Maksuturva Group Oy

Nu kan betalningar och bokningar göras i ett nytt bokningssystem som gör hästföretagarens processer elektroniska - Maksuturva Group Oy och Hopoti Software Oy inledde samarbete

Jaa

Två innovativa aktörer slår ihop sina krafter– Maksuturva Group Oy, ett betalinstitut som är specialiserat på intelligenta betallösningar och Hopoti Software Oy inledde samarbete under våren 2017. Maksuturva Group Oy levererar en skräddarsydd betallösning till Hopoti Software Oy:s nyutvecklade online-plattform som smidigt förenar ryttare och stall.

Hopoti Software Oy och Finlands Ryttarförbund har tillsammans utvecklat en unik online-plattform som både hästföretager och ryttare kan utnyttja. Plattformen förenar tidsbokning och sociala verktyg smart och smidigt. Målet var att erbjuda kunderna en avancerad och användarvänlig tjänst, därmed var det ett naturligt steg att Maksuturva och Hopoti, bägge två föregångare på sina respektive branscher, inledde samarbete för att nå det gemensamma målet. 

”Här på Maksuturva blev vi omedelbart ivriga då vi första gången fick höra om idéen. Hopoti har gjort ett utmärkt jobb och jag kan glatt säga att vi är stolta över att vi fått vara med och utveckla en så pass modern och innovativ tjänst som denna. Vi anser att tjänsten har alla möjligheter att utvecklas till en ledande tjänst på den inhemska- men också på den europeiska marknaden”, berättar Maksuturvas DevOps direktör och grundare Konsta Karvinen.

I Hopoti- tjänsten kan hästföretagarna sälja ridlektioner, kurser och säsongkort. Dock är inte tjänsten enbart begränsad för tidsbokning- med Hopoti kan man också planera och administrera användningen av hästarna, följa upp försäljningsstatistiken och ta ut rapporter. Utöver detta kan kunderna betala för ridlektioner, kurser och säsongkort direkt då de gör en bokning. Ett lika omfattande system torde inte ha genomförts före detta, varken i Finland eller i resten av världen. Motsvarande system finns, men de har enbart en del av alla de egenskaper som Hopoti erbjuder i ett skal. I Hopoti kan hela processen administreras på ett och samma ställe och ännu till online, användaren behöver alltså inte ladda ner ett skiljt program för att kunna utnyttja tjänsten. Denna grundidé kunde bra utnyttjas I ett fler tal olika tjänster.

“Kundernas behov har helt enkelt ändrat och en viktig del av vår verksamhet idag är en mer individuell service. Hopoti har utvecklat online-plattformen i tätt samarbete med oss, Finlands Ryttarförbund och vi är säkra på att tjänsten kommer att underlätta hästföretagarens vardag avsevärt. Maksuturva är Finlands Ryttarförbunds mångåriga partner; genom att välja dem som leverantör för betaltjänster kunde vi försäkra att vi får en betallösning som motsvarar systemets behov, berättar generalsekreteraren för Finlands Ryttarförbund Fred Sundwall.

Hopoti är en välkommen plattform: ryttarna har redan en längre tid önskat en online-tjänst där man i samband med tidsbokningen också kan sköta betalningen. En av de centrala egenskaperna i Hopoti är just betalningen. Maksuturvas breda urval av betalsätt ger Hopoti- användarna möjlighet att välja bland kort- och nätbanksbetalning samt Delbetalning. Delbetalning ger möjlighet till en enorm försäljningstillväxt då kunderna kan njuta av en flexibel betalningsplan och hästföretagarna inte längre behöver sköta om faktureringen själv. Utöver detta kan man i Hopoti följa med sin utveckling som ryttare. Inom kort kan också olika sociala verktyg som bloggar, bilder och grupper användas. En annan central egenskap som ytterligare underlättar ryttarens vardag, är att man lätt kan hitta en passlig kurs eller ett stall var som helst i Finland via plattformen.

“Maksuturvas breda utbud av betalsätt, möjligheten att dela betalningarna mellan olika parter och chansen att få en skräddarsydd betallösning är helt unikt på den finska marknaden. Maksuturva kunde erbjuda oss en betallösning som i sin helhet passade Hopoti-tjänsten bäst: vi kunde själv precisera vilka egenskaper tjänsten skulle ha och på basis av dem byggde Maksuturva upp en lösning som baserade sig på våra unika behov. Vi tror att vi i framtiden också kan utnyttja Maksuturvas intelligenta betallösningar på en bredare skala i Europa”, berättar Hopoti Software Oy:s försäljningschef Ville Salonen.

Piloteringen av Hopoti- tjänsten genomfördes under hösten 2017. I dagens läge har sidorna i genomsnitt 700 besökare dagligen vilket tyder på en hög användningsgrad och ett växande intresse för tjänsten. 

Tjänsten utvecklas kontinuerligt för att försäkra att den motsvarar både ryttarnas och hästföretagarnas behov. Tjänsten har nyligen öppnats för alla och nu kan ryttare och hästföretagare runtom Finland registrera sig, expanderingen utomlands har också påbörjats.

Yhteyshenkilöt

Ytterligare information:

Konsta Karvinen 
Director, DevOps
Maksuturva Group Oy 
+358 40 502 0826 
konsta.karvinen@maksuturva.fi

Ville Salonen 
Försäljningschef
Hopoti Software Oy 
+358 44 242 0690 
ville.salonen@hopoti.com

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Maksuturva Group Oy
Maksuturva Group Oy
Keilaranta 5
02150 Espoo

09 321 3300, info@maksuturva.fihttp://www.maksuturva.fi

Maksuturva Group Oy är ett internationellt verksamt betalningsinstitut underställt Finansinspektionens tillsyn och specialiserat på intelligenta betalningar. Bolaget är en betaltjänstleverantör med PCI DSS-certifikat. Bland dess kunder återfinns bl.a. Zalando, Olympiska kommittén, Hobby Hall, Reima, Neste och Kotipizza. För det tekniska genomförandet av betaltjänsterna ansvarar ett separat bolag för ICT-tjänster, Maksuturva ICT Services Oy, i samarbete med certifierade tjänsteleverantörer. www.maksuturva.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme tältä julkaisijalta, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Maksuturva Group Oy

MARKNADSDOMSTOLEN: STATSKONTORET GICK LAGSTRIDIGT TILL VÄGA VID KONKURRENSUTSÄTTNINGEN AV NÄTBETALNINGAR1.8.2017 08:45Tiedote

Maksuturva Group Ab anförde 24.10.2016 besvär hos marknadsdomstolen med anledning av att Statskontoret i samband med konkurrensutsättningen av den offentliga upphandlingen av nätbetalningar hade förfarit i strid med upphandlingslagen. Marknadsdomstolen har nu i sitt beslut 4.7.2017 konstaterat att Statskontorets förfarande stred mot upphandlingslagen när ämbetsverket i sin anbudsförfrågan inte lämnade tillräcklig information om upphandlingens omfattning samt vilka enheter som möjligtvis kommer att tillämpa den. Marknadsdomstolens beslut grundar på högsta förvaltningsdomstolens årsboksbeslut 17.11.2016, där KL-Kuntahankinnat Oy konkurrensutsatte sjukvårdsartiklar inom hälso- och sjukvården i och för gemensam upphandling för hela Finland.

MARKKINAOIKEUS: VALTIOKONTTORI TOIMI VERKKOMAKSAMISTA KOSKEVASSA KILPAILUTUKSESSA LAINVASTAISESTI1.8.2017 08:45Tiedote

Maksuturva Group Oy valitti viime syksynä 24.10.2016 markkinaoikeuteen hankintalain vastaisesta menettelystä Valtiokonttorin verkkomaksamista koskevassa julkisessa hankinnassa. Markkinaoikeuden 4.7.2017 antamassa päätöksessä on todettu, että Valtiokonttori on menetellyt vastoin hankintalakia, kun se ei antanut verkkomaksamista koskevassa tarjouspyynnössään tarjouksen jättämiseksi riittäviä tietoja hankinnan laajuudesta ja siihen mahdollisesti liittyvistä käyttäjäorganisaatioista. Markkinaoikeuden tekemä päätös pohjautuu korkeimman hallinto-oikeuden 17.11.2016 antamaan vuosikirjaratkaisuun, jossa KL-Kuntahankinnat Oy kilpailutti terveydenhuollon hoitotarvikkeiden yhteishankinnan koko Suomen osalta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme