Academic Work

Nuoret ammattilaiset halutaan Tampereelle töihin

Jaa

Pandemian jälkeen monilla tamperelaisilla yrityksillä on huoli osaavan työvoiman saatavuudesta. Paikallinen IT- ja tekniikkateollisuus, kaupallinen ala sekä palvelusektori kaipaavat osaajia töihin ja alojen nuorista ammattilaisista on yrityksissä kova kilpailu. Tampereella aloittaa lokakuussa yksi Suomen johtava nuoriin ammattilaisiin erikoistunut henkilöstöpalvelu- ja rekrytointiyritys Academic Work, jonka tavoitteena on ratkaista työvoimaan liittyviä haasteita Tampereen seudulla yhdessä paikallisten yritysten kanssa.

Tampereen korkeakouluista siirtyy työelämään vuosittain tuhansia opiskelijoita ja vastavalmistuneita. Samaan aikaan eri aloilla, kuten IT- ja tekniikkateollisuudessa, palvelusektorilla sekä kaupallisella puolella on pulaa osaajista eivätkä Tampereen seudulla sijaitsevat työnantajat ja nuoret ammattilaiset aina löydä toisiaan. Tampereella aloittaa lokakuussa nuoriin ammattilaisiin erikoistunut henkilöstöpalvelu- ja rekrytointiyritys Academic Work, jonka tavoitteena on työllistää vuosittain satoja opiskelijoita ja vastavalmistuneita yhdessä paikallisten yritysten kanssa sekä samalla parantaa Tampereen vetovoimaa nuorten ammattilaisten keskuudessa.

”Yritykset ja viiden vuoden sisällä valmistuneet tai edelleen korkeakouluissa opiskelevat nuoret eivät aina löydä toisiaan Tampereen seudulla ja monissa paikallisissa yrityksissä on nuorista ammattilaisista kova kilpailu. Haluamme ratkaista työllistymiseen liittyviä haasteita Pirkanmaalla tuomalla työnantajia ja nuoria ammattilaisia yhteen – tarjoamalla asiantuntevaa ja kiinnostavaa osaamista yrityksille kuin myös kertomalla paikallisista yrityksistä ja avoimista työpaikoista nuorille ammattilaisille. Tavoitteenamme on, että seuraavina vuosina yhä useammalla nuorella ammattilaisella on mahdollisuus jäädä tekemään töitä ja asumaan Tampereelle”, sanoo Academic Workin liiketoimintajohtaja Tomi Erävaara.

Tampere vetää ihmisiä puoleensa ja onkin yksi nopeimmin kasvavista paikkakunnista Suomessa. Kaupungissa on investoitu viime vuosina paljon esimerkiksi rakentamiseen sekä infraan. Myös paikalliset yritykset ovat pandemian jälkeen valmiita investoimaan kasvuun ja liiketoiminnan kehittämiseen.

”Paikalliset yritykset ovat innokkaita investoimaan tulevaisuuteen ja myös tulevaisuuden osaamiseen eli nuoriin ammattilaisiin. Nuorilla ammattilaisilla on kaikista ajantasaisin tieto ja he ovat tiedonjanoisia kehittämään osaamistaan. Viime vuoden keväällä työvoiman kysyntä lakkasi mutta vuoden 2021 alku on ollut meillä kaikkien aikojen paras. Yritykset kysyvät myös kerralla useampia nuoria, joita tarvittaessa koulutamme yrityksen tarpeisiin ennen työpaikalla tapahtuvaa perehdyttämistä”, Erävaara kertoo.

Academic Work tutkii aktiivisesti nuorten ammattilaisten työelämäodotuksia ja ratkaisee työllistymiseen liittyviä haasteita seuraamalla työelämämuutoksia sekä paikallisella, maakohtaisella että kansainvälisellä tasolla. Työelämää mullistanut koronapandemia vaikutti myös nuorten ammattilaisten odotuksiin työstä. Työltä odotetaan yhä enemmän esimerkiksi joustavuutta. Pirkanmaalla kuin myös muualla Suomessa toimivien yritysten tulisi ottaa huomioon pandemian vaikutukset työnhakijoiden työelämätoiveisiin sekä nuorten ammattilaisten oppimispotentiaali rekrytoitaessa.

”Muistutan työnantajia, että palkatkaa asennetta ja opettakaa tarvittavia tehtäväkohtaisia taitoja. Toisaalta myös työnantajalta odotetaan pandemian jälkeen entistä enemmän joustavuutta työn tekemisen suhteen. Kilpailussa nuorista ammattilaisista pärjäävät yritykset, jotka osaavat huomioida nämä asiat”, Erävaara sanoo.

”Aloitamme Tampereella kahdeksan henkilön tiimillä ja tavoitteena on viisinkertaistaa henkilömäärä kolmessa vuodessa. Yhtä nopean kasvun teimme Malmössä Ruotsissa, missä oli vastaava markkinatilanne. Valmistuin itse kauppakorkeakoulusta Tampereelta 8 vuotta sitten, mutta muutin työn perässä pääkaupunkiseudulle. Nyt pystyn auttamaan vastaavassa tilanteessa olevia nuoria löytämään työpaikan Tampereelta”, Erävaara lisää.

Academic Work avasi toimipisteensä Tampereella 1.10.2021 Technopolis Asemakeskuksessa osoitteessa Peltokatu 26.

Yhteyshenkilöt

Lisätietoa ja haastattelut:

Tomi Erävaara, Academic Workin liiketoimintajohtaja
tomi.eravaara@academicwork.fi
+358 50 348 4755

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Academic Work
Peltokatu 26
33100 Tampere

+358 106 805 600https://www.academicwork.fi/

Academic Work

Academic Work on Suomen johtava nuoriin ammattilaisiin erikoistunut henkilöstöpalvelu- ja rekrytointiyritys. Academic Workin sisaryhtiöinä toimii koulutusyritys AW Academy ja Suomeen 2020 keväällä tullut IT-konsultointiyritys Digitalent. AW Academy kouluttaa ja työllistää osaajia uusiin tehtäviin toimialoilla, joilla on osaamispula. Academic Work Finland on osa Academic Work Groupia. Yritys on aloittanut toimintansa Suomessa vuonna 2008. Kansainvälisesti yritys välittää konsernitasolla noin 20 000 työpaikkaa vuosittain. Academic Work Finlandin liikevaihto vuonna 2020 oli 51 miljoonaa euroa.

www.academicwork.fi 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.