Rosebud Oy

Novaja Gazetan rauhanpalkintonäytökset 10.12.

Jaa

Nobelin rauhanpalkinto ojennetaan perinteisesti 10.12. Oslossa. Toinen palkinnon saajista on tänä vuonna venäläisen Novaja Gazeta -lehden päätoimittaja Dmitri Muratov. Tämän kunniaksi Le Monde diplomatique & Novaja Gazeta, Voima-lehti, Rosebud books, Suomen Rauhanpuolustajat ja Suomi–Venäjä-seura yhdessä suomalaisten elokuvateatterien ja paikallisten elokuvayhdistysten kanssa esittävät joulukuun aikana Novaja Gazeta -lehden toimituksen elämää kuvaavan Askold Kurovin ohjaaman dokumenttielokuvan “NOVAYA” ainakin seitsemällä paikkakunnalla.

Nähdäksesi tämän sisällön lähteestä www.imdb.com, anna hyväksyntä sivun yläosasta.Askold Kurovin elokuva kuvaa Novaja Gazeta -lehden toimituksen arkea. Lehti oli yksi ensimmäisistä Neuvostoliiton jälkeisen Venäjän itsenäisistä sanomalehdistä – ja yksi viimeisistä jäljellä olevista. Novaja Gazeta oli kolminkertainen Nobel-palkintoehdokas ennen kuin palkinto myönnettiin lehden päätoimittaja Dmitri Muratoville. Novaja Gazeta -lehden artikkeleita on julkaistu Suomessa vuodesta 2008 alkaen Diplossa, eli suomalaisessa Le Monde diplomatique & Novaja Gazeta -lehdessä. Novaja Gazeta on erikoistunut tutkivaan journalismiin ja raportoinut laajasti muun muassa Beslanin koulukaappauksesta, Panaman papereista ja homojen vainosta Tšetšeniassa. Vuoden 2000 jälkeen viisi lehden toimittajaa, heistä tunnetuin Anna Politkovskaja, ja yksi toimitustiimin lakimies on murhattu.

Kurovin palkittu dokumenttielokuva valottaa tämän riippumattoman lehden toimituksen arkea aikana, jolloin vapaan median toiminta Venäjällä on haastavaa. Toimituksessa surraan ja pelätään, mutta myös juhlitaan ja iloitaan, kun sen aika on. Elokuva tuo meidät lähemmäksi joukkoa sankarillisia lehdistön- ja mielipiteenvapauden puolestapuhujia.

Novaya (Venäjä, 2018)
Ohjaus: Askold Kurov
Kesto: 75 min
Kieli: Venäjä, tekstitetty englanniksi

Varmistuneet esitykset:
Kino Tapio, Joensuu 9.12.
TUL-sali, Tornio 9.12.
Kino Engel, Helsinki 10.12.
Bio Pony, Kemiö, Taalintehdas 11.12.
Diana, Turku 13.12.
Niagara, Tampere 15.12.
Kuva Kukko, Kuopio 17.12.

Lisätietoja:
Teemu.Matinpuro@voima.fi 

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Rosebud Oy
Rosebud OyTilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Rosebud Oy

Uutuuskirja: Suomalaiskenraalit edistävät virassaan F-35-koneen hankintaa9.12.2021 14:21:56 EET | Tiedote

Suomi on tekemässä päätöstä 64 monitoimintahävittäjän hankinnasta. Käyttökustannuksineen hävittäjille voi tulla hintaa jopa 30–40 miljardia euroa. Tietokirjailija Pentti Sainio väittää painotuoreessa kirjassaan Kanskunta kenraalien käsissä, että hallitukselle ja eduskunnalle on tarkoituksella syötetty harhauttavaa tietoa: Hornetit halutaan ennenaikaisesti vaihtaa amerikkalaiseen F-35-pommittajaan vaikka Horneteilla voisi hyvin lentää halvalla vielä 20 vuotta. Sainion mukaan suomalaiskenraalit ovat työskennelleet jo vuosikymmenen pitääkseen huolta siitä, että Suomi ostaa amerikkalaiskoneen.

Kaisaniemeen avataan suuren valikoiman kirjakauppa Sivullinen15.9.2021 10:35:05 EEST | Tiedote

Rosebudin uusi Sivullinen-kirjakauppa järjestää avajaiset keskiviikkona syyskuun 22. päivä. Kaisaniemenkadun Sivullinen on vanhanaikainen erittäin suuren valikoiman kirjakauppa, jonka valikoima kasvaa syksyn mittaan yli 40 000 eri nimikkeeseen: kaksi hyllykilometriä uutuuksia, klassikoita ja harvinaisuuksia. Sivullinen ei ole vain kirjakauppa vaan myös 1300 neliön kirjallinen olohuone ja kulttuurikeskus.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme