Vaasan kaupunki - Vasa stad

Nu ska vi inte sjabbla bort det här: fira valborg och första maj hemma!

Dela

I takt med att valborg närmar sig vill Vasa stad och Vasa sjukvårdsdistrikt påminna om att det i år är skäl att fira valborg och första maj hemma. För att kunna stävja coronavirusepidemin är det viktigt att undvika närkontakt med andra än egna familjemedlemmar.

Heikki Kaukoranta som är ansvarig läkare för smittosamma sjukdomar i Vasa stad understryker att sammankomster av alla slag nu ska skjutas upp till tiden efter epidemin. Restriktionerna som ställts på grund av coronasituationen kan lättas på först då antalet sjukdomsfall börjar sjunka.

- Varje dag och varje vecka är därför avgörande. Ju bättre vi följer restriktionerna desto snabbare blir vi av med dem, säger Kaukoranta.

- Låt oss tillsammans se till att det inte uppstår nån topp i coronasituationen. Just nu är situationen relativt lugn hos oss och just av den orsaken måste vi ännu försöka följa restriktionerna för sammankomster och hålla kontakt på andra sätt, säger Vasa centralsjukhus tf chefsöverläkare Christian Kantola.

Även ungdomarna ska följa restriktionerna för sammankomster

Den 17-åriga gymnasisten och ledamoten i Vasa stads ungdomsfullmäktige Laura Nieminen beskriver hur den här exceptionella tiden har varit ny och utmanande för alla.

- För varje vecka längtar man allt mer efter kompisar och en normal vardag. Men för att vi ska få den här coronasituationen under kontroll och igen kunna träffa kompisar normalt är det viktigt att vi alla följer de gemensamma anvisningarna. Låt oss alltså stanna hemma på valborg och första maj och också annars, man kan ju vara i kontakt med kompisar t.ex. via videosamtal, uppmanar Nieminen.

Även Österbottens polisinrättning har instruerat alla att stanna hemma över valborg och första maj. Polisen vädjar också starkt till föräldrar och ungdomar för att ungdomarna inte skulle delta i de mycket debatterade massammankomsterna med bilar.

Läs här om tips på virtuellt valborgsfirande! www.vaasa.fi/sv/aktuellt/fira-en-virtuell-valborgshelg-hemma/

Kontakter

Vasa stads ansvariga läkare för smittosamma sjukdomar Heikki Kaukoranta tfn 040 528 3443, heikki.kaukoranta@vaasa.fi

Tf chefsöverläkare Christian Kantola, 044 323 1804, christian.kantola@vshp.fi

Laura Nieminen, laa.nieminen@gmail.com

Länkar

Om

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vasa stad

Alltid soliga Vasa är Nordens energihuvudstad som förenar innovativitet, teknologi, högklassiga tjänster, mångsidigt utbildnings- och kulturutbud och positiv energi.

Följ Vaasan kaupunki - Vasa stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vaasan kaupunki - Vasa stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum