Hämeen ELY-keskus

NTM-centralen i Nyland förbättrar trafiksäkerheten på riksväg 10 vid Kylmälahti viadukt i Tavastehus

Dela

Säkerheten för dem som svänger från Åbo riksväg (rv 10) till riksväg 3 förbättras i slutet av maj.  Svårigheten att upptäcka mötande trafik till följd av broräcket vid Kylmälahti viadukt underlättas när körfältet för mötande trafik bredvid räcket stängs. Då kan svängande fordon köra längre in i korsningen förbi räcket som hindrar sikten.

Säkerheten förbättras genom att man stänger filen i det första skedet med vägmarkeringar. Stängningen av filen medför också ändringar i skyltarna ovanför körfälten.

Arbetet sker i slutet av maj. Omvägen tas bort från platsen senast 28.5. Planeringen av den slutliga lösningen som en upphöjning fortsätter och byggandet sker i ett senare skede.

Länk till kartan: Kylmälahti viadukter

NTM-centralen i Nyland ansvarar för trafikfrågor i Nyland, Egentliga Tavastland och Päijänne-Tavastland.

Nyckelord

Kontakter

NTM-centralen i Nyland, trafiksystemexpert Pekka Hiekkala, tfn 0295 021 278

Om

Hämeen ELY-keskus
Hämeen ELY-keskus
Kirkkokatu 12
15140 Lahti

0295 025 000http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-hame

NTM-centralerna är statliga myndigheter som främjar den regionala utvecklingen genom att sköta statsförvaltningens uppgifter och utveckling. NTM-centralerna sköter uppgifter i anslutning till näringar, arbetskraft, kunnande samt trafik och infrastruktur samt miljö och naturresurser. NTM-centralerna utvecklar och stöder ekonomiskt, socialt och ekologiskt hållbar välfärd.

Följ Hämeen ELY-keskus

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Hämeen ELY-keskus

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum