunta käyttää suojaimia sairaanhoitopiirien ohjeistuksen mukaisesti.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tuija Männistö, johtava lääkäri, NordLab, p. 040 635 6432, tuija.mannisto@nordlab.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)
Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)
Kajaanintie 50
90220 Oulu

NordLab (Pohjois-Suomen laboratoriokeskuksen liikelaitoskuntayhtymä) tuottaa terveydenhuollon laboratoriopalveluja Kainuun, Keski-Pohjanmaan, Lapin, Länsi-Pohjan ja Pohjois-Pohjanmaan alueilla yli 60 toimipisteessä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)

Esko Systems hankkii suun terveydenhuollon ja sosiaalihuollon tietojärjestelmät kotimaiselta Mediconsultilta27.6.2022 13:14:37 EEST | Tiedote

Esko Systems Oy on kilpailuttanut sekä suun terveydenhuollon että sosiaalihuollon tietojärjestelmien hankinnan. Molempien osa-alueiden kilpailutukset voitti kotimainen Mediconsult Oy. Mediconsultista tulee suomalaisen Esko Systemsin kumppani, joka mahdollistaa Esko asiakas- ja potilastietojärjestelmäkokonaisuuden rakentamisen. Kahden erillisen kilpailutuksen vertailuarvioinneissa painotettiin laatua 60 % ja hintaa 40 %.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme