Novo Nordisk Farma Oy

Novo Nordisk kehottaa NovoPen Echo® ja NovoPen® 5 –insuliinikynän käyttäjiä vaihtamaan kynän osan uuteen

Jaa

Novo Nordisk on havainnut, että joissakin tuote-erissä NovoPen Echo® ja NovoPen® 5 –kyniä insuliinisäiliön pidin voi murtua tai rikkoontua, jos se on altistunut tietyille kemikaaleille, esimerkiksi tietyille puhdistusaineille. NovoPen Echo® ja NovoPen® 5 ovat kestokäyttöisiä kyniä, joihin diabetesta sairastava potilas itse vaihtaa käyttämänsä insuliinin säiliön.

Kynän turvallisen toiminnan varmistamiseksi Novo Nordisk kehottaa potilaita, joilla on käytössään NovoPen® Echo® ja/tai NovoPen® 5 kyseisistä tuote-eristä vaihtamaan insuliinisäiliön pitimen uuteen, vaikka pidin näyttäisi ehjältä. Pidin saattaa myöhemmin vaurioitua, jos sitä puhdistetaan käyttöohjeen vastaisesti.

Vaihdon voi tehdä yrityksen nettisivujen kautta. Kyseiset tuote-erät on listattu alla.

Kuvassa on insuliinisäiliön pidin.


Novo Nordisk Penfill 3 ml

– Novo Nordisk haluaa näillä toimenpiteillä varmistaa, että potilaan hoito ei vaarannu sellaisessakaan tapauksessa, että potilas on käyttänyt Novo Nordiskin valmistetta käyttöohjeen vastaisesti, toteaa Tero Saukkonen, lääketieteellinen johtaja Novo Nordiskilta.

Murtuneen tai rikkinäisen pistoskynän käyttäminen voi johtaa tilanteeseen, jossa kynä annostelee insuliinia hieman vähemmän kuin on ollut tarkoitus. Tämä taas saattaa johtaa potilaalla liian korkeaan verensokeritasoon. Riski aliannosteluun on erittäin pieni, arviolta 1:llä 1000:sta sellaisesta potilaasta, joilla on käytössään kynä kyseisestä erästä. Tällaisessakaan tapauksessa ei oleteta potilaalle syntyvän merkittävää tai kriittistä terveyshaittaa.

Suomessa on markkinoilla kyseessä olevista NovoPen® Echo® ja NovoPen® 5 kynistä seuraavilla pakkausten eränumeroilla:

NovoPen® Echo®:

DUG2116-4 DVG1564-B EVG2299-4

FVG7561-3

DUG2130-4 DVG1565-5 EVG3309-5 FVG8414-7
DUG2219-2 DVG2297-5 EVG3310-1 FVG7571-3
DUG2343-3   EVG4252-5 FVG8997-7
DUG2431-2   EVG5699-5  
DUG2436-2   EVG6823-9  
    EVG6824-2  
Taulukko 1: Lista kyseessä olevien NovoPen® Echo® -kynien pakkausten eränumeroista Suomessa

NovoPen® 5:

FVG7336-2
FVG7377-1
Taulukko 2. Lista kyseessä olevien NovoPen® 5 -kynien pakkausten eränumeroista Suomessa

Eränumerot on painettu NovoPen® Echo® ja NovoPen® 5 –kyniin alla olevassa punaisella kehyksellä merkittyihin kohtiin (Kuva 1), (eränumero on kynässä ilman kahta viimeistä merkkiä (viiva ja numero) eli kynän eränumerossa on kolme kirjainta ja neljä numeroa).

ANovoPen Echo

BNovoPen 5

Kuva 1. Punainen kehys osoittaa, mistä eränumeron löytää. A) NovoPen® Echo® ja B) NovoPen® 5 -kynistä. Esimerkiksi eränumero NovoPen® Echo® -kynässä vasemmalla on FVG7364.

Jos potilaalla on käytössään NovoPen Echo® ja/tai NovoPen® 5 kynä, jonka eränumeroa EI löydy yllä olevasta listasta, hänen ei tarvitse tehdä mitään, vaan voi jatkaa kynän käyttöä normaalisti.

Mitä tehdä, jos omistaa NovoPenEcho® ja/tai NovoPen® 5 –kynän, jossa on yllä ilmoitettu eränumero:

  • Mittaa verensokeritasoja säännöllisesti. Jos verensokeriarvosi ovat tavallista korkeammat tai sinulla on korkean verensokerin aiheuttamia oireita, mittaa verensokeria tiheämmin ja toimi diabeteslääkärisi tai -hoitajasi ohjeiden mukaisesti.
  • Mikäli sinulla ilmenee yllättäen joko liian matalaan tai liian korkeaan verensokeriin liittyviä oireita tässä tiedotteessa mainitun insuliinikynän käytön yhteydessä, ota yhteyttä sinua hoitavaan lääkäriin. Älä lopeta insuliinihoitoa oma-aloitteisesti.

  • Ilmoita mahdolliset kokemasi haittatapahtumat tai tuotevalitus Novo Nordisk Farma Oy:n asiakaspalveluun (novoInfo).

Jos potilaalla on kysyttävää tai mahdollisia huolenaiheita, häntä pyydetään ottamaan yhteyttä lääkäriin, diabeteshoitajaan tai Novo Nordiskin asiakaspalveluun novoInfoon puh. 0800 122 566, novoinfo@novonordisk.fi

Novo Nordisk on sitoutunut erittäin korkealaatuisten tuotteiden valmistamiseen ja pahoittelee tästä tilanteesta syntynyttä ylimääräistä vaivaa ja mahdollista huolta. Työskentelemme yhteistyössä Valviran ja Fimean kanssa varmistaaksemme valmisteidemme mahdollisimman turvallisen käytön. 

Lisätietoja:

Lääketieteellinen johtaja

Tero Saukkonen

Puh: 040 843 3339

tskk@novonordisk.com

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Liitteet

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Novo Nordisk Farma Oy
Novo Nordisk Farma Oy
Bertel Jungin aukio 5
02600 ESPOO

020 762 5300http://www.novonordisk.fi

Novo Nordisk on globaali lääkealan yritys, jolla on yli 90 vuoden kokemus edelläkävijänä diabeteshoidon kehittämisessä. Tämän työn kautta yrityksellä on kokemusta ja osaamista, jota se hyödyntää myös muiden vakavien pitkäaikaissairauksien, kuten hemofilian, kasvuhäiriöiden ja lihavuuden voittamiseksi. Novo Nordiskilla on yli 41 000 työntekijää 75 eri maassa, ja sen tuotteita markkinoidaan yli 180 maassa. Yhtiön pääkonttori sijaitsee Tanskassa.

Lisätietoa on luettavissa: www.novonordisk.fi ja www.novonordisk.com

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Novo Nordisk Farma Oy

Suomen Novo Nordisk aloittaa matkustamisesta aiheutuvien CO₂-päästöjen kompensoinnin yhdessä Taimiteon kanssa osana kunnianhimoista ympäristöstrategiaansa20.11.2019 09:00:00 EETTiedote

Espoo, 20.11.2019 – Novo Nordiskin globaalin ympäristöstrategian, Circular for Zeron, tavoitteena on pienentää yhtiön hiilidioksidipäästöt nollaan kaikissa toiminnoissa vuoteen 2030 mennessä. Suomessa toimiva Novo Nordisk Farma Oy aloittaa työntekijöidensä ja asiakkaidensa matkustamisesta aiheutuvien hiilidioksidipäästöjen kompensoinnin yhdessä 4H-liiton Taimiteon kanssa. Tämä tapahtuu istuttamalla uutta metsää, eli luomalla hiilinieluja Suomeen.

Fiasp® hyväksytty Euroopassa diabeteksen hoitoon nuorille ja yli 1-vuotiaille lapsille29.8.2019 10:24:26 EESTTiedote

Bagsværd, Tanska, 22.8.2019 – Novo Nordisk ilmoitti tänään, että Euroopan komissio on hyväksynyt Fiasp®-valmisteen (pikavaikutteinen aspartinsuliini) käyttöaiheen laajentamisen nuorten ja 1-vuotiaiden ja sitä vanhempien lasten diabeteksen hoitoon. Tämä täydentää aiempaa käyttöaihetta, joka kattoi ainoastaan aikuiset. Lapsille ja nuorille Fiasp® suositellaan annettavaksi ennen ateriaa (0–2 minuuttia ennen aterian aloittamista). Fiasp® voidaan antaa myös enintään 20 minuuttia aterian aloittamisen jälkeen (aterianjälkeinen annostelu) tilanteissa, joissa nautittavan ruuan määrä on epävarma. Jos Fiasp® annetaan ilta-aterian jälkeen, yöaikaisen hypoglykemian (matala verensokeri) välttämiseksi suositellaan verensokeritasapainon tarkkaa seurantaa1. --- Viite: 1 Fiasp® valmisteyhteenveto. Päivitetty viimeksi: 07/2019

Jaakko Linna Novo Nordisk Farma Oy:n toimitusjohtajaksi6.4.2018 09:00:00 EESTTiedote

Novo Nordisk Farma Oy:n uutena toimitusjohtajana on 2. huhtikuuta 2018 aloittanut kauppatieteiden maisteri Jaakko Linna. Linna tulee Novo Nordiskille lääkeyritys Takedalta, jonka Balkanin toimintoja hän on johtanut viimeiset kolme vuotta Ateenassa. Aikaisemmin Jaakko Linna on toiminut mm. Takedan ja Leiraksen Suomen toimitusjohtajana. Lääketeollisuuden lisäksi Jaakko Linnalla on kokemusta talousjohdon tehtävistä useilta eri toimialoilta. Olen erittäin innostunut uudesta tehtävästäni Novo Nordiskilla. Olen useamman vuoden ajan seurannut läheltä terveydenhuoltoa maassa, jossa potilaiden ja terveydenhuollon ammattilaisten tilanne on erittäin vaikea. Suomessa meillä on hyvä, toimiva järjestelmä ja suhtaudun hyvin optimistisesti mahdollisuuksiin kehittää sitä entistä paremmaksi yhteistyössä muiden terveysalan toimijoiden kanssa, Jaakko Linna tiivistää uuteen tehtäväänsä liittyviä tunnelmia. Novo Nordisk on maailman johtava diabeteslääkkeiden kehittäjä ja markkinoija. Lisäksi Novo Nordisk pa

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme