Vaasan kaupunki - Vasa stad

Nu öppnar enkäten – Vasaborna med och utveckla framtidens Vasa

Dela

Enkäten som riktar sig till Vasabor är öppen 16.8–5.9. Nya stadsfullmäktige som fokuserar på Vasas framtid och utvecklingsarbete inledde sitt arbete i början av augusti. Fullmäktigeperioden inleds med att skapa en ny stadsstrategi som fastställer tyngdpunkterna för arbetet under den följande fyraårsperioden. Varje Vasabo kan nu inverka på de kommande årens arbete genom att svara på enkäten. Svaren utnyttjas i strategiarbetet som inleds på hösten.

Enkäten som görs till Vasabor öppnar 16.8 här. Enkäten kan besvaras fram till 5.9. När den besvaras kan man lämna sina kontaktuppgifter och delta i ett lotteri där huvudvinsten är en IPad.

– Man vill att Vasabornas röst ska höras i utvecklingsarbetet. Det är viktigt att få synpunkter på Vasas framtid från olika målgrupper, säger Vasa stads ekonomi- och strategidirektör Miia Äkkinen.

Framtiden beror på stadsborna

Stadsbornas synpunkter på det nya Vasa, dess utvecklingsobjekt och viktigaste uppgifter fungerar som underlag för strategiarbetet. Stadens högsta beslutanderätt utövas av stadsfullmäktiges 55 ledamöter som valts vid kommunalval. De bereder stadens nya strategi under hösten.

Vasa stadsstrategi fungerar som stadens riktlinjer för framtiden under fullmäktigeperioden, dvs. under fyra års tid. Med strategin skapas grunden för all stadens verksamhet, såväl service som investeringar.

– I stadsstrategin uppställs mål för vad Vasa stad vill vara och i vilken riktning vi vill utvecklas. Genom att svara på enkäten kan man påverka vilka frågor i stadens utvecklingsarbete som fastställs som tyngdpunkter, säger Äkkinen.

Vinn en IPad eller kulturbiljetter

Enkäten kan besvaras på tre språk; på finska, svenska eller engelska. Information om resultaten ges under hösten. Om man inte vill eller är hindrad att svara på enkäten elektroniskt på egen hand kan man också gå till Medborgarinfo (vid huvudbiblioteket) för att svara samt till samserviceenheten i Lillkyro under öppettiderna 16.8–5.9. På plats får man handledning och hjälp med att svara på enkätens elektroniska version, eller om man vill kan man svara på pappersversionen av enkäten.

Bland alla som har svarat och lämnat sina kontaktuppgifter utlottas priser; fribiljetter till Vasa stads kulturtjänster och som huvudvinst en IPad. Vinnarna kontaktas personligen i september.

Nyckelord

Kontakter

Ekonomi- och strategidirektör Miia Äkkinen, tfn 040 628 1727, miia.akkinen@vasa.fi        

Strategi- och projektplanerare Maria Backman, tfn 040 554 1900, maria.backman@vasa.fi

Länkar

Om

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vasa stad

Alltid soliga Vasa är Nordens energihuvudstad som förenar innovativitet, teknologi, högklassiga tjänster, mångsidigt utbildnings- och kulturutbud och positiv energi.

Följ Vaasan kaupunki - Vasa stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vaasan kaupunki - Vasa stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum