Naantalin kaupunki

Nunnalahden uimarannan ja Suovuoren ulkoilualueen kehittämiskyselyn tulokset: asukkaiden toiveissa oleskelupaikat, sauna ja pukutilat

Jaa

Naantalin kaupunki keräsi huhti-toukokuussa asukkaiden ideoita Nunnalahden uimarannan ja Suovuoren ulkoilualueen kehittämiseen. Sähköinen asukaskysely oli vastattavissa 24.4.–15.5.2020 kaupungin verkkosivuilla, ja siihen vastasi noin 550 naantalilaista.

Nunnalahden uimaranta kesällä 2020. Kuva: Naantalin kaupunki
Nunnalahden uimaranta kesällä 2020. Kuva: Naantalin kaupunki

Nunnalahden uimarannan kehittämiskohteista suosituimmiksi nousivat saunan rakentaminen ja ranta-alueen yleisen viihtyisyyden kehittäminen, esimerkiksi oleskelupaikkoja, kuten piknik-pöytiä, lisäämällä. Avoimissa vastauksissa toivottiin myös rannan yleisen toimivuuden ja siisteyden kehittämistä, esimerkiksi wc- ja pukutilojen, paikoituksen ja esteettömyyden osalta.

Suovuoren ulkoilualueella kannatusta saivat eniten nuotiopaikan sekä wc- ja pukutilojen rakentaminen. Vastaajien omissa kehittämisideoissa korostuivat erilaisten uusien liikuntatoimintojen tuominen alueelle. Ehdotuksia tuli laidasta laitaan, niin ulko- ja sisäliikuntapaikoista, tennis- ja padelkentistä kuin maastopyöräilyreiteistä, skeittipaikkasta ja agility-radasta. Myös yleisesti alueen toimivuuden parantamista, esimerkiksi kulkuyhteyksien, valaistuksen, opastusten, roskisten ja turvallisuuden näkökulmasta, toivottiin.

Ulkoilukohteisiin jo pääosin tyytyväisiä

Kyselyssä kävi ilmi, että Nunnalahden uimaranta sekä Suovuoren ulkoilualue ovat vastaajien varsin aktiivisessa käytössä. Noin 60–70 prosenttia oli käyttänyt paikkoja vähintään satunnaisesti.

Kokonaisuudessaan arvioituna kyselyyn vastaajat ovat pääosin tyytyväisiä kumpaankin ulkoilukohteeseen nykyisellään. Varsinkin Suovuoren ulkoilualueen osalta tyytymättömien vastaajien osuus oli erittäin pieni. Suovuoressa tyytymättömyyttä aiheutti eniten tiedottamisen puute, Nunnalahdessa taas uimarannan auto- ja pyöräpaikoitusalueen tilanne.

Suovuoressa tyytyväisiä oltiin erityisesti ulkoilualueen siisteyteen ja kuntorataan kesäkäytössä. Nunnalahden osalta tyytyväisiä oltiin niin ikään uimarannan siisteyteen sekä veden laatuun ja uimarannan perustoimintoihin, kuten pukukoppeihin, laitureihin ja hiekkarantaan.

Seuraavaksi Nunnalahden uimarannan ja Suovuoren ulkoilualueen kehittämisestä laaditaan yleis- ja toteutussuunnitelmat. Alustava aikataulu olisi, että Nunnalahden uimarannalla toteutettaisiin uudistuksia vuonna 2022 ja Suovuoren ulkoilualueella sen jälkeen.

Naantalin kaupungin liikuntapalvelut ja yhdyskuntatekniikan palvelut kiittävät kaikkia kyselyyn vastanneita. Kyselyn yhteydessä järjestettiin arvonta, jossa palkintona oli liikunnallisia palkintoja. Arvonta on suoritettu ja voittajille ilmoitettu henkilökohtaisesti.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Maija Puolakanaho
liikuntasihteeri
Naantalin kaupunki
040 063 8398
etunimi.sukunimi@naantali.fi

Kuvat

Nunnalahden uimaranta kesällä 2020. Kuva: Naantalin kaupunki
Nunnalahden uimaranta kesällä 2020. Kuva: Naantalin kaupunki
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Naantalin kaupunki
Naantalin kaupunki
PL 43
21101 Naantali

02 4345 111http://www.naantali.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Naantalin kaupunki

Itämeren suojeluun keskittyvä #MEIDÄNMERI-seikkailupäivä järjestetään Naantalissa lauantaina 19.9.16.9.2020 09:01:24 EESTTiedote

Muumimaailma, Naantalin kaupunki ja Raisio-Naantalin Nuorkauppakamari järjestävät lauantaina 19.9.2020 kello 11–14 Itsenäisyydenpuistossa ja Vanhassakaupungissa koko perheen elämyksellisen seikkailupäivän. Tapahtuma on osa Muumien 75-vuotisjuhlavuoden kunniaksi luotua #MEIDÄNMERI-hyväntekeväisyyskampanjaa. Kampanjan järjestävät Moomin Characters ja John Nurmisen Säätiö. Sen tarkoituksena on levittää tietoa erilaisista keinoista auttaa Itämerta sekä kerätä varoja John Nurmisen Säätiön työhön Itämeren puhdistamiseksi ja suojelemiseksi. Naantalissa järjestettävä #MEIDÄNMERI-seikkailupäivä on suunniteltu lapsia ajatellen, mutta kaikenikäiset ovat tervetulleita mukaan. Tapahtumaan on vapaa pääsy. – Seikkailupäivän tarkoituksena on antaa lapsiystävällisesti käytännönläheisiä vinkkejä, mitä jokainen meistä voi tehdä Itämeren suojelun hyväksi, kertoo tapahtuman projektipäällikkö Eveliina Hagelberg-Häkkinen Raisio-Naantalin Nuorkauppakamarista. – Meri on vahvasti Naantalissa läsnä. Haluamme oll

Nesteen suunnitelmilla merkittävät vaikutukset Naantalin kaupungin ja Varsinais-Suomen työllisyyteen ja talouteen14.9.2020 13:54:42 EESTTiedote

Neste on ilmoittanut suunnitelmistaan Suomen jalostamotoimintojen uudelleenjärjestelyistä. Yhtiö tutkii Naantalin jalostamotoimintojen lakkauttamista ja toiminnan keskittämistä terminaali- ja satamatoimintoihin sekä Porvoon jalostamon kehittämistä kohti uusiutuvien ja kierrätysraaka-aineiden prosessointia. Yhtiö aloittaa yhteistoimintaneuvottelut Porvoossa ja Naantalissa. Toteutuessaan suunnitelmat tarkoittavat enintään 470 työpaikan vähenemistä, mukaan lukien mahdolliset ulkoistukset. Työpaikkoja Naantalin Nesteen yksikössä on 330. Naantalin kaupungille uutinen on järkytys. – Olemme ottaneet uutisen vastaan surullisina ja huolestuneina. Naantalin jalostamotoimintojen sulkeminen aiheuttaa Varsinais-Suomessa merkittävää työpaikkojen vähenemistä, jota on vaikea korvata vastaavilla työpaikoilla. Mikäli toimintoja supistetaan, on kaupungilla suuri huoli työntekijöistä ja heidän perheistään, toteaa kaupunginjohtaja Jouni Mutanen. – Toivomme, että yhtiö vielä harkitsisi asiaa ja ottaisi suun

Naantalin uimapaikkojen vedenlaatu hyvällä tasolla26.6.2020 09:07:04 EESTTiedote

Naantalin uimapaikoilla on ollut tänä kesänä hyvä pulikoida, sillä uimaveden laatu on hyvällä tasolla. Kesän ensimmäiset uimavesinäytteet on otettu viimeisen parin viikon aikana kaikilta Naantalin 14 uimapaikalta. Naantalin uimavesiä valvoo Raision ympäristöterveys. Naantalin ainoan yleisen uimarannan, Nunnalahden uimarannan vedenlaatu on luokaltaan erinomaista. Luokitus tehdään viimeisen neljän vuoden näytetulosten perusteella yleisillä EU-uimarannoilla. Pienempien uimapaikkojen vedenlaatua ei luokitella virallisesti, mutta Raision kaupungin terveystarkastaja Johanna Hämölä kuvailee Naantalin kaikkien uimapaikkojen vedenlaatua hyväksi. – Uimaveden laadun puolesta on ollut normaali kesä, Hämölä toteaa. Helteiden ansiosta uimareiden ei myöskään tarvitse palella: meriveden lämpötila on kohonnut uimapaikoilla jo lähes 20 asteen paikkeille. Naantalin kaupungin liikunta-alueiden työnjohtaja Max Holmberg kertoo, että uimapaikat ovatkin olleet kesäkuussa aktiivisessa käytössä aamusta iltaan.

Kuparivuoren skeittiparkin laajennustyö on saatu valmiiksi: ”Varsinais-Suomen paras”16.6.2020 10:01:39 EESTTiedote

Kuparivuoren skeittiparkin vuoden 2020 laajennustyö on tullut valmiiksi. Työt aloitettiin huhtikuun viimeisellä viikolla, ja nyt skeittiparkkiin odotetaan vielä uusia kaiteita väliaikaisten tilalle. Laajennusosa on kuitenkin jo valmis ja kokonaisuudessaan kaikkien käytettävissä. Skeittiparkkia on työn aikana monipuolistettu ja laajennettu. Ramppien laajennusten myötä skeittiparkkiin on saatu hienoja uusia kaarteita ja vauhdikkaita mäkiä. Naantalin kaupungin liikunta-alueiden työnjohtaja Max Holmberg kertoo, että vanhat vaneriset rampit poistettiin, ja ne korvattiin uusilla betonisilla rampeilla. – Vanerilevyt vaativat huoltoa kahden vuoden välein, etteivät ne lähde repsottamaan. Uudet rampit mahdollistavat scootilla ja skeittilaudalla esteettömän menon. Skeittiparkki on nyt myös huoltovapaampi, Holmberg kertoo. Skeittiparkin pääsuunnitelman on tehnyt Aleksi Fräki. Mukana suunnittelussa on ollut myös naantalilainen monivuotinen harrastaja Juho Nummelin. – Skeittiparkki on ehkä jopa Vars

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme