Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)

NordLab kehottaa asiakkaita saapumaan näytteenottoon vasta lähellä varattua aikaa

Jaa

Laboratoriotutkimuksia tarvitaan pitkäaikaissairauden seurantaan ja akuuttien sairauksien toteamiseen. Laboratorion näytteenotossa on turvallista käydä myös koronavirusepidemian aikana. NordLab kehottaa asiakkaita saapumaan näytteenottoon vasta lähellä varattua aikaa, jotta odotustilat eivät ruuhkaudu ja suositeltu 1-2 metrin turvaväli säilyy.

Omaa ja muiden turvallisuutta laboratoriossa asioitaessa voi parantaa vielä seuraavilla toimenpiteillä:

  1. Tule näytteenottopisteeseen lähellä omaa varattua aikaasi. Täten odotustilat eivät ruuhkaudu ja suositeltu 1-2 metrin turvaväli säilyy.
  2. Tule vain yhden saattajan kanssa, jos tarvitset saattajaa.
  3. Pidä 1-2 metrin etäisyys toisiin ihmisiin odotusauloissa ja muissa tiloissa.
  4. Noudata hyvää käsihygieniaa ja oikeaa yskimis- ja aivastamishygieniaa.
  5. Vältä asiointia näytteenottopisteessä, jos sinulla on hengitystieinfektio.

Näytteenottotapahtuma on yleensä lyhyt, kestäen harvoin yli 15 minuuttia. NordLabin henkilökunta käyttää suojaimia sairaanhoitopiirien ohjeistuksen mukaisesti.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tuija Männistö, johtava lääkäri, NordLab, p. 040 635 6432, tuija.mannisto@nordlab.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)
Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)
Kajaanintie 50
90220 Oulu

NordLab (Pohjois-Suomen laboratoriokeskuksen liikelaitoskuntayhtymä) tuottaa terveydenhuollon laboratoriopalveluja Kainuun, Keski-Pohjanmaan, Lapin, Länsi-Pohjan ja Pohjois-Pohjanmaan alueilla yli 60 toimipisteessä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)

Hyvinvointialueen tuleva organisaatio, talous ja palvelurakenne suppean poliittisen ryhmän käsittelyssä13.10.2021 16:26:19 EEST | Tiedote

Suppea poliittinen ohjaus- ja seurantaryhmä kokoontui keskiviikkona 13.10. etäkokoukseen. Antti Ollikainen toimi kokouksen puheenjohtajana. Hyvinvointialueen poliittinen rakenne Osana hyvinvointialueen valmistelua on suunniteltu myös tulevan organisaation poliittista rakennetta. Kokouksessa oli asian käsittelyn aikana mukana myös poliittisten piirijärjestöjen edustajat. Hyvinvointialueen ylin päättävä toimielin on vaaleilla valittava aluevaltuusto. Valtuusto päättää tarkemman organisaatiorakenteen. Muut lakisääteiset toimielimet ovat aluehallitus ja tarkastuslautakunta. Aluevaltuustoon tulee Pohjois-Pohjanmaalla 79 jäsentä. Aluehallitukseen tulisi pohjaehdotuksen mukaan 13 jäsentä. Muita toimielimiä olisivat tarkastuslautakunta, yksilöasiainjaosto, aluevaalilautakunta, tulevaisuus-, turvallisuus- ja yhdyspintalautakunnat, ​alueelliset neuvottelukunnat sekä vaikuttamistoimielimet, kuten nuorisovaltuusto ja vanhus- ja vammaisneuvosto. Kokouksessa käytiin keskustelua toimielinrakenteesta,

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme