Nortal Oy

Nortal keräsi 50 miljoonan euron lisärahoituksen joukkovelkakirjalainalla pääasiassa Pohjoismaista

Jaa

Monikansallinen liiketoiminnan ja IT-alan konsultti ja ohjelmistotoimittaja Nortal julkisti tänään, että se on saattanut päätökseen 50 miljoonan joukkovelkakirjalainan, jolla yhtiö rahoittaa vahvaa kasvuaan ja aikaisemman joukkovelkakirjalainan takaisinoston. Viiden vuoden ja 4,75 prosentin koron joukkovelkakirjalainaan osallistui nimekkäitä sijoittajia pääasiassa Pohjoismaista.

Nortalin perustaja ja toimitusjohtaja Priit Alamäe.
Nortalin perustaja ja toimitusjohtaja Priit Alamäe.

Nyt julkistettu joukkovelkakirjalaina on Nortalin historian suurin ja sen merkinneet tahot ovat pääasiassa tunnettuja institutionaalisia sijoittajia.

“Tämän joukkovelkakirjalainan onnistuminen, sijoittajien erittäin aktiivinen kiinnostus ja 4,75 prosentin korkotaso ovat kaikki osoituksia sijoittajayhteisön vahvasta luottamuksesta Nortalia kohtaan”, sanoo Nortalin perustaja ja toimitusjohtaja Priit Alamäe ja jatkaa: ”Olen erityisen tyytyväinen siihen, että joukkovelkakirjalainaan osallistui niin paljon sijoittajia Pohjoismaista, joka on meille hyvin tärkeä kotimarkkina: 75% osallistujista on sijoittajia pääasiassa Suomesta, Ruotsista ja Norjasta ja loput 25% sijoittajia sekä eläkeyhtiöitä Latviasta, Virosta ja Keski-Euroopasta.”

Viime vuosina Nortal on kasvanut vauhdilla kaikilla osa-aluilla: yhtiö on rekrytoinut voimakkaasti ja kasvattanut sekä liikevaihtoaan että kansainvälistä toiminta-aluettaan. Vuonna 2018 Nortal osti yhdysvaltalaisen pilviliiketoimintaan keskittyneen Dev9 ohjelmistokonsulttiyhtiön tavoitteenaan vahvistaa jo ennestään vahvaa pilvipuolen osaamistaan. Yhtiö on myös investoinut vahvaan kasvuun Saksan markkinoilla.

”Maantieteellisesti lähiaikojen tavoitteisiimme kuuluu laajentuminen ja kasvaminen Saksassa, Pohjoismaissa ja Yhdysvalloissa”, Alamäe jatkaa.

Tällä 50 miljoonan euron joukkovelkakirjalainalla Nortal uudelleenrahoittaa aikaisemman joukkovelkakirjalainan sekä hakee kasvua nykyisiltä markkinoiltaan taktisten yritysostojen kautta. Viiden vuoden ja 4,75 prosentin koron joukkovelkakirjasta maksetaan korkoa joka toinen vuosi.

Joukkovelkakirjalainan globaalina pääkoordinaattorina toimii Pareto Securities ja järjestäjinä mukana ovat myös Redgate Capital sekä Nordic Trustee Oy. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kristiina Pauskar, Viestintäjohtaja, Nortal AS
press@nortal.com
+37 2505 1037

Kuvat

Nortalin perustaja ja toimitusjohtaja Priit Alamäe.
Nortalin perustaja ja toimitusjohtaja Priit Alamäe.
Lataa
Nortalin perustaja ja toimitusjohtaja Priit Alamäe.
Nortalin perustaja ja toimitusjohtaja Priit Alamäe.
Lataa
Nortalin perustaja ja toimitusjohtaja Priit Alamäe.
Nortalin perustaja ja toimitusjohtaja Priit Alamäe.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Nortal Oy
Nortal Oy
Mikonkatu 15 A 3. krs
00100 Helsinki

http://nortal.com

Tietoa Nortalista:

Nortal on monikansallinen informaatioteknologiayritys ja strateginen digitaalisen liiketoiminnan mahdollistaja. Ainutlaatuiseen asiakaskokemukseen tähdäten Nortal luo saumattomia datapohjaisia liiketoimintasovelluksia ja -prosesseja niin julkishallinnolle kuin yksityiselle sektorille Euroopassa, Lähi-idässä, Afrikassa ja Pohjois-Amerikassa. Yhtiö työllistää 850 asiantuntijaa 10 maassa ja sen asiakaskuntaan kuuluu maailman johtavia telekommunikaatio-, rahoitus-, teollisuus-, logistiikka- ja terveydenhoitoalan yrityksiä sekä valtiohallinnon virastoja ja yksiköitä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Nortal Oy

Nortal ostaa saksalaisen IT-konsulttiyhtiö Schützen10.9.2020 08:30:00 EESTTiedote

Monikansallinen liiketoiminnan ja IT-alan konsultti ja ohjelmistotoimittaja Nortal on saanut päätökseen yrityskaupan, jossa se ostaa saksalaisen strategiakonsultti- ja ohjelmistoyhtiö Schützen. Kauppa vahvistaa Nortalin asemaa Euroopassa kasvattaen yhtiöstä yli 1000 ammattilaisen digitaalisen muutoksen maailmanlaajuiseksi konsulttitaloksi. Nortal tulee kehittämään laajentuvia Saksan toimintojaan myös suomalaisen osaamisen avulla.

Korjattu ingressi/ Nortal kasvatti liikevaihtoaan 86 miljoonaan euroon vuonna 201925.6.2020 13:13:15 EESTTiedote

Monikansallinen liiketoiminnan ja IT-alan konsultti ja ohjelmistotoimittaja Nortalin kansainvälinen liikevaihto vuonna 2019 kasvoi 29 % edellisvuoteen verrattuna ollen nyt 86 miljoonaa euroa. /// Korjattu po. Käyttökate (EBITDA) oli 11,4 miljoonaa euroa. Myös Suomessa Nortalin toiminta oli tilikauden aikana kannattavaa ja yhtiö perusti uusia liiketoimintayksiköitä tulevaisuuden kasvua tukemaan.

Nortal vahvistaa pilviteknologiaosaamistaan merkittävällä yritysostolla3.10.2018 09:01:00 EESTTiedote

Monikansallinen liiketoiminnan ja IT-alan konsultti ja ohjelmistotoimittaja Nortal on ostanut yhdysvaltalaisen pilviteknologiaan keskittyvän ohjelmistoyhtiö Dev9:n. Yritysoston myötä 750 ammattilaista 14 maassa työllistävä Nortal vahvistaa entisestään pilviteknologiaosaamistaan ja pystyy näin paremmin palvelemaan yli 150 asiakastaan tiedon hyödyntämisessä ja liiketoimintojen pilveen siirtämisessä.

Nortalin Marek Helmistä ensimmäinen virolainen, jolle myönnetään Suomen Tullin ansioristi21.8.2018 12:00:00 EESTTiedote

Teknologiayhtiö Nortalin Lähi-Idän ja Afrikan alueen johtaja Marek Helm on ensimmäinen virolainen, jolle myönnetään Suomen Tullin ansioristi. Aikaisemmin Viron Vero- ja Tullihallinnon johtajana toiminut Helm saa Tullin ansioristin aktiivisuudestaan Suomen ja Viron tulliviranomaisten yhteistyön vahvistamisessa. Suomen Tullilaitoksen ansioristin myöntää Valtionvarainministeri Tullin pääjohtajan suosituksesta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme