Diakonissalaitos

Nuoret hakevat Oulun Vamoksesta tukea entistä useammin

Jaa

Kesän lopulla nuoret hakeutuivat Helsingin Diakonissalaitoksen säätiö sr:n Vamos-palveluihin aiempaa enemmän. Yhteyttä on otettu varsinkin nettisivujen kautta. Oulun lisäksi Vamos toimii kahdeksalla paikkakunnalla. Syksyllä Vamos-työ käynnistyy myös Tampereella sekä Kemin ja Tornion alueella.

Kuva: Teemu Ullgrén
Kuva: Teemu Ullgrén

”Oulun Vamos tukee oululaisia nuoria arjessa. Nuoret ovat kiinnittyneet tukiverkostoihinsa ja edenneet polullaan kohti opiskelua ja työelämää. Vamoksen työtä tehdään tunnetuksi, jotta nuoret tulevat mukaan palveluun. Kontaktit tarjoavat nuorille mahdollisuuden tutustua ohjatusti ja sovitusti omiin mielenkiinnon kohteisiin matkalla opintoihin sekä työelämään”, sanoo projektipäällikkö Timo Makkonen.

Oulussa ja Rovaniemellä käynnistyy myös korkeakouluopiskelijoille suunnattu Hyvinvointia korkeakouluopintoihin -yhteishanke Oulun Diakonissalaitoksen, Oulun Diakin ja Lapin ammattikorkeakoulun kanssa.

Korona-aalto merkitsee nuorille yksin jäämisen ja epävarmuuden tunteita sekä samalla riskiä syrjäytyä. Etäopetus, eristäytyminen, opiskelu- tai koulutuspaikan puuttuminen heikentävät monen nuoren uskoa tulevaisuuteen.

”Vamoksen yksilövalmennuksessa keskitytään nuoren tarpeiden kuulemiseen, elämäntilanteeseen ja tulevaisuuden rakentamiseen. Toiminta on hyvin nuorilähtöistä. Ohjattu ryhmävalmennus puolestaan tarjoaa vertaistukea ja sosiaalisten taitojen kehittämistä. Säännöllinen toiminta luo nuoren elämään viikkorytmiä. On erittäin tärkeää, että kukaan ei jää tässä tilanteessa yksin”, sanoo Diakonissalaitoksen Vamoksen johtaja Terhi Laine.

Yritysyhteistyötä tarvitaan nuorten tueksi

Vamokset tiivistävät yhteyksiään paikallisiin yrityksiin. Vamoksen nuoret tarvitsevat yhteisön tukea ja kannustusta työuralle.

Yritysten ja yksityisten ihmisten tuki ja lahjoitukset mahdollistavat osaltaan pysyvämmän Vamos-toiminnan. Hyödynsaajina ovat tukea tarvitsevat nuoret. Yhteistyö paikallisten yritysten ja järjestöjen kanssa on kannattavaa, koska nuoret löytävät niiden avulla polkuja työelämään, esimerkiksi työkokeiluun tai kuntouttavaan työtoimintaan.

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:

Timo Makkonen, projektipäällikkö
Vamos Oulu, Diakonissalaitos
p. 050 339 9957
timo.makkonen@hdl.fi

Iiris Kivimäki, varainhankinnan asiantuntija
Diakonissalaitos, Yritysvarainhankinta
p. 050 582 6396
iiris.kivimaki@hdl.fi

Kuvat

Kuva: Teemu Ullgrén
Kuva: Teemu Ullgrén
Lataa
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Diakonissalaitos
Diakonissalaitos
Alppikatu 2
00530 HELSINKI

09 77 501http://www.hdl.fi

Mikä on Vamos?

Diakonissalaitoksen Vamos tukee 1629-vuotiaita nuoria kohti koulu- ja työelämää. Vamoksesta nuori saa oman työntekijän, tukea sekä arjen perusasioihin että tulevaisuuden suunnitteluun. Toiminta on nuorelle vapaaehtoista ja maksutonta. Vamos toimii Suomessa yhdeksällä paikkakunnalla: Espoossa, Helsingissä, Kuopiossa, Lahdessa, Oulussa, Rovaniemellä, Siilinjärvellä, Turussa ja Vantaalla. Yli 12 vuotta toimineessa Vamoksesta on saanut apua yli 12 000 nuorta. Vuonna 2019 palveluissa käyneistä nuorista 87 % koki elämänsä muuttuneen parempaan ja 56 % palvelun päättäneistä eteni työ- tai koulutuspolulle.  

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Diakonissalaitos

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme