Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)

NordLab tekee uusia toimenpiteitä COVID-19 testauskapasiteetin lisäämiseksi

Jaa

Koronavirustestejä tehdään tällä hetkellä erittäin paljon. Uuden kansallisen COVID-19 strategian myötä näytemäärät kasvavat edelleen. NordLabissa yhtenä keinona testauskapasiteetin lisäämiseksi on otettu käyttöön näytteiden poolaaminen. Se tarkoittaa sitä, että kolmen potilaan COVID-19 testauksen nenänielunäytteet yhdistetään ja analysoidaan.

Maailmanlaajuisesti koronavirustestejä tehdään tällä hetkellä erittäin paljon. Tästä syystä eurooppalainen tautienehkäisy- ja valvontakeskus (ECDC) on antanut suosituksen COVID-19 testaukseen liittyvästä näytteiden poolauksesta. Näytteiden poolaaminen on yksi keino lisätä testauskapasiteettia, varsinkin tilanteessa, jossa valtaosa näytteistä on negatiivisia. Poolamisen aloittamisesta on sovittu yhdessä kansallisesti.

NordLabissa näytteiden poolaaminen tarkoittaa sitä, että kolmen potilaan COVID-19 testauksen nenänielunäytteet yhdistetään ja analysoidaan. Tulosten luotettavuuden varmistamiseksi, voidaan yhdistää maksimissaan kolme näytettä. Mikäli testitulos on negatiivinen, tällöin kaikkien kolmen potilaan testitulokset ovat negatiivisia. Mikäli tulos on positiivinen, tällöin kaikki kolme näytettä analysoidaan uudelleen yksittäisinä näytteinä.

Uuden kansallisen COVID19-strategian myötä näytemäärät tulevat edelleen kasvamaan myös NordLabin alueella. NordLabin asiantuntijat kartoittavat jatkuvasti uusia toimintamalleja, joilla testauskapasiteettia saadaan lisättyä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tuija Männistö, johtava lääkäri, NordLab. Puh. 040 635 6432, tuija.mannisto@nordlab.fi

Tietoja julkaisijasta

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)
Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)
Kajaanintie 50
90220 Oulu

NordLab (Pohjois-Suomen laboratoriokeskuksen liikelaitoskuntayhtymä) tuottaa terveydenhuollon laboratoriopalveluja Kainuun, Keski-Pohjanmaan, Lapin, Länsi-Pohjan ja Pohjois-Pohjanmaan alueilla yli 60 toimipisteessä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)

Esko Systems hankkii suun terveydenhuollon ja sosiaalihuollon tietojärjestelmät kotimaiselta Mediconsultilta27.6.2022 13:14:37 EEST | Tiedote

Esko Systems Oy on kilpailuttanut sekä suun terveydenhuollon että sosiaalihuollon tietojärjestelmien hankinnan. Molempien osa-alueiden kilpailutukset voitti kotimainen Mediconsult Oy. Mediconsultista tulee suomalaisen Esko Systemsin kumppani, joka mahdollistaa Esko asiakas- ja potilastietojärjestelmäkokonaisuuden rakentamisen. Kahden erillisen kilpailutuksen vertailuarvioinneissa painotettiin laatua 60 % ja hintaa 40 %.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme