Vaasan kaupunki - Vasa stad

Nu är det dags att ställa upp som kandidat till ungdomsfullmäktige!

Dela

Ungdomsfullmäktigeval ordnas i Vasa i november. Alla 13–20-åriga Vasabor kan nu ställa upp som kandidater. Jakten på kandidater pågår till och med fredag 18.9.

Du kan anmäla dig som kandidat på nätet på adressen www.vaasa.fi/nuva. Mera information får du också påVasa ungdomsfullmäktiges Instagramkonto. Kontot finns på Instagram med namnet nuva.vaasa.

- Att vara med i ungdomsfullmäktige ger en fantastisk möjlighet att påverka frågor som gäller ungdomar. Det är viktigt att höra de ungas röst, eftersom framtiden finns i ungdomarna, berättar nuvarande ledamoten i ungdomsfullmäktige, 16-årige Jesse Kurunsaari.

De ungas röst ska höras i beslutsfattandet

Ungdomsfullmäktiges kandidatlista publiceras i början av oktober, och själva valet ordnas 3–4.11. Rösträtt har alla 13–20-åringar skrivna i Vasa, och röstningen sker i skolorna och på ungdomsgårdarna Kultsa och Ristikka.

Ungdomsfullmäktiges syfte är att föra fram de ungas perspektiv i beslutsfattandet. Representanterna för ungdomsfullmäktige har närvaro- och yttranderätt vid nämndernas sammanträden, och ledamöterna har i uppgift att göra de ungas röst hörd, ta ställning till aktuella ärenden och lämna in initiativ och ställningstaganden.

Dessutom har ungdomsfullmäktige sin årliga budget som bekostar meningsfull verksamhet för unga och delar ut verksamhetsunderstöd till ungdomsgrupper.

Till ungdomsfullmäktige väljs 22 ordinarie ledamöter och tio ersättare. Val ordnas vartannat år.

Kontakter

koordinatorn för ungdomsärenden Teemu Saarinen, tfn 040 1629 948, teemu.saarinen@vasa.fi

Länkar

Om

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vasa stad

Alltid soliga Vasa är Nordens energihuvudstad som förenar innovativitet, teknologi, högklassiga tjänster, mångsidigt utbildnings- och kulturutbud och positiv energi.

Följ Vaasan kaupunki - Vasa stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vaasan kaupunki - Vasa stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum