Kangasala-talo Oy

Nostalginen Seminola-orkesteri vie Kangasalan kaupungin humuun

Jaa

Tiedote 24.10.2017. Suositussa syyskonsertissaan Kangasala-talossa keskiviikkona 8.11. Seminola esittää kaupunkiaiheisia iskusävelmiä ja tyylikästä vanhan ajan tanssimusiikkia 1900-luvun alun vuosikymmeniltä.

Seminola-orkesteri soittaa vanhan ajan tanssimusiikkia alkuperäisin sovituksin ja soittimin.
Seminola-orkesteri soittaa vanhan ajan tanssimusiikkia alkuperäisin sovituksin ja soittimin.

Konsertin nimikappale Kaupungin humussa on vanha foxtrot. Kaupunkiteema on Kangasalla ajankohtainen, kun kunta muuttuu kaupungiksi vuoden 2018 alussa.

Seminola on perinteikäs tamperelainen 18-miehinen orkesteri, joka soittaa tanssimusiikkia 1920-50-luvuilta. Alkuperäiset sovitukset, soittotyylit, soitinkokoonpanot ja soittimet takaavat aidon vanhan ajan soinnin.

Seminola perustettiin Tampereella vuonna 1926 innokkaan musiikkikauppiaan ja tanssimuusikon Karl ”Kape” Ferndinand Rüsterin (1904-1977) toimesta. Rüster kynäili sekä omalle orkesterilleen että aikakauden artisteille Georg Malmsténille, Kaarlo Kydölle, Veli Lehdolle ja Dallapé-orkesterille useita 1930-luvun suosikki-iskelmiä, kuten Espanjan iloja, Suursaari ja Koditon.

1930-luvulta sotavuosiin saakka orkesteri toimi Rüsterin johdolla Kotkassa ja levytti vuonna 1932. Sotavuosien jälkeen aina 1970-luvulle Seminola toimi tanssiorkesterina Lahden seudulla.

Seminola-orkesterin tarina jatkui, kun kangasalalainen Risto Uusimaa perusti orkesterin uudelleen vuonna 1999. Orkesteri vaalii 1920-50-lukujen tanssimusiikkiperinnettä, järjestää konsertteja ja esiintyy tapahtumissa erilaisilla teemoilla.

Populaarimusiikin museo Pomus kokosi vuonna 2001 Seminolan vuonna 1932 tekemät levytykset sekä joukon Rüsterin levytettyjä iskelmiä CD-levyksi Kape Rüsterin tarina.

Seminola: Kaupungin humussa ke 8.11.2017 klo 19, Liput Kangasala-talolta 22/20€, Lippu.fi alk. 24,50/22,50€ sis. Lippu.fi palvelumaksun.

Esityksen kuva kansiossa: https://www.dropbox.com/sh/lfgsgtid0u3zoni/AAD8cKYWGblAlwu3EaBggbdka?dl=0

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot:

Laura Pekkala
Tiedottaja 
Kangasala-talo Oy 
050 300 1391
laura.pekkala@kangasala-talo.fi

Kuvat

Seminola-orkesteri soittaa vanhan ajan tanssimusiikkia alkuperäisin sovituksin ja soittimin.
Seminola-orkesteri soittaa vanhan ajan tanssimusiikkia alkuperäisin sovituksin ja soittimin.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Kangasala-talo Oy
Kangasala-talo Oy
Kuohunharjuntie 6
36201 Kangasala

040 773 0148http://www.kangasala-talo.fi/

Kangasala-talo on vuoden 2015 alussa avattu kulttuurikeskus, joka sijaitsee Kangasalan keskustassa 20 minuutin ajomatkan päässä Tampereen keskustasta. Kangasala-talossa sijaitsee 290-paikkainen konserttisali Kangasala-sali, Kimmo Pyykkö -taidemuseo, galleria sekä Kangasalan valtuustosali. Kangasala-talo Oy järjestää konsertteja ja muita kulttuuritapahtumia useille kohderyhmille ja vastaa Kimmo Pyykkö -taidemuseon sekä elokuvateatteri K-Kinon toiminnasta. Kangasala-talo Oy tarjoaa myös kokous-, juhla- ja ohjelmapalveluita. Arkkitehtuuritoimisto Heikkinen-Komosen suunnittelemalle Kangasala-talolle myönnettiin Vuoden betonirakenne 2015 -palkinto ja Betonijulkisivu 2015 -arkkitehtuuripalkinto. Rakennus oli ehdolla vuoden 2015 Arkkitehtuurin Finlandia -palkinnon saajaksi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kangasala-talo Oy

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme