Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus | NTM-centralen i Södra Österbotten

NTM-centralen i Södra Österbottens broentreprenad år 2021 startar i maj

Dela

NTM-centralen i Södra Österbottens broentreprenad 1/2021 för sommaren består av tre objekt. I entreprenaden görs broarbeten på bron i Kurejoki ås mynning på gränsen mellan Alajärvi och Lappajärvi, på bron över Vörå å längs riksväg 8 och på bron över Jalasjoki å i Jalasjärvi i Kurikka. Arbetet börjar i maj och först i tur är bron i Kurejoki ås mynning.

Bron över Kurejoki å förnyas i broentreprenaden.
Bron över Kurejoki å förnyas i broentreprenaden.

På NTM-centralen i Södra Österbottens verksamhetsområde förnyas och grundrenoveras varje år 8–13 broar. I första hand repareras broar som är i dåligt skick på huvudvägarna såsom bron över Vörå å längs riksväg 8 som ingår i årets broentreprenad. De flesta broarna som är i dåligt skick finns dock till största del på mindre trafikerade vägar, vilket betyder att även reparationsåtgärderna koncentreras till dessa.

På basis av anbudsförfarandet valdes Destia Oy till entreprenör för broentreprenaden. Entreprenaden omfattar förnyelse av bron över Kurejoki å och grundreparation av broarna över Jalasjoki å och Vörå å. Bron över Jalasjoki å kommer dessutom att förstärkas i samband med reparationen. Sammanlagt cirka 1,8 miljoner euro är tillgängligt för broentreprenaden.

Utöver broentreprenaden pågår broarbeten som bäst även på broarna över Lappo å och på Kållbyvägen. Under åren 2021–2022 verkställs även en entreprenad som berör rörbroar, om vilken ges mer information senare.

Nyckelord

Kontakter

Jukka Ylimäki
Broingenjör, NTM-centralen i Södra Österbotten
Tfn 029 502 7763
fornamn.efternamn@ely-keskus.fi

Bilder

Bron över Kurejoki å förnyas i broentreprenaden.
Bron över Kurejoki å förnyas i broentreprenaden.
Ladda ned bild

Länkar

Om

Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus | NTM-centralen i Södra Österbotten
Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus | NTM-centralen i Södra Österbotten
Päätoimipaikka Seinäjoki: Alvar Aallon katu 8, PL 156
Vaasa: Wolffintie 35 | Kokkola: Pitkänsillankatu 15

0295 027 500http://www.ely-keskus.fi/etela-pohjanmaa

Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus on monialainen, alueellinen toimija. Haluamme edistää alueemme elinvoimaa, kestävää kasvua ja hyvää tulevaisuutta sekä hyvinvointia ja sisäistä turvallisuutta. Hoidamme elinkeinoihin, ympäristöön ja liikenteeseen liittyviä tehtäviä asiakkaidemme eli ihmisten, yritysten ja yhteisöjen hyväksi. Teemme työtämme Etelä-Pohjanmaan lisäksi Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan alueilla ympäristö- ja liikenneasioissa.

ELY-keskusten valtakunnallisia tiedotteita voit lukea täältä: ELY-keskukset

NTM-centralen i Södra Österbotten är en branschövergripande, regional aktör. Vi vill främja livskraft, hållbar tillväxt, en god framtid samt välstånd och intern säkerhet i regionen. Vi sköter uppgifter i anslutning till näringslivet, miljön och trafiken för våra kunders, dvs. människors, företags och sammanslutningars bästa. Vi är verksamma utöver i Södra Österbotten även i Österbotten och Mellersta Österbotten i fråga om miljö- och trafikfrågor.

NTM-centralernas riksomfattande pressmeddelanden kan du läsa här: NTM-centralerna

Följ Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus | NTM-centralen i Södra Österbotten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus | NTM-centralen i Södra Österbotten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum